4 Şubat 2008 Pazartesi

En iyi lazer hangisi

Kadınların güzelliğe dair dertleri bitmez. Kıl-tüy derdi ise en belalısıdır. Bir ömür boyu bunlardan kurtulmak için harcanan para ve zaman içimize oturur. Oysa lazer epilasyon bu sorunu kökten çözüyor. Hem de sonsuza dek! En iyi lazer hangisi?Lazer epilasyon çıkalı uzun bir zaman olmasına rağmen, gerek bu teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ve teknoloji yeterince takip edilmediğinden alınan sonuçların buna bağlı olarak istenen seviyenin altında kalması, gerekse uygulayan kişinin uzman bir doktor olmaması ve işlemin ciltte yanık ve lekelenme ile sonuçlanması gibi nedenlerden dolayı, lazer epilasyona hala şüpheyle yaklaşılıyor. Oysa tüm hayatınız boyunca ayda bir ziyaret ettiğiniz ağdacıları ve bunlara döktüğünüz paraları düşünecek olursanız, sizi ömür boyunca devam edecek büyük bir yükten birkaç seansta kurtaran lazer epilasyonun kaçınılması değil, koşularak yaptırılması gereken bir şey olduğunu anlarsınız.

Lazer epilasyonda, cildin açık renk, kılların ise koyu renk olması, çabuk sonuç almada bir avantajdır. Ancak gelişmiş teknolojilerde, koyu renk tenlerde de gayet iyi sonuçlar alınabilir. iğneli epilasyonun aksine yapıldıktan hemen sonra duş alabilirsiniz, yani su değmesinde sakınca yok. Ancak güneş ışığı önemli bir unsur. Uygulama yapılan bölgenin en az 15 gün güneşe maruz kalmaması gerekiyor. Bu nedenle yazın yaptırmayı düşününenlerin bunu göz önünde bulundurmalarında fayda var. Aksi takdirde lekelenmeler oluşabilir.

Lazer epilasyonun nimetlerini sayıyoruz ama, ona şüpheyle yaklaşmak için hiç mi sebep yok? Elbette var. Cildinizde yanık oluşmasını istemiyor ve en iyi sonucu almak istiyorsanız, dikkat etmenizi gerektiren en önemli konulardan biri uygulayan kişi. Bazı güzellik salonlarında estetisyenler tarafından uygulandığını biliyoruz. Oysa uygulaması gereken asıl kişiler, bu işin eğitimini almış doktorlar. Bundan sonraki ikinci önemli konu ise kullanılan cihaz ve lazer tipi.

Lazer epilasyon teknolojisi 10 yılı aşkın süredir var ve ortaya çıktığı zamandan bu yana da pek çok gelişme göstermiş, farklı lazer tipleri uygulanmış. Peki şimdi işin can alıcı kısmına gelelim...
En iyi lazer hangisi?

IPL - Flaş lamba teknolojisi (550nm veya 1200 nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: EpiLight, PhotoDerm, Quantum, Aculight, Vasculight.

Yukarıda bahsedilen her makina farklı özelliklere sahiptir. Lazer bilindiği gibi pek çok farklı tedavide kullanılmaktadır. EpiLight, yukarıdaki cihazlar içinde özellikle kılları yok etmeye yönelik tasarlanmış, aynı zamanda da gene bu iş için en son teknolojiyi sunan alettir. PhotoDerm, Rosacea denilen yüz kızarıklığını, yüz ve bacaklardaki ince kırmızı damar tedavisi için geliştirilmiştir. EpiLight, PhotoDerm'in kıllara yönelik olarak geliştirilmiş versiyonudur.

IPL teknolojisinin en gelişmiş lazer teknolojisi olduğu söylenebilir. Bunun nedeni, kullanılan dalga boyu geniş olduğundan minimum tahribatla maksimum sonuç alınmasıdır. Ayrıca koyu tenlilerden, açık tenlilere herkes üzerinde uygulanabilir.


Diode lazer (800nm veya 810 nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: SLP 1000, F1 Diode, Light Sheer, MeDioStar, LaserLite, Epistar, Apex 800.

IPL'den sonra en iyi teknoloji olduğu söylenebilir, ancak hakkında yapılmış yeterli araştırma yoktur. Diode lazerin iyi bir teknoloji olmasının sebebi de IPL'le aynıdır, yani geniş bir dalga boyunda kullanılması. Böylece Ruby ve Alexandrite'ın neden olduğu hasardan daha az hasara sebep olur. Ayrıca gene Ruby ve Alexandrite'ın kullanılabildiğinden daha koyu tenlerde de kullanılabilir.


Nd: Yag (1064 nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: CoolGlide, Medlite IV, Varia, Athos, Lyra, Image.

Her cilt renginde uygulanabilir ama alınan sonuçların etkili olduğuna dair yeterli kanıt yoktur.

En koyu renk ciltler için Nd: Yag ve 800 nm dalga boyundaki Diode lazerlerin kullanımı teşvik edilmektedir.


Ruby (694 nm dalgaboyu)
Uygulandığı cihazlar: RubyStar ve Palomar E2000.

En eski lazer tipidir, ayrıca en az acı verenidir. Esmerlere pek tavsiye edilmez.

Alexandrite (755nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: GentleLASE, Apogee, and EpiTouch Plus.

Ülkemizde kullanımı en yaygın lazer tipidir ve nispeten eski bir teknolojidir. Açık tenlilerde rahatlıkla uygulanabilir ama Ruby'de olduğu gibi esmerlere pek önerilmez.

Hiç yorum yok: