4 Şubat 2008 Pazartesi

Lazer Epilasyon yaptırırken dikkatli olmalı

Cosmet Caddebostan Estetik Plastik Cerrahi & Güzellik Merkezi doktorlarından Dr. Müge Çerkeş'in lazer epilasyon hakkındaki tüm sorularınıza cevap olabilecek yazısını mutlaka okuyun.Lazer Epilasyon yaptırırken dikkatli olmalı!Lazer epilasyon uygulamalarında temel prensip: Cilt rengi, kılın rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna dikkat edilerek dokuya hasar vermeden kıl köküne maksimum tahribatı yapacak enerji değerleri ile çalışmaktır. Bu değer olması gerekenden düşük tutulur ise kıl kökü yeteri kadar etkilenmeyecek ve tedavi süresi uzayacak, kesin ve kalıcı epilasyon sağlanamayacaktır. Tam tersine bu değer olması gerekenden daha yüksek uygulanırsa ciltte yanık ve lekelenmeler oluşacaktır.
Buna bağlı olarak uygulama esnasında cilt rengi ve kılın özellikleri dikkate alınmalı hastaya uygulanacak en efektif dozlar mutlaka uzman hekim tarafından ayarlanmalıdır.
Esmerler lazer epilasyon yaptırırken dikkatli olmalı…
Lazer epilasyon uygulamalarında beyaz tenliler esmerlere göre daha şanslı… Lazer ışını, cildimiz gibi yarı geçirgen dokular içinden hiçbir tepkime yaratmadan geçmektedir. Ancak kıl köküne rengini veren melanin ile karşılaştığında ısı enerjisine dönüşerek kıl kökü çekirdeğini tahrip etmektedir. Beyaz tenlilerde süreç bu şekilde gelişmektedir.
Ancak esmerlerde ciltteki melanin maddesi beyaz tenlilere göre daha fazla olduğundan ışın, henüz kıl köküne ulaşmadan ısı enerjisine dönüşmekte ve dokuya da hasar vermektedir. Bu nedenle eski jenerasyon cihazlarla esmer tenli kişilere epilasyon uygulaması yapılamaz. Ancak yeni geliştirilen üçüncü jenerasyon diod lazerler (LighthSheer)de cihaz üzerinde bir bilgisayar sistemi bulunmakta kişinin cilt ve tüy özelliklerine göre ışının
1. jul cinsinden enerji değeri
2. milisaniye cinsinden cilde gönderilme süresi
dokuya zarar vermeden kıl kökünü tahrip edebilecek dozlarda kişiye ve bölgeye özel olarak ayarlanabilmektedir. Bu sayede zenciler üzerinde dahi epilasyon işlemi güvenle uygulanabilmektedir.
Doğru enerji değerleri ile çalışıldığında lazer en güvenli, kalıcı etkili ve kesin sonuç veren epilasyon yöntemidir. LightSheer’ın FDA tarafından “lazer epilasyonda en güvenli, en etkili ve yan etkisi en az olan epilasyon yöntemidir” şeklinde FDA onayı ve raporu olan tek lazer epilasyon cihazıdır. İşlem, kesinlikle uzman hekim kontrolünde yapılmalı; uygulama öncesinde özellikle esmer tenli kişilerde mutlaka test atışı yapılarak cildin birkaç saat sonra vereceği reaksiyon gözlenmelidir. Çok esmerlerde tercihen 2 gün sonrası beklenerek uygulama yapılmalıdır.

FDA KALİTE BELGELİ KALICI EPİLASYON
LIGHTSHEER DIODE LAZER
Vücutta istenmeyen tüylerin lazer epilasyon yöntemi ile ortadan kaldırılması dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu kısa süre içinde lazer teknolojisinde büyük gelişmeler olmuş, daha etkin, kalıcı, güvenli komplikasyonsuz sonuçlar sağlayan cihazlar üretilmiştir.
Kliniğinizde kullanılmakta olan FDA kalite belgeli LightSheer, diode lazer jenerasyonunun en son modeli olup konu ile ilgili geliştirilmiş en son teknolojiye sahiptir.
Lazer ışını nedir; ciltte nasıl bir etki yaratır?
Vücutta istenmeyen kılların epilasyon yöntemi ile ortadan kaldırılması dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip. Bayanların yanı sıra erkeklerin de ilgi gösterdiği yöntem, Avrupa ve Amerika’da milyonlarca kişide başarı ile uygulanmaktadır. Lazer teknolojisi gün geçtikçe büyük gelişmeler göstermekte; LightSheer diode lazer gibi yeni jenerasyon cihazlarla daha etkili, güvenli ve kalıcı sonuçlar sağlanmakta, uygulama sırasında duyulan rahatsızlıklar en aza indirgenmektedir.
“Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation” kısaca lazer ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer ışını doku üzerine düştüğünde dokunun özelliklerine bağlı olarak üç farklı olay gerçekleşmektedir.
1. Yansıma: Yansıyan ışık çarptığı yere enerji bırakmaz.
2. Geçirgenlik: Işık, dokudan geçtiğinden dokuya enerji bırakmaz.
3. Absorbsiyon: Absorbe olan ışık tüm enerjisini çarptığı yere bırakarak ısınmaya neden olur.
İnsan cildi gibi yarı geçirgen dokularda her üç olay birden değişik kombinasyonlar içerisinde görülür.
Lazer ışınının epilasyon etkisi nasıl oluşur?
İstenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesi yönteminde temel prensip, kıl ve kıl kökünde bulunan kılın rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin üzerine düşen ışığı absorbe eder. Absorbe olan ışık, ısı enerjisine dönüşerek kılı tahrip eder.
Kalıcı epilasyon yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne hasar vermesi gerekir. Kök bölgesi, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yaklaşık yüzeyin 2-5 mm altındadır.
Lazer ile epilasyonda seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır. Bu nedenle LightSheer gibi bu alanda geliştirilen yeni cihazlarda bilgisayar sistemi bulunmakta kişinin cilt ve kıl özelliklerine göre uzman doktorlar tarafından özel ayarlamalar yapılmaktadır.

Lazer epilasyonda ten rengi önemli midir?

Lazer epilasyon yöntemi genelde açık tenli ve koyu renk tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. LightSheer diod lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında kişiye özel ayarlar yapabilme imkanı vardır. LightSheer ile koyu ve yanık tenlilerde hatta zencilerde bile güven ve başarı ile uygulanmaktadır. Bu konuda FDA tarafından 6 yıl önce onaylanan en gelişmiş cihaz LightSheer diode lazerdir.

Neden birden fazla seans gerekmektedir?

Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Tedavi süreci için (1-1,5 yıla yayılmış olarak) vücut bölgelerinde ortalama 4-5 seans; yüzde 6-7 seans diyebiliriz.

Seanslar ne kadar sürer?

Lazer epilasyon yönteminde çok kısa sürelerde, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, komple bacaklar, sırt gibi büyük alanlar ortalama 2-2,5 saat, koltuk altı, bikini bölgesi, yüz gibi daha küçük bölgeler 10-15 dakika, bıyık, çene gibi küçük bölgeler 2-3 dakika gibi sürelerde taranmaktadır.

Seans aralıkları nasıl olmalıdır?

Seans sıklığı yüz bölgesinde 1,5-2 ay, vücut bölgelerinde 2-2,5 ay’dır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin üçüncü seanstan sonraki uygulamalara ortalama 4-5 ay sonra gereksinim duyulmaktadır. Uygulamadan sonra, sonraki seansa kadar tüyler çıkmayacağından aralarda tüylere herhangi bir müdahale gerekmemektedir.

Lazer epilasyon ağrılı bir yöntem midir?

LightSheer diod lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında aktif soğutuculu ucu sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsızlığı minimuma indirgenmiştir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söylerler. Lokal anesteziye ihtiyaç yoktur.

Lazer epilasyonun yan etkisi var mıdır?

İşlem, hastanın cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleri ile yapıldığında lazer epilasyonun hiçbir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında kısa süreli olarak, hafif bir kızarıklık ve yanma görülebilir ki bu da tedaviden sonraki 2-3 saat içinde geçmektedir. Çok hassas ciltlerde kızarıklıklar 2-3 gün devam edebilir.

Lazer epilasyonu kimler uygular?

Lazer epilasyon uygulamasının güvenli ve etkin bir şekilde yapılması için kişinin kıl ve cilt tipine göre değişen değerlerle yapılması büyük önem taşımaktadır. Cilde gönderilecek lazer ışınının dokuya zarar vermeden kıl kökünde maksimum tahribatı yapması gerekmektedir. Buna göre ışının jul cinsinden enerji değerleri ve gönderilme süresi kişinin cilt rengi, kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle lazer uygulamaları uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

Lightsheer diod lazerin diğer lazer cihazlarına göre farkları nelerdir?

• LightSheer, FDA onaylı üçüncü jenerasyon bir diod lazer olup, lazer teknolojisinde günümüzde ulaşılmış en son noktadır.
• LightSheer epilasyon amaçlı diğer lazerlerin bir çoğuna kıyasla daha uzun dalga boyuna sahip olduğundan, ışığı daha derine ulaşabilmekte böylece dokuya hasar vermek yerine kıl kökünü tahrip ederek kalıcı sonuçlar vermektedir.
• Epilasyon işlemi cihazın bilgisayar sistemi rehberliğinde yapılmakta, hastanın cilt ve kıl tipine göre ışığın enerjisi ve gönderilme süresi arasındaki ilişki otomatik ayarlanmaktadır.
• LightSheer, bir saniyeden kısa bir sürede yüzlerce kıl folikülünü yok edebilecek teknik kapasiteye sahip bir cihaz olduğundan epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanabilmektedir.
• LightSheer, vücudun tüm bölgelerindeki kıllar üzerinde etkilidir.
• Cihazın ucundaki aktif soğutucu sayesinde işlem öncesi, sırası ve sonrasındaki rahatsızlıklar en aza indirilmekte ve dokuya zarar verilmesi engellenmektedir.
• LightSheer özgün tasarımı sayesinde diğer lazerlerden farklı olarak zenciler dahil bronz tenliler ve esmer tenlilerde güvenle kullanılabilir.

Yaz aylarında / solaryum sonrası lazer epilasyon uygulaması yapılabilir mi?

Lazer epilasyon açık tenli kişilerde daha kısa sürede tamamlanan bir yöntemdir. Cilt renginin açık olması yüksek enerji değerleriyle çalışılmasına olanak sağlayacağından epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanacaktır. Diğer yandan LightSheer’deki bilgisayar sistemi sayesinde kişinin cilt rengine göre özel ayarlamalar yapılabileceği için bronz tenliler üzerinde uygulama yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Yalnızca seans sonrasındaki birkaç gün solaryum veya bronzlaşmak amacıyla güneşe çıkılmaması ve yüksek koruma faktörlü uygun güneş koruyucular kullanılması önerilmektedir.

Erkeklerde lazer epilasyon uygulamaları

Son yıllarda ortaya çıkan "metroseksüel erkek" kavramıyla birlikte yüzündeki kırışık, açık gözenek ve aknelerden şikayetçi olan; saç dökülmesi ve fazla kilolar gibi problemlerin çözümü için estetik ve güzellik merkezlerine başvuran erkeklerin sayısında büyük artış var. Erkek estetiğinde en fazla ilgi gören konuların başında ise istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri geliyor. Özellikle elmacık kemiği, kaş arası, ense, boyun, ellerdeki tüyler ve batıklar, omuz, sırt ve göğüs bölgelerindeki kıllardan şikayetçi olan erkekler, lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen tüyler ve batıklardan kalıcı olarak kurtuluyor.
Lazer epilasyon yöntemi ile ortalama 4-5 seans gibi bir süreçte kıl kökleri tamamıyla tahrip edilerek tamamen tüysüz bir görünüm elde edilebileceği gibi, uygulama 2-3 seans yapıldıktan sonra bırakılarak kılların seyreltilmesi ve daha zayıf hale getirilerek bırakılması mümkün.
Lazer epilasyon uygulaması yönünden bakıldığında erkek ve bayan hastalar arasında hiçbir farklılık yoktur. Hatta genellikle erkek hastaların, kıl köklerinin kalın olması nedeniyle lazer epilasyon konusunda daha avantajlı olduğu söylenebilir. Kalın kıl kökleri, lazer ışınının enerjisinden daha fazla etkilendiğinden, işlem kıl köküne daha fazla tahribat yapmaktadır. Buna bağlı olarak erkek hastalar tedaviye daha hızlı cevap verdiği söylenebilir.

2 yorum:

izmite dedi ki...

epilasyon budur.....

İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren dermaline lazer epilasyon ve güzellik merkezi inde istenmeyen tüylerden arınma konusunda lazer epilasyonda son teknoloji
olan Alexandrite Epicare LPX lazer epilasyon cihazı kullanılmaktadır.
Bostancı, Kozyatağı Atatürk Caddesi ndeki Dermaline Lazer Epilasyon ve Güzellik Merkezi nde konusunda uzman doktorlar tarafından yapılan muayene ile cilt tipi, kıl rengi, kıl kalınlığı ve yoğunluğu tespit edilir. Kişi tedavi şekli ve süreci hakkında bilgilendirildikten sonra tedaviye geçilir. Kullanılan Alexandrite Epicare LPX lazer epilasyon aleti sayesinde benzer sistemlere nazaran daha kısa sürede daha etkin sonuçlar alınır. www.dermalinelaser.com adresindende sürecler ve lazer epilasyon hakkında ayrıntılı bilgi elde edilebilir.
Dermaline Lazer Epilasyon ve Güzellik Merkezinde Botox Dolgu uygulamaları, bölgesel incelme, mezoterapi, medikal cilt bakımı , kimyasal peeling ,saç mezoterapisi,selülit tedavisi gibi uygulamalarda yapılmaktadır.
İstanbul Anadolu yakasında Bostancı Kozyatağında hizmet veren Dermaline Lazer Epilasyon ve Güzellik Merkezi kullanılan Alexandrite Epicare Lpx lazer epilasyon cihazının soğutma sistemi sayesinde vücutta sadece lastik çarpmasını andıran anlık bir acı hissedilmektedir. Dermaline Lazer Epilasyon ve Güzellik merkezinde kullanılan Smart Screen teknolojisi sayesinde kişiye uygulanacak en uygun doz bilgisayar tarafından seçilidiğinden sonuçda maksimum fayda elde edilir. www.dermalinelaser.com adresinden alınacak online randevu ile dermaline lazer epilasyon merkezinde ücretsiz test seanslarına katılınabilir.
Bunun yanında 216 411 54 55 nolu telefondanda randevu alınabilir.

maxımus dedi ki...

En iyi epilasyon aleti tavsiyeleri için tıklayın : en iyi epilasyon aleti