8 Şubat 2008 Cuma

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Çağımızın modern epilasyon yöntemi lazer epilasyondur. Dalga boylarına göre farklı lazer tipleri ve cihazları mevcuttur. Bunlar alexandrite, diode, nd yag ve ruby olarak isimlendirilmektedir. Kıl yapısı, cilt rengi ya da uygulama yapılacak vücut bölgesine göre farklı lazerlerin kullanılması başarıyı artırmaktadır. Olası yan etki riskini azaltmaktadır. Bazı durumlarda ise ıpl ya da mavi ışık gibi foto epilasyon yöntemleri tercih edilebilmektedir.

Alexandrite, diode lazerler ile mavi ışık, IPL (fotoepilasyon) yöntemleri merkezlerimizde bulunmaktadır. Deneyimli uzmanlarımız merkezlerimizde cilt tipi, kıl rengi, yapısı ve uygulanacak vücut bölgesine göre size en uygun lazer tipini seçerler.

Daphne bu modern yöntemleri bünyesinde bulundurarak en başarılı epilasyon sonuçlarını hedeflemiştir.

Teknolojiyi, bilimsel yayınları yakından takip eden ve bu amaçla yatırım yapmaktan çekinmeyen bir anlayış ve ekibe sahibiz.

Başarılı sonuç için lazer epilasyon uygulaması Cilt rengi ve kıl yapısına en uygun lazer tipinin seçimi ile başlamalıdır.

Lazer epilasyon
FDA ve CE onaylı long pulsed alexandrite lazer sistemleri merkezlerimizde bulunmaktadır.

Bazı vücut bölgelerinde ve bazı cilt tiplerindeinde alexandrite lazerleri tercih ediyoruz. Alexandrite tipi lazerlerin dalga boyu 755 nm dir.

alexandrite lazer dalga boyu kıla rengini veren melanin ismindeki boya maddesi tarafından iyi emilir. Pulse denen özelliği long pulsed olan cihazımız cildin maksimum korunmasını sağlamaktadır. Bu özellik etkin dozları güvenli uygulama olanağı sağlar.

lazer epilasyon uygulaması sırasında cilt soğutulmalıdır. Bu uygulama ciltte problem oluşmasını önler. Cilt, lazer epilasyon esnasında maksimum korunmuş olur ve acı hissi azaltılır. Bizim alexandrite lazerimize ilave edilmiş bir cihaz sayesinde aktif soğutma yapılmaktadır. Burada kullanılan materyal hava soğutma sistemi olarak bilinmektedir.

Lazer epilasyon artan bir insan kitlesi tarafından istenmeyen tüyler için tüy dökücü krem yerine tercih edilir hale gelmiştir. Lazer epilasyon yöntemi istenmeyen ağır tüylenmeden şikâyetçi olan pek çok insanın umudu haline gelmiştir. Yeni teknolojiler eklenen lazer epilasyon cihazları sayesinde mükemmel sonuçlar olanaklı hale gelmiştir.

Lazer epilasyon yönteminin başarısı şunlara bağlıdır; uygulanan vücut bölgesi, cilt tipi (cilt rengi), kıl kalınlığı, kıl rengi ve hormonal bileşenler. Lazer epilasyon, tüm bunlar dikkate alındığında vücut bölgeleri için ortalama 6 seans da %50–90 başarıyla kıl yoğunluğunu ve kalınlığını azaltmaktadır. Yüz bölgesinde seans sayısı kişiye ve hormonal problemine göre farklı olabilmektedir. Ortalama 10 seans gerekebileceği kabaca söylenebilir.

Lazer epilasyon uygulaması sırasında hafif ağrı olabilir. Bu ağrı çamaşır lastiği çarpma hissi gibi, karıncalanma ya da hafif iğne batması şeklinde tarif edilmektedir.

Bugün lazer epilasyon en nazik, en modern ve en uzun süreyle tüyleri yok eden epilasyon çeşididir.

LAZER EPİLASYON ÖNCESİ NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
En az 1 ay öncesine kadar ağda, depilasyon gibi kılları kökünden koparan işlemleri yapılmamış olmalıdır. Lazer epilasyon seansında etkinin en iyi olabilmesi için kıllar kıl kökünde olmalıdır. Lazer epilasyon seansından en az 1 ay öncesine kadar güneş banyosu amaçlı güneşlenilmemiş ve solaryuma gidilmemiş yani kısaca bronzlanılmamış olmalıdır. Yakın zamanda yapılmış kısa süreli bir güneş banyosu bile seansı yapacak kişiye bildirilmelidir. İlk seans ya da test seansı öncesi kıllar traş edilmeden görülmelidir. Kıl yapısı değerlendirilir gerek görülürse sonuç takibi için fotoğraf çekilebilir. Sonraki seanslarda 3 gün önceden traş yapılabilir.

LAZER EPİLASYON TEST UYGULAMASI NEDİR?
Uzmanlarımız gerekli gördükleri bazı kişilerde ya da isteyenlere test atışları yaparlar. Lazer epilasyon öncesi test atışı yapılırsa, test dozunuzu ve kişisel bilgilerinizi dosyanıza kayıt edilir. Bu bazı durumlarda doz tespiti ya da kişinin lazer ile tanışması açısından avantaj sağlar.

LAZER EPİLASYON İÇİN HAZIRLIKLAR NELERDİR?
İlk görüşme öncesi hiçbir uygulama yapmadan uzmanımızın kılları görmesinde fayda vardır. İlerleyen seanslarda Lazer epilasyon uygulamasından 3 gün önce bölgenin evde uygun şekilde jilet ile traş edilmesi vakit kaybını önler. Lazer epilasyon uygulanacak alana lokal anestezik krem uygulaması nadiren gerekir. Etkin soğutma uygulanabilirse genellikle anestezik maddeye gerek kalmaz. Ağrı eşiği çok düşük olan kişilerde lokal anestezik kremler 1 saat öncesinden strech film kapatılarak uygulanırsa ağrıyı azaltır.

LAZER EPİLASYON NASIL YAPILIR?
Lazer epilasyon yapılacak alan traş makinası ya da jilet ile kısaltılır. alexandrite lazerlerde genellikle traş makinası tercih edilir. Kullanıcı ve uygulanacak kişiye lazer ışınlarından gözleri koruyan gözlükler takılır. Gözlüksüz işlem yapılmamalıdır. Sonra kullanıcı el aleti yardımı ile lazer uygulamasına başlar. Lazer epilasyon cihazları ışık enerjisini bir el cihazı yardımıyla uygularlar. Lazer makinası içinde oluşan lazer ışığı el aleti ile cilde ulaştırılır. Lazer epilasyon sırasında el cihazı yardımı ile tekrarlayan lazer atışları cilde uygulanır. Her lazer atışı ciltte belli bir alanı tarar. Bu lazer atışı sonrası kıl kökü 65 C derecenin üzerinde ısınır ve tahrip olur. Bu sayede kıl kökü yeni kıl üretemez hale gelerek fonksiyonunu kaybeder.

LAZER EPİLASYON SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Lazer epilasyon seansından sonra hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve kıl etrafında hafif bir şişlik yani ödem oluşur. Lazer epilasyon seansı sonrası oluşan bu reaksiyon genellikle1–2 saat içinde azalarak yok olur. Bazen 1–2 güne kadar da uzayan hafif kızarıklık olabilir. Biz bu bölgesel reaksiyon için nemlendirici kremler çoğunlukla yeterli olur. Lazer epilasyon uygulanan kişilere, Lazer epilasyon uygulaması sonrasında dikkat edecekleri hususlarla ilgili detaylı bilgi verilir. Biz bunu bir bilgi broşürü şeklinde vermekteyiz. Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölgenin 2 hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmamasını ya da güneş banyosu yapılmamasına dikkat edilmelidir.

LAZER EPİLASYON ZARARI VARMIDIR?
Bazı hassas ve koyu ciltlerde ya da yüksek enerjili Lazer epilasyon seanslarında ciltte yüzeysel kabuklanma oluşabilmektedir. Genellikle kabuklanma günler içerisinde düzelir ve deri normale döner. Nadiren bu kabuklanma sonrasında deride renk değişikliği dediğimiz açılma ya da koyulaşma oluşabilir. Neredeyse etkilenen kişilerin tümünde deri 4–6 ay içinde normale döner. Skar dokusu denilen deride kalınlaşma çok nadirdir ve ciddi derecede yanık oluştuğu durumlarında görülebilir. Bu problemler nadir görülen durumlardır. İonize radyasyon olmadığı için korkulduğu gibi kanser yapıcı etkisi yoktur. Genel olarak bakıldığında lazer oldukça güvenilir bir yöntemdir.

LAZER EPİLASYON İÇİN NEDEN BİRDEN FAZLA SEANS GEREKLİDİR?
Lazer epilasyon uygulanan vücut bölgesine göre seans sayısı değişmektedir. Yüz bölgesinde seans sayısı ortalama 10 dur. Kıl kökünün %30-70'i vücut bölgesine göre değişmekle birlikte dinlenme zamanındadır. Lazer epilasyon seansı sadece uygulanan bölgedeki aktif büyüyen tüylerin köklerine etki edebilmektedir. Dinlenme halindeki kıl kökü lazer epilasyon uygulamasından etkilenmemektedir. Bu yüzden bölgeye göre değişmekle birlikte 1–2 ay aralıklarla tekrarlayan uygulamalar yapılmak zorundadır. Çoğunlukla 1–2 ay arayla yapılan 6 uygulama sonuç için yeterlidir. Bu yolla %50–90 oranında kıl folikülündeki azalma başarılıdır.

LAZER EPİLASYON FİYATLARI

Lazer epilasyon fiyatları uygulanan vücut bölgesine göre belirlenir. Vücudun iki tarafını da kapsar. Lazer epilasyon ücretleri için paket fiyatlarımız ve kredi kartı ile ödeme seçeneklerimiz mevcuttur.

LAZER EPİLASYONA BAŞLAMADAN ÖNCE


Cilt tipinize ve kıl renginize uygun lazer sisteminin kullanılması etkili sonuç almanız için önemlidir.Merkezimize geldiğinizde ten ve kıl yapınız uzamanlarımız tarafından değerlendirlip size en uygun olan lazer sistemi ile uygulama yapılacaktır.Unutmayın:her kıl ve ten rengine tek cihazla işlem yapılmamalı çünkü; Kalın tüylerde farklı sistem kullanılırken ince tüyler için farklı sistem,ten rengi koyu olanlar içinde farklı sitem kullanılabilinmelidir. bu nedenle lazerline birkaç lazer epilasyon sistemini bünyesinde bulundurmaktadır.
Merkezimizde bulunan lazer sistemlerimiz ;

  • ALEXANDRİTE APOOGE 5500 NL

  • ALEXANDRİTE EPİCARE LPX

  • RADYO FREKANSLI DİOD LAZER ELOS

Vücuttaki istenmeyen kılların Lazer Epilasyon (lazerle epilasyon, lazerli epilasyon) yöntemi ile yok edilmesi dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahiptir.

Bayanların yanı sıra erkeklerinde büyük ilgi gösterdiği Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon, lazerle epilasyon) yöntemi, Avrupa ve Amerika'da da milyonlarca kişide uygulanmaktadır. Lazer epilasyon (lazerli epilasyon, lazerle epilasyon) vücudumuzda istemediğimiz tüylerimizden kurtulmanın en hızlı ve sağlıklı yoludur.

Lazer epilasyona (Lazerli epilasyon, lazerle epilasyon) başlamanın tam zamanı Lazer Epilasyon (Lazerli epilasyon, lazerle epilasyon) ile istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz; Lazer Epilasyon (lazerle epilasyon, lazerli epilasyon) ile kılsız bir hayata sizde merhaba diyebilirsiniz.

Lazer Epilasyon


Lazer epilasyon insan vücüdunda oluşan tüylenmenin tedavisinde kullanılan en önemli gelişmelerden biridir.
Lazer epilasyon kullanımından daha öncelerde insanlar istenmeyen tüylerin yok edilmesi için ağda, traş, cımbız gibi tedavi edici olmayan yöntemler kullanmaktaydılar.
Lazer Epilasyon ile birlikte bu tür eylemlere gerek kalmadan, insan vücudunda oluşan ve istenmeyen tüylenmenin önlenmesi için kalıcı bir çözüm bulunmuş oldu.
Lazer epilasyon ve bu yöntemden daha farklı olan iğneli epilasyon yöntemide lazer epilasyon gibi kalıcı çözüm olmaktadır, iğneli epilasyon lazer epilasyona göre daha fazla zaman almakta, bunun yanında ağrılı ve daha pahalı olması yönünden cezbediciliği kalmayan bir yöntemdir.
Lazer epilasyon uygulamasında açık tenli ve koyu renkli tüylenmesi olan kişilerin daha başarılı sonuçlar elde ettiği gözlemlenmiştir.
Lazer epilasyon uygulamasının yapıldığı merkezlerde, lazer epilasyon yaptıracak kişinin ten rengi, tüylenme durumu göz önünde bulundurularak her hastaya farklı lazer epilasyon uygulanır. Bu yüzden lazer epilasyon yaptırmaya karar veren bir kişi bu işi profosyonel anlamda yapan ve konunun uzmanlarını bünyesinde barındıran merkezlere gitmesi son derece önemlidir.
Çünkü lazer epilasyon tedavisi sırasında uzmanlık, deneyim ve ekipmanlar sağlık açısından çok önemlidir… Lazer epilasyon uygulaması sırasında oluşacak etkilerin istenen ölçüde olmasının bu faktörlerle direkt olarak bağlantısı bulunmaktadır.
Lazer epilasyon tedavisi iğneli epilasyon tedavisine nazaran bazı üstünlükleri vardır bunları kısaca;
- Lazer epilasyon tedavi süresi iğneli epilasyon tedavisine bakılarak çok daha az zaman almaktadır.
- Lazer epilasyon tedavisinde iğneli epilasyon tedavisinde görülen ağrılarla karşılaşılmaz, bu tedaviyi gören kişilerde herhangi bir ağrı söz konusu olmamaktadır.
- Epilasyon merkezlerindende öğrenilebileceği gibi lazer epilasyon tekniği iğneli epilasyona göre daha ucuzdur.
İğneli epilasyon tedavi uygulaması her kıl kökü için farklı farklı uygulama yapılmaktadır ancak lazer epilasyon ile aynı anda birden fazla kıl köküne işlem yapıldığından daha az zaman almakta ve maliyeti daha düşük olmaktadır.

7 Şubat 2008 Perşembe

Lazer Epilasyon ve Hormonal Dengesizlikler


Nisan 5th, 2007 by Lazer Epilasyon

Kıllarımızı hiç mi hiç sevmiyoruz! Kadın-erkek hepimiz onlardan kurtulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle kadınsı güzelliğin kıllarla barışması pek mümkün görünmüyor. Gerçi kıllara karşı daha hoşgörülü olan toplumlar da var. Ama biz onları anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü bizim ülkemizde, epilasyon hem güzelliğin hem de temizliğin ön koşulu sayılıyor. Üstelik de genç-yaşlı fark etmiyor. Pürüzsüz bir ciltten ne anlıyoruz? Herhalde öncelikle kılsız bir cildi! Ama biliyor musunuz, gerçekte bu mümkün değil. Hepimiz, vücudumuzda 5 milyon kıl kökü ile dünyaya geliriz. Bunların bir milyonu saçlı derimizde, 4 milyonu vücudumuzda bulunur. Ne var ki kıllarımızın çoğu görünmeyecek kadar incedir. İnce tüylere ‘ayva tüyü’ (düve) denir. Kurtulmaya çalıştığımız kalın, belirgin, koyu renkli tüyler ‘terminal’ tüylerdir.

YENİ YÖNTEMLER

* Kalıcı epilasyon ile kökten çözüm: Kıllarımızdan köklü bir şekilde kurtulmanın tek yolu, kalıcı epilasyon yaptırmaktır. Bu tedavi kılları köküyle birlikte yok eder. Ağda ve sir gibi geçici epilasyon yöntemleri biraz becerikli kişiler tarafından kolayca uygulanabilir. Ama kalıcı epilasyon ciddi bir eğitim, deneyim ve teknik donanım gerektirir. Yani kalıcı epilasyon tıbbi bir işlemdir.
* İğneli epilasyon: İğneli epilasyon veya elektrikli epilasyon kıl kökünün elektrik akımı ile yakılmasıdır. Bu yöntem kıllara birer birer uygulanır ve uzun zaman alır. Bu teknik 1995 yılına gelinceye kadar rakipsizdi. Hala yaygın olarak kullanılmasına rağmen, artık başka seçeneklerimiz de var.

* Işıklı epilasyon: Bu yöntemler, cilt altına renkli ışık gönderir. Böylece tüylerin gövdelerinde ve köklerinde bulunan renk pigmentleri ısınır. Böylece kıl kökleri bize veda etmiş olur! İşlem süresince cildin yüzeyi soğutulur. Işıklı epilasyonun en güzel sonuçları, beyaz tenlerde ve koyu renkli tüylerde kendini gösterir. t Bunlar kıllara tek tek değil, bölgesel olarak tatbik edilir. t Foto epilasyon cihazlarının cilde temas ettiği alan genellikle lazerlerden daha geniştir. Bu da daha hızlı epilasyon anlamına gelir. Ayrıca Foto epilasyon cihazları ile esmer ciltlerde hatta sarı veya gri tüylerde bile diğer tekniklerden daha iyi sonuçlar alınır.

Biz kalıcı epilasyon talep edenleri sorgusuz sualsiz, plansız programsız tedaviye almayız. Çünkü kıllanma oldukça karmaşık bir olaydır. Örneğin; hamilelikte, hormon bozukluklarında ve kortizon tedavileri sırasında veya bazı ilaçların yan etkisiyle vücutta tüylenme artabilir. Bu gibi geçici durumlarda hormonal dengesizliğin tedavi edilmesiyle sorun büyük ölçüde ortadan kaldırılabilir. Kalıcı epilasyona gereksinimi azaltabilir. Çünkü ilaçların kesilmesinden sonra her şey normale döner. Ancak uzun süreli kortizon tedavilerinde kıllanma bazen öylesine rahatsız edici boyutlara varır ki, bir yandan tedavi sürerken, bir yandan da epilasyona devam etmeyi düşünebiliriz.

* Güneş ve solaryuma dikkat! Işıklı epilasyon yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra, 15′er gün süre ile direkt güneş ışığı veya solaryumdan kaçınmak gerekiyor. Güneşte koyulaşan ten rengi ışığı daha fazla çekince istenmeyen tepkiler ortaya çıkabilir. Örneğin; ciltte kızarıklık ve lekelenmeler meydana gelebilir. Ciltte sulanmalar da olabilir.

* Lazer Epilasyon sabır ister! Epilasyon görünen tüm tüylere uygulanır. Ancak daima, tüylerin bazıları aktif, kimileri pasif dönemdedir. Epilasyon ise sadece aktif dönemdeki tüyleri etkiler. Diğer tüyleri yok etmek için onların harekete geçmesini beklemek gerekir. Bu süre kasık ve bacaklarda 18-24 ayı bulabilir. Bu da birkaç ay süren aralıklarla, ortalama 6-8 seans epilasyon anlamına gelir. Sonuç alınmaya başlanması aynı kişide bile bölgeden bölgeye değişebilir.
Örneğin; kollar 8 ayda, bacaklar 1 yılda, sakal bölgesi 1.5 yılda bitebilir.

ACELE ETMEYİN
Epilasyonda kıllar yok olurken derinin hasar görmemesi çok önemlidir. Bu nedenle acele edilmesi sakıncalıdır. Özellikle iğneli epilasiyonda daha hızlı ilerlemek uğruna kalıcı izler kalması işten bile değildir.

* Kalıcı lazer epilasyon yapılamayacak olan durumlar:
* Kalbinde pil olan kişilere epilasyon uygulanmaz.
* Bağışıklık sisteminde sorun olanlara epilasyon yapılmaz.
* Ağır şeker hastalarına epilasyon yapılmaz.
* Ateşli hastalıklar süresince epilasyon ertelenir.
* Dudakta uçuk varsa, bıyık epilasyonu yapılmaz.
* Aktif akneli bölgelere elektrikli epilasyon uygulanmaz.
* Tüylü benlerin epilasyonu tartışma konusudur.
* Kısa bir süre önce güneş ışınlarına maruz kalmış kişilere, Lazer veya Foto gibi ışıklı epilasyon yapılmaz.

Lazer Epilasyon Tedavisi sonrasında iz kalır mı


Lazer epilasyon uygulaması sonucu ciltte kızarıklık görülmesi beklenen bir durumdur. Normalde uygulamayı takip eden bir kaç saat içerisinde tamamen sona ermesi gerekmektedir. Ancak aşırı hassas ciltlerde veya aşırı doz verilen ciltlerde hafif kızarıklık benzeri bir tablo görülebilir. Bu durum 1-2 günlük tedavi ile iz kalmadan düzelir. Lazer epilasyon sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi, kalıtımsal pigmentasyon problemi bulunması gibi özel durumlarda ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir. Genel olarak bu vakalar geçicidir ve zaman içerisinde geride hiçbir iz bırakmadan kaybolur.

Dijital spektrofotometre cihazı nedir, lazer epilasyon uygulamasında ne işe yarar?
Lazer ışınının doğru dozda kıl köküne ulaşarak tekrar kıl üretemeyecek şekilde hasar vermesi lazer epilasyon uygulamasındaki amaçtır. Bunu yapacak yeterli lazer dozu verilirken fazlasının verilerek lazer epilasyon sırasında ciltte tahriş veya yanık yaratmaması amaçlanmaktadır. Bu hassas ayarı uzman kişilerin dahi göz ile yapmaları çok zordur. Epiderm’de ciltteki Melanin, kandaki Hemoglobin ve cildin ışığı yansıtma özelliklerinin bir arada dijital spektrofotometre ile değerlendirilmesi ile uygun doz seçilmekte, zaman içinde ciltteki değişiklikler izlenerek lazer epilasyonda sürekli doz ayarlaması yapılmaktadır. Dijital spektrofotometre ölçümleri ile cildinizi her geldiğinizde sadece göz ile değil, objektif ve rakamsal olarak ölçeceğimizden en uygun lazer epilasyon dozu uygulanabilecektir.

Lazer ışını nasıl epilasyon yapar


Lazerin epilasyon yapma mekanizması: Milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışını, kıldaki melanin pigmenti tarafından emilir, çevre dokuya zarar vermeden cildi geçerek seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır,

burada ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder. Birbirini izleyen birkaç seans sonunda uygulama yapılan bölge tüylerden arınır. İlk seanstan itibaren kıl sorunu yaşamazsınız. Kullandığımız cihaz cildinize dokunmadan, 2-3 cm. uzaktan atış yapacağından hiçbir hijyen kaygınız olmayacaktır. Cihazımız saniyede 2 atış yapmakta olup, her atışta 1,5 cm. çapında bir cilt alanı etkilenmekte, bu nedenle işlem çok kısa sürmektedir.

Alexandrite Lazerin geleneksel yöntemlere üstünlüğü nedir?
Tüm dünyada yaygın kullanımı ile elde edilen deneyimler kullandığımız alexandrite lazerin diğer yöntemlerle kıyaslanamayacak kadar güçlü olduğunu kanıtlamıştır. Kalıcı olması, yok denecek kadar az acı oluşturması, kısa sürede büyük alanlarda uygulanabilmesi, özel bakım gerektirmemesi diğer üstün özellikleridir.

Bronzlaşmış, güneşten yanmış cilde lazer epilasyon yapabiliyormusunuz?
Evet, NdYag tipi lazer ile bronzlaşmış, koyu renk ciltte yazın dahi lazer epilasyon uygulaması mümkündür. Fakat Epiderm 3 ayrı neden ile bu uygulamayı yapmayı uygun görmemektedir: 1- NdYag lazer fiziksel özellikleri nedeni ile kıl kökü derinliğine tam inemediğinden kalıcı etkisi düşük olmakta, bu da hasta memnuniyetsizliğine yol açmaktadır.

2- NdYag lazer’de bizim kullandığımız Alexandrite lazerden farklı olarak ciddi ve kalıcı leke bırakan yanık oluşma riski mevcuttur.

3- NdYag lazer uygulamaları Alexandrite lazere göre çok daha acılı olmakta, uygulama yaptıran kişilerin bir çoğu gerekli doz verildiğinde tedaviyi terk etmektedir. Düşük dozlar ile sanal uygulamalar yaparak ticari yaklaşımda bulunmayı ise Epiderm etik bulmamaktadır.

Epiderm lazer epilasyon uygulamasının kozmetik kaygı ötesi insani bir ihtiyaç olduğunun farkındadır; fakat lazer epilasyon asla acil bir tıbbi müdahale değildir, 2 ay kadar sonra cilt renginiz açıldıktan sonra bu uygulamayı yaptırmanız daha uygun olacaktır. Bu nedenle, tüm cihazlarımız NdYag modülü takılmaya uygun olmasına rağmen Epiderm bu lazer tipini uygulamamaktadır.

Neden birden fazla seans gerekmektedir?
Vücudumuzdaki kılların oluşma, gelişme ve dökülme gibi farklı yaşam evreleri vardır. Aynı bölgede farklı evredeki kıllar bir arada bulunmaktadır. Kılın lazere en duyarlı olduğu evreyi bulmak için lazer uygulaması belli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Seans sayısı kişiden kişiye ve aynı kişide farklı bölgelerde değişmekle birlikte ortalama 4-6 seans sorunu çözümlemeye yeterlidir, ilk seansla birlikte kıl sorununuz ortadan kalkar.

6 Şubat 2008 Çarşamba

Lazer Epilasyon Uygulaması Neyi İçermektedir


Uygulamanın yapıldığı yerin sayısı ve büyüklüğüne göre, uygulama süresi dakikalardan saatlere kadar değişebilir. Hastalar işe dönebilir ve uygulama sonrası günlük aktivitelerine geri dönebilirler.

İşlem, uygulama yapılacak olan alanın ve tüylerin çokluğuna göre, hastadan hastaya değişmektedir. Genel olarak, uygulama, hastanın gözlerini lazer ışınlarından korumak için göz koruma gözlükleri içermektedir.

Lazer ışığını vermek için elin küçük bölümü kullanılacaktır. Çoğu hasta uygulanan yerde herhangi bir yan etki ile karşılaşmamıştır. Yan etkinin derecesi ve hassasiyeti kişiden kişiye göre değişmektedir. Bazı durumlarda topik anestezi bir seçenek olabilir

Uygulama alanı hafif kızarabilir ve cilt hassasiyeti ile alanın büyüklüğüne göre bu kızarıklık birkaç dakikadan birkaç güne kadar sürebilir.

Lazer Epilasyon İçin Hazırlık Yapmak Gerekir mi


Optimal uygulama için kıllar 1-2 millimetre uzunluğunda olmalı. Daha uzun kıllar, kıl köklerine daha az enerji gitmesini engelleyerek daha fazla enerji emmektedir.

Tüyler uygulama öncesi tarafımızdan traş edilerek, kıl köklere azami düzeyde lazer enerji elde edilmesi sağlanıyor. İstediğiniz takdirde traşlamayı kendiniz yapıp, kıllar traş sonrası görünür kalır ise uygulama gününe kadar traşlamaya devam edebilirsiniz.

Uygulamadan 4 hafta öncesine kadar epilasyon veya ağda yapmayın, böylece kıl kökleri lazer ışını tarafında yok edilmek için yeterli kıl icerecektir.

Lazer Epilasyon Nedir

deri.gifIlk lazer epilasyon tedavisi tesadüf eseri 1970 li yılların sonlarında meydana geldi. Adı bilinmeyen bir bilim adamı,bilmeyerek bir kaç saniyeliğine 692 diodid pompali YAD altında kolunun bir kısmını koyarak, kolunun üstündeki tüyler yakmıştır.

Fakat bu olay cilde herhangi bir zarar vermeyip, kısa sürede unutulmuş, ta ki bilim adamının bir kaç ay sonra kolunda tüysüz bir yer fark edinceye kadar.

Bu işlem birçok kez tekrarlanıp, dikkatlice incelenmiştir. Klinik çalışmalar, ışının tutulduğu yerde uzun vadeli ve etkili bir tüy azalmasının olduğunu göstermiştir. FDA onayı ise kısa süre sonra alınmıştır.

Sonraki 20 yıl içerisinde tüy yok etme yöntemi gelişmeye devam etmiştir. Enerji dalga uzunlukları, atış aralıkları ve hasasiyet seviyeleri dikkatlice bu işleme dahil edildi. Yan etkileri azaltıldı, etkinliği ise artırıldı.

Teknisyenler 1990 ların sonunda, foton termal geri dönüşümü (radyasyonun ısıya dönüştürülmesi) artıran fotosentetik karbon boya ilave ettiler ve işlemin etkinliğini artırarak renkli tüy uzamasına karşı daha etkin hale getirdiler. Bu yeni geliştirme alanı ise Fotodinamik terapi (PDT) olarak adlandırılmaktadır.

Güç, dalga uzunluğu ve doku kabulu

Lazer ile sonuç elde etmek için gerekli olan en etkili dalga boyu 670 ile 890 nm (nanometre)aralığı içerisindedir. Bu özel frekans,deri içerisinde foton yoğunluğunda herhangi bir kayba neden olmadan, en büyük doku kabuluna neden olmaktadır.(2) Bu aralık aynı zamanda kökte bulunan melanin ve karbon boyaya karsı oldukça duyarlıdır (aynı zamanda etkilidir) .

Paila matrix'e ulaşmak için gerekli olan güç miktarı, kıl kök gözeneklerin derinliğine göre değişmektedir. 3 çeşit kıl büyüme çeşitleri vardır son (derin), ikincil (orta) ve başlangıç (geçici). Son tüyler genellikle 7-8 mm deri içerisinde ve cilt yüzeyinde dokuları yok etmek ve papila matrixde termolisis yapmak için santim başına ortalama 10 jul gerektirmektedir(3).

İkincil tüyler ise 5-6 mm derinlikte olup santim başına ' 5 J gerektirmektedir. En hafif tüyler ortalama santim başına 2 J gerektirmektedir. Bu geçici tüyler yetişkin bayanlarda dudak üstünde olup, lazer epilasyona çok iyi cevap vermektedir.

5 Şubat 2008 Salı

Tüylerden kurtulmak çok kolay

Tüy deyince başına ‘istenmeyen’ sıfatını eklemek gerek. Bacakta ya da sırtta boy verip, kadınları bezdiriyorlar. Koltukaltında çıkanı ise dayanılmaz bir kokuya neden oluyor. Şimdi kıl, tüy derdinden lazerle kurtulma zamanı. Çünkü deniz ve güneş pürüzsüz ve sorunsuz vücutları bekliyorTüylerden kurtulmak çok kolay!Şimdi kadınlar bikini ve ye mayolara bedenlerini hazırlıyorlar. Pürüzsüz bir cilt için bakım yapılacak zaman… Parlak ve sorunsuz bir ten için kremler, losyonlar şimdi en gözde ürünler. Ama ya “kıl-tüy” meselesi? Denize girmek için birinci şart bu sorunu çözmekten geçer. Kaldı ki, bu tüyler sadece estetik görüntüyü baltalamıyor. Bir de bulunduğu bölge, terleme özelliğinde olduğu için, kadınları canından bezdiriyor. Yaydığı kötü koku ise cabası. Yani kısaca bu aralar onlardan tez kurtulmamız gerek…

Tüyleri yok etmenin çeşitli yolları var… Eskiden "Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya" diye bir laf vardı. Cımbızla istenmeyen tüylere savaş açan kadın tipi artık gittikçe azalıyor. Ta eski Roma hamamlarından kalan, cımbızı birçoklarımız tarihe gömdük bile. Şimdi modern bir sistem olarak “Lazer Epilasyon” var. Bu uygulama sayesinde, istenmeyen tüylerden kurtulmak daha kolay. Uzmanlar Lazer Epilasyon cihazının, kadınlar için büyük devrim olduğunu söylüyor.

Vücutlarındaki tüylerden, kurtulmak için cımbızın ya da ağdacıların eziyetine katlanıp periyodik acılara dayanmak zorunda kalan kadınlar için lazer, son yıllarda adeta kurtarıcı oldu... İstanbul Selamiçeşme'deki Natura Lazer Güzellik Merkezi'nden Dr. Beyhan Arıkan, lazerli epilasyona, acısız olarak tüylerden kurtulmak isteyen kadınların ilgi gösterdiğini söylüyor. Kıl köklerine uygulanan bu yöntem, bedenin bütün tüylü bölgelerine yapılabiliyor… Acısız olmasının yanı sıra, kısa zamanda sürmesi de bir artı...

Dr. Beyhan Arıkan, "Artık zaman insanlar için çok değerli. Kadınlar kısa zamanda gerçekleştiği için bu pratik uygulamayı benimsiyorlar. Özellikle çalışan kadınlar için önemli… Faydalanmalarını tavsiye ederim” diyor. Uygulama hakkında şu bilgiyi veriyor: "Lazer ışığının hedefi, cildimize ve tüylerimize rengini veren melanin adlı boyar maddedir. Bu madde aracılığı ile tüyler ışığı emerek köklerine ulaştırır ve kök çevresindeki hücrelerin tekrar tüy oluşturmasını engeller. Siyah rengin güneş ışınlarını daha çok emmesi gibi, koyu renkli tüyler de lazer ışınını daha fazla emer ve daha fazla etkilenirler. Lazer epilasyon için kullanılan farklı dalga boyunda ışınlar vardır. Bunlar arasında en etkin olanı “Alexandrite” olarak adlandırılan 755 mm. boyundaki ışındır. Çünkü Alexandrite lazeri tüyler, diğer dalga boyundaki lazerlere göre daha fazla emer. Lazer epilasyon sırasında tüyleri hedeflerken cildi korumak da çok önemlidir. Son dönem lazer cihazlarının üstlerinde bulunan soğutma sistemi sayesinde cilt en iyi şekilde korunmaktadır."

Natura Lazer’de tüyleri en iyi şekilde etkileyen, soğutucu sistemli, FDA onayı ve CE belgesi olan Alexandrite Lazer cihazı kullanılıyor…

Natura Lazer'in hizmetlerinden yararlanmak için 0216 385 36 82 / 84 no’lu telefonlardan randevu alabilirsiniz.

Güzelleşeyim derken...

Botoks, LPG, lazer ve daha birçok cihaz ve yöntem güzelleşmek, gençleşmek veya bazı kozmetik sorunlardan kurtulmak isteyenlere destek veriyor. Ancak uzmanlar, "Estetik girişimler yaptırırken sağlığınızdan olmayın, geri dönüşü olmayan hasarlara uğramayın" diyor.Güzelleşeyim derken...Uygulamalar için güzellik salonlarını ve kuaförleri değil, Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı güzellik merkezlerini tercih edin. Estetikte sık kullanılan yöntemler geçtiğimiz ay Bursa’da yapılan 4’üncü Uludağ Dermatokozmetoloji Günleri’nde masaya yatırıldı. Cilt hastalıkları ve plastik cerrahlar sık kullanılan yöntemleri değerlendirdi. Kongrede konuşan Nişantaşı Sculpture Terapi Merkezi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Şengör’den kongrenin bir özetini aldık.

LPG diğer yöntemlerin etkisini artırıyor

LPG tek başına yapıldığında, diyetsiz bile vücutta daralma-sıkılaşma oluyor. Diyet eklenirse kilo kaybı da görülüyor. Mezoterapi, karboksiterapi gibi yöntemlerle birlikte uygulandığında yağ yakımı etkileri katlanıyor.

Selülit tedavisinde tek yöntem yetmiyor

Selülit derdi olmayan neredeyse kimse kalmadı. Genellikle kadınların sorunuysa da, kilo alan ve androjen hormon yetmezliği bulunan erkeklerde de görülebiliyor. Selülit tedavisinde uygulanan yöntemler içinden çok sözü edilenlerden biri mezoterapi. Selülitin nedenleri çoğunlukla birden fazla. Cilt altı bağ dokusunda ödem, mikro dolaşımın bozulması, yağ tutulumunun artması gibi birbiriyle ilişkili, kısırdöngüye dönüşen nedenler. Uzmanlar iki konuda tamamen hemfikir: İlki tedavinin nedenlere yönelik planlanması. Diğeri tek başına hiçbir tedavinin yeterli olmadığı. Bu nedenle öncelikle selülitin en önemli nedeni sayılan dolaşım bozukluğunun giderilebilmesi için masaj uygulanması şart. Ancak masajın ehil ellerde yapılmaması, sorunun daha da kötüleşmesine yol açabiliyor. Yine uzmanlar masaj konusunda en iyi yöntemin LPG olduğunda uzlaşıyor. Ayrıca masajın hemen sonrasında uygulanan mezoterapiyle çok daha iyi sonuçlar alınabileceği açıklandı. Doğru beslenme ve spor biçimi, bol sıvı tüketimi de başarıyı artırıyor.

Uygun doz ve aralıkla yapılmayan botoks etkisiz

Botoks rüştünü çoktan kanıtladı. Halen ciltte yaşlanmaya karşı en fazla tercih edilen yöntem. İstenildiği zaman bırakılabilmesi, kalınan yerden devam edilebilmesi nedeniyle tercih ediliyor. Botoksun da kuralları var. Uygun aralık ve dozla iyi sonuç veriyor. Yanlış dozlar, cildin alışması, antikor üretmesi botoksun etkisiz kalmasına neden oluyor.

Hayvansal kökenli dolgular tarih oldu

Ameliyatsız estetik uygulamalarda dolgular, botoks gibi ilk sıralarda. Hayvansal kökenli malzemeler riskleri nedeniyle terk edildi. Şimdi en çok kullanılan dolgular, özünde hyaluronik asit içerenleri. İnsanın kendi yağ hücreleri ve kulak arkasından alınan cilt hücreleriyle yapılan dolgu (fibroplast) da sıklaşıyor. Özellikle bazı akne izleri, cilt sarkmalarında cildin yeniden yapılandırılması için fibroblast dolgular veriliyor. Hyaluronik asit, dudak-yanak arası, dudak ve iki kaş arasına enjekte ediliyor. Kalıcılık süresi molekülün yapısına, markaların farklı içeriklerine göre değişiyor.

Daha derin peelingler başladı

Kimyasal peeling, lekelerin açılması, akne ve akne izlerinin tedavisi, siyah nokta üreten yağlı ciltlerde, cildin kırışıklıklarını gidermek amaçlı kullanılıyor. Tek başına uygulanabildiği gibi başka yöntemlerle kombine de ediliyor. Hastane koşullarında yapılması şart olmayan, ancak daha derin soyan peelinglerin kullanımı artıyor.

Soğutucu sistemi olmayan lazerden uzak durun

Günümüzde lazer yardımıyla pek çok sorunun tedavisi yapılıyor. En başarılı olduğu alanlardan biri kalıcı epilasyon. Piyasada çok fazla sayıda ve çeşitte lazer var. Ancak ciltte yanığı önleyen soğutucu sistemi bulunmayan lazerlerden uzak durun. Uygun hasta ve cihazın seçimi başarının ilk şartı. Lazer epilasyon sadece estetik amaçlı ve konforlu olduğu için değil sağlık açısından da önemli bir yere sahip. Özellikle kıl dönmesinde tek çözüm sayılabilir.

Çatlakların yüzde yüz tedavisi hálá yok

Çatlak tedavisinde hiçbir yöntem tek başına mükemmel sonuç vermiyor. Ancak doğru yöntemler birlikte denenirse, kozmetik olarak kabul edilebilir sonuçlar elde ediliyor. Mezoterapi, karboksiterapi, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling, ışık tedavileri bunlardan birkaçı. Cilde sürülen ürünler, tek başlarına mucize yaratamasalar da diğer tedavilerle birlikte kullanılabiliyor. Her zaman söylendiği gibi cildi iyi nemlendirmek, bol su içmek, kilo kontrolü, yatkınlık varsa önleyici ürünler kullanmak öneriler arasında.

Ellere haftada bir yağlı kremle masaj yapın

Eller de olumsuz dış koşullara açık uzuvlarımızdan. Rüzgar, soğuk, güneş ışınları, temizlik malzemeleri, deterjanlar, toprak vs. hepsi elleri yıpratır, yaşlandırır. En az yüzünüz kadar görünürde olan ellerinize yönelik yapacağınız en iyi şey etkin koruma. Eldiven giyerek iş yapın. Özellikle deterjan, temizleyici kullanarak yaptığınız işler sırasında.

Günlük bakımda el kremleri veya losyonlar genellikle yeterli. Ancak hiç olmazsa haftada bir kez yağlı bir kremle masaj yapmanızda yarar var. Bir diğer reçete de annelerden kalma. Ara sıra yatmadan ellerinize vazelin sürün, pamuklu eldiven giyin. Sabah ellerinizin yumuşaklığına şaşıracaksınız. Ellerinizi sertleşmiş deriden kurtarmak istiyorsanız, ponza taşını deneyebilirsiniz. Dikkat, ölü derilerden kurtarayım derken hırpalamayın. Bunlar sizi kesmiyorsa, ellere yönelik SPA, özel bakım hizmetleri sunan merkezlerden yardım alabilirsiniz.

Maske için en iyi zaman uykudan önce

Yüzünüze maske yapmayı denediniz mi hiç? Maskenin ardından sadece kendinizi daha iyi hissetmez, cildinizin nefes aldığını duyarsınız. Piyasada satılan çeşit çeşit maskeden size uygun fonksiyon, fiyat ve kokuda olanı mutlaka vardır.

Maskeyi mutlaka kullanma talimatına göre uygulayın. Ancak yüzünüzde yara, sivilce veya cilt sağlığıyla ilgili başka bir sorun varsa, önce bir cilt hastalıkları uzmanına danışın.

Maskeden önceki ilk adım temizlik. Maskeyi temiz, erkekseniz sakalsız cilde uygulayın. Olanağınız varsa buhar banyosu gözeneklerini açacaktır. Uzmanların önerisi, maske uygulamasını aceleye getirmemeniz. Unutmayın kendinizi şımartıyorsunuz! En iyi zamanlama uykudan önce... Ev nispeten izole bir ortam, yağmur, kar, rüzgar, güneş ışığı, egzoz gazından cildinizi koruyabilirsiniz. Maske uygulamanın başka incelikleri de var:

• Göz çevresine sürmeyin

• Kuruduktan sonra çekilerek soyulan maskelerdense saçlı, kıllı bölgelere değdirmeyin

• Yüzünüzde maske varken konuşmayın, gülmeyin, mimik yapmayın.

• Maskeyi ılık suyla yüzünüzden çıkarıp temizledikten sonra cildinizi nemlendirin.

Lazer Epilasyonun Teknolojik Gelişimi


Daphne Lazer epilasyon ve estetik merkezleri uzmanlarından Dr. Ayfer Şensoy ile günümüzde yaygın şekilde uygulanan lazer epilasyonun tıpta kullanımı ve teknolojik gelişimi ile ilgili söyleşi yaptık.Daphne Lazer epilasyon ve estetik merkezleri uzmanlarından Dr. Ayfer Şensoy ile günümüzde yaygın şekilde uygulanan lazer epilasyonun tıpta kullanımı ve teknolojik gelişimi ile ilgili söyleşi yaptık.

Hoşgeldiniz Dr. Ayfer hanım öncelikle tarihçeyle başlamak istiyorum.

Lazer cihazları ilk ne zaman ve nasıl kullanılmaya başladı ?
Öncelikle bu bilgilendirme fırsatını bize tanıdığınız için DAPHNE adına sizlere teşekkür ederim.
Dünyada ilk lazer 1964 yılında endüstri alanında geliştirildi.Takip eden yıllar içerisinde tek tek kısa atımlar yapabilen cihazlar geliştirildi ve lazer tıbbi kullanımda yerini almaya başladı.1980’ li yılların başlarından itibaren gelişim süreci hızlandı.1988 yılında Dye lazerle doğuştan bir damarsal hastalığın(Port wine stain) tedavisine FDA tarafından onay verildi.Bundan sonra gelişim dahada hızlandı ve kılcal damar tedavisi, leke, dövme çıkarma gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Bu alanlar dışında asıl olarak Epilasyon lazerleri nasıl oluşturuldu?
1994 yılında geliştirilen ilk IPL cihazı ile foto epilasyon olarak adlandırılan epilasyon türü başladı.Fakat bu ilk cihazların fazlaca yan etkileri gözlendi.Hemen arkasından ruby,diode,nd-yag ve alexandrite lazerler geliştirildi ve lazer epilasyon dönemi başladı.

Bu gelişmeler ile amaçlanan şey ne idi ?
Amaçlanan şey kılın yapısında bulunan melanin ismindeki boya maddesi tarfından lazer ışını’ nın emilmesi ve oluşan ısı enerjisinin kılı üreten kök hücrelerini tahrip etmesidir.Bu sebeple melanin tarafından en kolay emilen dalga boyu tercih edilmelidir.Bu sıralama en çok emilenden aza doğru ruby,alexandrite,diode,nd-yag şeklindedir.

Biz merkezlerimizde alexandrite lazer kullanmaktayız.Alexandrite lazer bu üstünlüğü sayesinde az enerji kullanılarak etkili tedavi sağlayabilmektedir.Bu lazer tipi başlangıçta short pulse iken cildi daha fazla korumak, koyu ciltlerde rahatlıkla uygulama yapabilmek, gerektiğinde güvenli şekilde yüksek dozlar uygulayabilmek amacıyla long pulsed teknoloji geliştirilmiştir.Son kuşak bu lazerler uygulamaları da daha ekonomik hale getirmiştir.
Kliniğimizde son kuşak long pulsed alexandrite laser ile lazer epilasyon yapılmaktadır.Çok kısa bir süre önce bu söylediklerimizi haklı çıkaracak bir gelişme yaşadık. Lazer Epilasyon cihazımız Amerikada 2005 yılının en iyi epilasyon cihazı seçildi.

4 Şubat 2008 Pazartesi

Lazer Epilasyon yaptırırken dikkatli olmalı

Cosmet Caddebostan Estetik Plastik Cerrahi & Güzellik Merkezi doktorlarından Dr. Müge Çerkeş'in lazer epilasyon hakkındaki tüm sorularınıza cevap olabilecek yazısını mutlaka okuyun.Lazer Epilasyon yaptırırken dikkatli olmalı!Lazer epilasyon uygulamalarında temel prensip: Cilt rengi, kılın rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna dikkat edilerek dokuya hasar vermeden kıl köküne maksimum tahribatı yapacak enerji değerleri ile çalışmaktır. Bu değer olması gerekenden düşük tutulur ise kıl kökü yeteri kadar etkilenmeyecek ve tedavi süresi uzayacak, kesin ve kalıcı epilasyon sağlanamayacaktır. Tam tersine bu değer olması gerekenden daha yüksek uygulanırsa ciltte yanık ve lekelenmeler oluşacaktır.
Buna bağlı olarak uygulama esnasında cilt rengi ve kılın özellikleri dikkate alınmalı hastaya uygulanacak en efektif dozlar mutlaka uzman hekim tarafından ayarlanmalıdır.
Esmerler lazer epilasyon yaptırırken dikkatli olmalı…
Lazer epilasyon uygulamalarında beyaz tenliler esmerlere göre daha şanslı… Lazer ışını, cildimiz gibi yarı geçirgen dokular içinden hiçbir tepkime yaratmadan geçmektedir. Ancak kıl köküne rengini veren melanin ile karşılaştığında ısı enerjisine dönüşerek kıl kökü çekirdeğini tahrip etmektedir. Beyaz tenlilerde süreç bu şekilde gelişmektedir.
Ancak esmerlerde ciltteki melanin maddesi beyaz tenlilere göre daha fazla olduğundan ışın, henüz kıl köküne ulaşmadan ısı enerjisine dönüşmekte ve dokuya da hasar vermektedir. Bu nedenle eski jenerasyon cihazlarla esmer tenli kişilere epilasyon uygulaması yapılamaz. Ancak yeni geliştirilen üçüncü jenerasyon diod lazerler (LighthSheer)de cihaz üzerinde bir bilgisayar sistemi bulunmakta kişinin cilt ve tüy özelliklerine göre ışının
1. jul cinsinden enerji değeri
2. milisaniye cinsinden cilde gönderilme süresi
dokuya zarar vermeden kıl kökünü tahrip edebilecek dozlarda kişiye ve bölgeye özel olarak ayarlanabilmektedir. Bu sayede zenciler üzerinde dahi epilasyon işlemi güvenle uygulanabilmektedir.
Doğru enerji değerleri ile çalışıldığında lazer en güvenli, kalıcı etkili ve kesin sonuç veren epilasyon yöntemidir. LightSheer’ın FDA tarafından “lazer epilasyonda en güvenli, en etkili ve yan etkisi en az olan epilasyon yöntemidir” şeklinde FDA onayı ve raporu olan tek lazer epilasyon cihazıdır. İşlem, kesinlikle uzman hekim kontrolünde yapılmalı; uygulama öncesinde özellikle esmer tenli kişilerde mutlaka test atışı yapılarak cildin birkaç saat sonra vereceği reaksiyon gözlenmelidir. Çok esmerlerde tercihen 2 gün sonrası beklenerek uygulama yapılmalıdır.

FDA KALİTE BELGELİ KALICI EPİLASYON
LIGHTSHEER DIODE LAZER
Vücutta istenmeyen tüylerin lazer epilasyon yöntemi ile ortadan kaldırılması dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu kısa süre içinde lazer teknolojisinde büyük gelişmeler olmuş, daha etkin, kalıcı, güvenli komplikasyonsuz sonuçlar sağlayan cihazlar üretilmiştir.
Kliniğinizde kullanılmakta olan FDA kalite belgeli LightSheer, diode lazer jenerasyonunun en son modeli olup konu ile ilgili geliştirilmiş en son teknolojiye sahiptir.
Lazer ışını nedir; ciltte nasıl bir etki yaratır?
Vücutta istenmeyen kılların epilasyon yöntemi ile ortadan kaldırılması dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip. Bayanların yanı sıra erkeklerin de ilgi gösterdiği yöntem, Avrupa ve Amerika’da milyonlarca kişide başarı ile uygulanmaktadır. Lazer teknolojisi gün geçtikçe büyük gelişmeler göstermekte; LightSheer diode lazer gibi yeni jenerasyon cihazlarla daha etkili, güvenli ve kalıcı sonuçlar sağlanmakta, uygulama sırasında duyulan rahatsızlıklar en aza indirgenmektedir.
“Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation” kısaca lazer ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer ışını doku üzerine düştüğünde dokunun özelliklerine bağlı olarak üç farklı olay gerçekleşmektedir.
1. Yansıma: Yansıyan ışık çarptığı yere enerji bırakmaz.
2. Geçirgenlik: Işık, dokudan geçtiğinden dokuya enerji bırakmaz.
3. Absorbsiyon: Absorbe olan ışık tüm enerjisini çarptığı yere bırakarak ısınmaya neden olur.
İnsan cildi gibi yarı geçirgen dokularda her üç olay birden değişik kombinasyonlar içerisinde görülür.
Lazer ışınının epilasyon etkisi nasıl oluşur?
İstenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesi yönteminde temel prensip, kıl ve kıl kökünde bulunan kılın rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin üzerine düşen ışığı absorbe eder. Absorbe olan ışık, ısı enerjisine dönüşerek kılı tahrip eder.
Kalıcı epilasyon yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne hasar vermesi gerekir. Kök bölgesi, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yaklaşık yüzeyin 2-5 mm altındadır.
Lazer ile epilasyonda seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır. Bu nedenle LightSheer gibi bu alanda geliştirilen yeni cihazlarda bilgisayar sistemi bulunmakta kişinin cilt ve kıl özelliklerine göre uzman doktorlar tarafından özel ayarlamalar yapılmaktadır.

Lazer epilasyonda ten rengi önemli midir?

Lazer epilasyon yöntemi genelde açık tenli ve koyu renk tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. LightSheer diod lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında kişiye özel ayarlar yapabilme imkanı vardır. LightSheer ile koyu ve yanık tenlilerde hatta zencilerde bile güven ve başarı ile uygulanmaktadır. Bu konuda FDA tarafından 6 yıl önce onaylanan en gelişmiş cihaz LightSheer diode lazerdir.

Neden birden fazla seans gerekmektedir?

Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Tedavi süreci için (1-1,5 yıla yayılmış olarak) vücut bölgelerinde ortalama 4-5 seans; yüzde 6-7 seans diyebiliriz.

Seanslar ne kadar sürer?

Lazer epilasyon yönteminde çok kısa sürelerde, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, komple bacaklar, sırt gibi büyük alanlar ortalama 2-2,5 saat, koltuk altı, bikini bölgesi, yüz gibi daha küçük bölgeler 10-15 dakika, bıyık, çene gibi küçük bölgeler 2-3 dakika gibi sürelerde taranmaktadır.

Seans aralıkları nasıl olmalıdır?

Seans sıklığı yüz bölgesinde 1,5-2 ay, vücut bölgelerinde 2-2,5 ay’dır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin üçüncü seanstan sonraki uygulamalara ortalama 4-5 ay sonra gereksinim duyulmaktadır. Uygulamadan sonra, sonraki seansa kadar tüyler çıkmayacağından aralarda tüylere herhangi bir müdahale gerekmemektedir.

Lazer epilasyon ağrılı bir yöntem midir?

LightSheer diod lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında aktif soğutuculu ucu sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsızlığı minimuma indirgenmiştir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söylerler. Lokal anesteziye ihtiyaç yoktur.

Lazer epilasyonun yan etkisi var mıdır?

İşlem, hastanın cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleri ile yapıldığında lazer epilasyonun hiçbir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında kısa süreli olarak, hafif bir kızarıklık ve yanma görülebilir ki bu da tedaviden sonraki 2-3 saat içinde geçmektedir. Çok hassas ciltlerde kızarıklıklar 2-3 gün devam edebilir.

Lazer epilasyonu kimler uygular?

Lazer epilasyon uygulamasının güvenli ve etkin bir şekilde yapılması için kişinin kıl ve cilt tipine göre değişen değerlerle yapılması büyük önem taşımaktadır. Cilde gönderilecek lazer ışınının dokuya zarar vermeden kıl kökünde maksimum tahribatı yapması gerekmektedir. Buna göre ışının jul cinsinden enerji değerleri ve gönderilme süresi kişinin cilt rengi, kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle lazer uygulamaları uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

Lightsheer diod lazerin diğer lazer cihazlarına göre farkları nelerdir?

• LightSheer, FDA onaylı üçüncü jenerasyon bir diod lazer olup, lazer teknolojisinde günümüzde ulaşılmış en son noktadır.
• LightSheer epilasyon amaçlı diğer lazerlerin bir çoğuna kıyasla daha uzun dalga boyuna sahip olduğundan, ışığı daha derine ulaşabilmekte böylece dokuya hasar vermek yerine kıl kökünü tahrip ederek kalıcı sonuçlar vermektedir.
• Epilasyon işlemi cihazın bilgisayar sistemi rehberliğinde yapılmakta, hastanın cilt ve kıl tipine göre ışığın enerjisi ve gönderilme süresi arasındaki ilişki otomatik ayarlanmaktadır.
• LightSheer, bir saniyeden kısa bir sürede yüzlerce kıl folikülünü yok edebilecek teknik kapasiteye sahip bir cihaz olduğundan epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanabilmektedir.
• LightSheer, vücudun tüm bölgelerindeki kıllar üzerinde etkilidir.
• Cihazın ucundaki aktif soğutucu sayesinde işlem öncesi, sırası ve sonrasındaki rahatsızlıklar en aza indirilmekte ve dokuya zarar verilmesi engellenmektedir.
• LightSheer özgün tasarımı sayesinde diğer lazerlerden farklı olarak zenciler dahil bronz tenliler ve esmer tenlilerde güvenle kullanılabilir.

Yaz aylarında / solaryum sonrası lazer epilasyon uygulaması yapılabilir mi?

Lazer epilasyon açık tenli kişilerde daha kısa sürede tamamlanan bir yöntemdir. Cilt renginin açık olması yüksek enerji değerleriyle çalışılmasına olanak sağlayacağından epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanacaktır. Diğer yandan LightSheer’deki bilgisayar sistemi sayesinde kişinin cilt rengine göre özel ayarlamalar yapılabileceği için bronz tenliler üzerinde uygulama yapılmasında hiçbir sakınca yoktur. Yalnızca seans sonrasındaki birkaç gün solaryum veya bronzlaşmak amacıyla güneşe çıkılmaması ve yüksek koruma faktörlü uygun güneş koruyucular kullanılması önerilmektedir.

Erkeklerde lazer epilasyon uygulamaları

Son yıllarda ortaya çıkan "metroseksüel erkek" kavramıyla birlikte yüzündeki kırışık, açık gözenek ve aknelerden şikayetçi olan; saç dökülmesi ve fazla kilolar gibi problemlerin çözümü için estetik ve güzellik merkezlerine başvuran erkeklerin sayısında büyük artış var. Erkek estetiğinde en fazla ilgi gören konuların başında ise istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri geliyor. Özellikle elmacık kemiği, kaş arası, ense, boyun, ellerdeki tüyler ve batıklar, omuz, sırt ve göğüs bölgelerindeki kıllardan şikayetçi olan erkekler, lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen tüyler ve batıklardan kalıcı olarak kurtuluyor.
Lazer epilasyon yöntemi ile ortalama 4-5 seans gibi bir süreçte kıl kökleri tamamıyla tahrip edilerek tamamen tüysüz bir görünüm elde edilebileceği gibi, uygulama 2-3 seans yapıldıktan sonra bırakılarak kılların seyreltilmesi ve daha zayıf hale getirilerek bırakılması mümkün.
Lazer epilasyon uygulaması yönünden bakıldığında erkek ve bayan hastalar arasında hiçbir farklılık yoktur. Hatta genellikle erkek hastaların, kıl köklerinin kalın olması nedeniyle lazer epilasyon konusunda daha avantajlı olduğu söylenebilir. Kalın kıl kökleri, lazer ışınının enerjisinden daha fazla etkilendiğinden, işlem kıl köküne daha fazla tahribat yapmaktadır. Buna bağlı olarak erkek hastalar tedaviye daha hızlı cevap verdiği söylenebilir.

Lazerli Sellülit Tedavisi


Tüm dünyada yeni bir yöntem olan lazerli sellülit tedavisi ANTİAGİNG (TRİ ACTİVE) hakkında soru ve cevaplar..
Lazerli Sellülit TedavisiTÜM DÜNYADA YENİ BİR YÖNTEM LAZERLİ SELLÜLİT TEDAVİSİ!
ANTİAGİNG
(TRİ ACTİVE)

Sellülit (Hidrolipodistrofi) nedir nasıl oluşur?
Sellülit genetik, hormonal sebeplerle deri ve deri altı dokusundaki dolaşım bozukluğu sonucu bu dokularda ödem,elastik liflerin elastikiyet ve sıklığında bozulma sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.Başlangıçta fark edilebilen ilk bozukluk damar geçirgenliğindeki değişimdir. Dokular arasına sıvı sızması ödem olarak bilinen durumu oluşturur. Bu durum tedavi edilmezse deri sıkışarak gerginleşir esnekliğini yitirir.Bu durum deri altındaki yağ hücrelerinin ve liflerin gelişigüzel dizilimine şişlik ve yumrular oluşumuna sebep olur.Cildin portakal kabuğu tabiri kullanılan görünümü oluşur.

Sellülit hangi bölgeleri en çok etkiler?
Kalça,bacaklar,büklüm yerleri,omuz ve kollar sıklıkla gözlenen bölgelerdir.Karın ve göğüslerde daha seyrek olarak rastlanmakadır.

Tedavide ne yapılmaktadır?
Tedavide başarıyı artırabilmek için birçok yöntem denenmiştir.Kremler,losyonlar,ultrason tedavisi ,elektro-lipoliz,ozon tedavisi,mesoterapi,pressoterapi,liposuction,manuel masaj bu yöntemlerdendir. Daha başarılı ve az yan etkili yöntem arayışı lazerli sellülit tedavisini ortaya çıkarmıştır. Lazerli sellülit tedavisi bu alanda yeni bir buluş ve devrim niteliği taşımaktadır.kısa sürede ciddi pozitif sonuçlar alınmaktadır.

Lazerli sellülit tedavisi nasıl olmaktadır?
Yaklaşık 3 yıl önce bulunmuş ve FDA onayı almış olan bu cihaz üç etkin mekanizma ile sellülit tedavisi yapmaktadır.(TRI ACTİVE)
1-lazer enerjisi kan dolaşımını düzenler ,elastik liflerin elastikiyetini artırır
2- masaj yoluyla derin dokularda dolaşım kolaylaşır,ritmik masaj sayesinde kollojeni aktifler,lenf drenajı yapar
3-soğutucu etki yağ dokusunun hacmini azaltarak ve ödemi çözücü etkiye katkıda bulunarak bu etkileri kuvvetlendirir

Bu etkiler dokudaki biyolojik atıkların atılmasını ve dokunun oksijenlenmesini,bağ dokunun yeniden organizasyonunu sağlar. Bu sayede dokunun gerginliği ve elastikiyeti tekrar düzenlenir.Tüm vucudun forma girmesine yardımcı olur. Toplam olarak bakıldığında bu tedavi ANTİAGİNG etkisi yaratmaktadır.

Cilt tonusu artmakta cilt sıkılaşmakta, pürüzler giderilmekte,cildin kanlanması artmaktadır.uygulama yapılan bölgelerde ve vucudun genelinde bir zayıflama ve toparlanma oluşmaktadır.

BU NEDENLERLE BU TEDAVİYİ CİLDİNİ GENÇLEŞTİRMEK İSTEYEN HERKESE ÖNERMEKTEYİZ.
İşlem ağrısızdır.Vucudun her tarafına uygulanabilmektedir.Masaj yaptığı için seans sonrası rahatlamış ve kendinizi oldukça iyi hissedeceksiniz. Haftada 2-3 seans 1-1,5 AY süren bir tedavi ile oldukça başarılı sonuçlar edilmektedir. Bu tedaviden sonra ayda 1 seans idame(devam tedavisi) tedaviyi bir yıl boyunca önermekteyiz.

En iyi lazer hangisi

Kadınların güzelliğe dair dertleri bitmez. Kıl-tüy derdi ise en belalısıdır. Bir ömür boyu bunlardan kurtulmak için harcanan para ve zaman içimize oturur. Oysa lazer epilasyon bu sorunu kökten çözüyor. Hem de sonsuza dek! En iyi lazer hangisi?Lazer epilasyon çıkalı uzun bir zaman olmasına rağmen, gerek bu teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ve teknoloji yeterince takip edilmediğinden alınan sonuçların buna bağlı olarak istenen seviyenin altında kalması, gerekse uygulayan kişinin uzman bir doktor olmaması ve işlemin ciltte yanık ve lekelenme ile sonuçlanması gibi nedenlerden dolayı, lazer epilasyona hala şüpheyle yaklaşılıyor. Oysa tüm hayatınız boyunca ayda bir ziyaret ettiğiniz ağdacıları ve bunlara döktüğünüz paraları düşünecek olursanız, sizi ömür boyunca devam edecek büyük bir yükten birkaç seansta kurtaran lazer epilasyonun kaçınılması değil, koşularak yaptırılması gereken bir şey olduğunu anlarsınız.

Lazer epilasyonda, cildin açık renk, kılların ise koyu renk olması, çabuk sonuç almada bir avantajdır. Ancak gelişmiş teknolojilerde, koyu renk tenlerde de gayet iyi sonuçlar alınabilir. iğneli epilasyonun aksine yapıldıktan hemen sonra duş alabilirsiniz, yani su değmesinde sakınca yok. Ancak güneş ışığı önemli bir unsur. Uygulama yapılan bölgenin en az 15 gün güneşe maruz kalmaması gerekiyor. Bu nedenle yazın yaptırmayı düşününenlerin bunu göz önünde bulundurmalarında fayda var. Aksi takdirde lekelenmeler oluşabilir.

Lazer epilasyonun nimetlerini sayıyoruz ama, ona şüpheyle yaklaşmak için hiç mi sebep yok? Elbette var. Cildinizde yanık oluşmasını istemiyor ve en iyi sonucu almak istiyorsanız, dikkat etmenizi gerektiren en önemli konulardan biri uygulayan kişi. Bazı güzellik salonlarında estetisyenler tarafından uygulandığını biliyoruz. Oysa uygulaması gereken asıl kişiler, bu işin eğitimini almış doktorlar. Bundan sonraki ikinci önemli konu ise kullanılan cihaz ve lazer tipi.

Lazer epilasyon teknolojisi 10 yılı aşkın süredir var ve ortaya çıktığı zamandan bu yana da pek çok gelişme göstermiş, farklı lazer tipleri uygulanmış. Peki şimdi işin can alıcı kısmına gelelim...
En iyi lazer hangisi?

IPL - Flaş lamba teknolojisi (550nm veya 1200 nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: EpiLight, PhotoDerm, Quantum, Aculight, Vasculight.

Yukarıda bahsedilen her makina farklı özelliklere sahiptir. Lazer bilindiği gibi pek çok farklı tedavide kullanılmaktadır. EpiLight, yukarıdaki cihazlar içinde özellikle kılları yok etmeye yönelik tasarlanmış, aynı zamanda da gene bu iş için en son teknolojiyi sunan alettir. PhotoDerm, Rosacea denilen yüz kızarıklığını, yüz ve bacaklardaki ince kırmızı damar tedavisi için geliştirilmiştir. EpiLight, PhotoDerm'in kıllara yönelik olarak geliştirilmiş versiyonudur.

IPL teknolojisinin en gelişmiş lazer teknolojisi olduğu söylenebilir. Bunun nedeni, kullanılan dalga boyu geniş olduğundan minimum tahribatla maksimum sonuç alınmasıdır. Ayrıca koyu tenlilerden, açık tenlilere herkes üzerinde uygulanabilir.


Diode lazer (800nm veya 810 nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: SLP 1000, F1 Diode, Light Sheer, MeDioStar, LaserLite, Epistar, Apex 800.

IPL'den sonra en iyi teknoloji olduğu söylenebilir, ancak hakkında yapılmış yeterli araştırma yoktur. Diode lazerin iyi bir teknoloji olmasının sebebi de IPL'le aynıdır, yani geniş bir dalga boyunda kullanılması. Böylece Ruby ve Alexandrite'ın neden olduğu hasardan daha az hasara sebep olur. Ayrıca gene Ruby ve Alexandrite'ın kullanılabildiğinden daha koyu tenlerde de kullanılabilir.


Nd: Yag (1064 nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: CoolGlide, Medlite IV, Varia, Athos, Lyra, Image.

Her cilt renginde uygulanabilir ama alınan sonuçların etkili olduğuna dair yeterli kanıt yoktur.

En koyu renk ciltler için Nd: Yag ve 800 nm dalga boyundaki Diode lazerlerin kullanımı teşvik edilmektedir.


Ruby (694 nm dalgaboyu)
Uygulandığı cihazlar: RubyStar ve Palomar E2000.

En eski lazer tipidir, ayrıca en az acı verenidir. Esmerlere pek tavsiye edilmez.

Alexandrite (755nm dalga boyu)
Uygulandığı cihazlar: GentleLASE, Apogee, and EpiTouch Plus.

Ülkemizde kullanımı en yaygın lazer tipidir ve nispeten eski bir teknolojidir. Açık tenlilerde rahatlıkla uygulanabilir ama Ruby'de olduğu gibi esmerlere pek önerilmez.

2 Şubat 2008 Cumartesi

Lazer Epilasyon Seçildi


Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin çözümünde en önemli teknolojik atılım oldu. Lazer epilasyondan önce bu sorun, ağda, cımbız, traş gibi konvansiyonel yöntemlerle geçici olarak çözümlenmekteydi. Halen kullanılan bu yöntemlerin yanında elektroliz (iğneli epilasyon) kalıcı bir çözüm sunar. Lazer tekniği ile kıyaslandığında çok uzun zaman alan, ağrılı ve pahalı olan elektroliz yöntemi, bir iğnenin tek tek kıl köklerine batırılarak düşük seviyede elektrik akımı verilmesi prensibiyle çalışır. Lazer epilasyonda en başarılı sonuçlar açık tenli ve koyu renk tüyleri olan kişilerde alınır. Renksiz ve ince tüylere sahip kişilerde etkili sonuç alma oranı nispeten daha düşüktür.Lazer epilasyonda her hastaya göre seçilecek lazer sistemi ve uygulanacak parametreler (enerji, dalga boyu vb.) değişir. Hastanın deri rengi, kıl yoğunluğu, kıl rengi ve kalınlığı, uygulama yapılacak bölge gibi birçok faktör göz önünde tutulur. Lazer epilasyon bir bilgi ve deneyim işidir, sonuçların başarısında da tamamen bu etkilidir.Lazer epilasyon tekniğinin üstünlükleri, uygulama süresinin çok daha kısa olması, ağrısız olması ve toplam uygulama maliyetinin daha düşük olmasıdır. Elektroliz tekniğinde her kıl kökü için ayrı işlem yapılırken, lazer uygulamasında aynı anda birçok kıl kökü tahrip edilir.Lazer epilasyon nedir ve nasıl çalışmaktadır?Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Milisaniyeler seviyesinde cilde uygulanan lazer ışığı, cilt dokusuna zarar vermeden geçerek kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.Kaç seans uygulama gerekmektedir?Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilmektedir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğu kimselerde 5-8 seans, kalıcı çözüm için yeterli olmaktadır.Bir seans ne kadar sürmektedir?Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat arası sürmektedir. Seans araları 6-8 haftadır.Hangi bölgelere lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir?Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.Büyük bölgelere tek seansda uygulanabiliyor mu?Evet. Elektrolizden farklı olarak her atışda birçok kıl kökü tahrip edilmektedir ve bu sayede de uygulama süresi çok kısalmaktadır. İlaveten, cihazlarımızda bulunan scanner (tarayıcı) aparatı sayesinde büyük bölgelere çok kısa sürede uygulama yapılabilmektedir.Her cilt rengine uygulanabilmekte midir?Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Ancak Koz-Med Lazer Merkezlerin’in İstanbul, Mersin ve Adana’da bulunan kliniklerinde kullanılan son teknoloji ürünü Alexandrite tipi cihazlar ile çok koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.Hassas ciltlere bir zararı var mıdır?Hayır. Lazer ışığı, cilde bir zarar vermeden geçerek sadece kıl kökünü tahrip etmektedir.Lazer epilasyon güvenli midir?Evet. Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur.Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.Gebelikde uygulama yapılabilir mi?Hayır. Gebelik süresince hormon dengesi değişmektedir ve bu sebeple provoke olan kıl köklerinin etkilenmesi zorlaşmaktadır.Ayrıca bu konuda da henüz klinik çalışmalar mevcut değildir.Yan etkileri var mıdır? Lazer epilasyon uygulaması genel olarak oldukça güvenlidir. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Uygulama sonrasında cilt üzerinde, birkaç saat içerisinde geçmek üzere hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşabilir. Ancak bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.Lazer epilasyon sonrası kalıcı iz ve lekelenme riski deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapıldığında çok azdır. Lazer epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisi yoktur. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.Ağrılı mıdır?Lazer epilasyon genel olarak çok acılı bir işlem değildir. Uygulama esnasında hafif bir yanma hissedilebilir. Ancak ağrı eşiği düşük kişilerde ve hassas bölgelerde gerekirse topikal anestezikler kullanılabilir.Uygulama sonrası kılların durumu nasıl seyretmektedir?Uygulama sonrası kıllar, 3-10 gün içerisinde çıkacaktır. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkmayacaklardır. Bunlar kendiliğinden düşebileceği gibi, el yardımıyla da çekilebilirler.Uygulama öncesinde nelere dikkat edilmelidir?Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.Uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir?Uygulama sonrasında da cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalı ve bronzlaşmadan kaçınılmalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa mutlaka koruyucu krem kullanılmalıdır.Sonuçlar kalıcı mıdır?Evet. Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Amerikan Lazer


Amerikan lazer sağlık ve Estetik Merkezleri New York Manhattan lazer epilasyon ve Medikal estetik konusunda 1999 Yılından beri faaliyet gösteren Advanced derma laser Kliniklerinin kardeş kuruluşudur.Kliniklerimizin bünyesinde bu tecrübe ve lazer eğitim protokolü ile eğitilmiş 2 Dermatolog, 2 Medikal estetik uzmanı ve 10 Uzman estetisyen ile Şişli,Bakırköy,Kadıköy Altunuzade, İzmit Gebze'de hizmet vermektedir.

Son teknolojiye sahip FDA ve CE Belgeli epilasyon için Alexsandrite, Nd-Yag, Foto lazer cihazları ve ayrıca Dermatolojik tedavilerde Diyot lazer, Erbium lazer cihazları kullanılmaktadır. Maksimum etki ve minumum acı ile hastaların konfor ve memenuniyeti sağlanır.2003 yılından itibaren yapılan binlerce uygulama kliniklerimizi rakipsiz konuma getirmiştir.

Telefon ile randevu alarak kliniklerimize baş vurduğunuzda kişisel değerlendirilmeniz ve test uygulamaları yapılmaktadır. Tedavi protokolleri ve eğitim standartı ve fiyat farklılığı olmaksızın size en yakın kliniklerde uygulamanıza başlıyabilir ve diğer klinlerimizde devam edebilirsiniz.

Alt bacak-koltuk altı genital gibi bölgelerde 6-8 hafta aralıklarla ortalama 4-6 seansta % 80 başarı elde edilir.Kadınlarda yüz Erkeklerde sırt bölgesi ise seans sayısı kılın yoğunluğuna ve yapısına göre 8-10 seansa kadar çıkabilir.Uygulamadan 15-20 gün sonra kontrol seansları yapılmaktadır. Ana sayfamızda epilasyon fiyatı, lazer epilasyon fiyatı, cilt bakımı fiyatı ve kimyasal peeling fiyatı kampanyalarda ödeme koşulları belirtilmiştir.
Lazer Epilasyon:
Lazer teknolojisi ışığın kontrollü olarak yoğunlaştırılması, güçlendirilmesi ve hedef seçerek ısı enerjisine dönüştürülmesidir. Bu teknolojinin başarısı ve etkin sonuçları son 20 yılda Dünya'da kanıtlanmıştır.

Işık, farklı dalga boylarına sahiptir. Epilasyonda kullanılan dalga boyu kılın kalınlığına, rengine, kılın vücutta yer aldığı anatomik bölgeye, ten renginin açık veya koyu olmasına göre tercih edilir. Genellikle kısa dalga boyu açık ten rengine tercih edilirken, koyu renk tende ve bronzlaşmış tende leke riskini ortadan kaldırmak için uzun dalga boy tercih edilir. Tedavinin başarısı hekimlerin deneyimlerine bağlı olduğu kadar alet seçeneklerinin çok olmasıyla da doğru orantılıdır. Aksi takdirdesenelerce süren 10-20 seanslara kadar çıkan seans sayıları ya da cilt lekeleri kaçınılmaz olur.
Photo Epilasyon:
Lazer gibi ışığın melanin pigmentini hedeflemesi üzerine kurulmuştur. Ancak buradaki işlem ışığın güçlendirilmesi değil filtreler vasıtası ile yönlendirilmesidir. Amerikan ekolü epilasyonda etkinliği nedeniyle lazeri tercih ederken, Avrupa ekolü ekonomikliği nedeniyle photo epilasyonu tercih etmektedir.

Kliniğimiz maksimum başarıyı elde etmek için;

Şişli merkezimizde;
Alexandrite (755nm), ND-Yag (1064nm) ve erbiyum & Diot (2970nm) Lazer

Bakırköy merkezimizde;
Alexandrite (755nm), ND-Yag (1064nm) Lazer ve LpL (500-1000nm) (Photo Epilasyon)

Koşuyolu merkezimizde;
ND-Yag (1064nm) Lazer ve LpL (500-1000nm) (Photo Epilasyon)

Cihazları kombine olarak kullanılmaktadır.
Amerikan Lazer kliniklerinde, hem etkin hem ekonomik uygulamalar seçiminize sunulmuştur.
İğneli Epilasyon:

Amerikan Lazer Kliniklerinde lazer teknolojisinin bütün olanakları sunulmuştur; ancak çok ince ayva tüyü,sarı, beyaz ve kızıl kılların ortadan kaldırılması halen çözümsüzdür. Dünyada bu tip kıl ve tüyü ortadan kaldıracak etkin bir lazer sistemi henüz geliştirilmemiştir. Bu tip vakalarda iğneli epilasyon seçeneği geçerlidir. İğneli epilasyonda da Amerikanlazer güvencesi ve kalitesi ile hijyenik, etkin ve acısız tedaviler uygulanır.

Her hasta için özel iğneler kullanılarak bu konuda yetişmiş uzman estetisyenler tarafından son teknolojik iğneli epilasyon cihazları tercih edilmiştir.

Lazer epilasyon

lazer.jpgTüm modern lazer epilasyon yöntemlerinin birbirine avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Tek bir lazer yöntemi kıl yapısı, cilt rengi ve yapılacak bölge dikkate alındığında tek başına yeterli değildir. Bu sebeple Alexandrite, diode, Nd yag gibi lazerler ve Ipl, mavi ışık gibi yoğun ışık sistemleri geliştirilmiştir.

Merkezlerimizde size en iyi hizmeti sunmak için alexandrite, diode, IPL, nd yag, mavi ışık yöntemlerinin tümünü bünyesinde toplamıştır. Bu yöntemlerden hangisi ya da hangilerinin size uygun olacağına dermatoloji uzmanımız karar verecektir.

Daphne tüm modern lazer epilasyon yöntemlerini sizin için bünyesine katmıştır. Deneyimli uzman ekibimiz lazer epilasyonda maksimum başarıyı hedeflemiştir.Teknolojiye, bilgiye bu sebeple yatırım yapmaktayız ve merkezlerimizi bu sektörde yeni gelişimlere açık tutmaktayız. Başarılı bir lazer epilasyon uygulaması Cilt rengi ve kıl yapınıza en uygun lazer tipinin seçimi ile başlar.

Lazer epilasyon FDA ve CE onaylı long pulsed alexandrite lazer sistemleri bazı vücut bölgelerinde ve bazı cilt tipinde tercih ettiğimiz bir lazer tipidir. Alexandrite lazer dalga boyu 755 nm dir. Bu dalga boyundaki ışınlar kıldaki melanin adlı siyah boya maddesi tarafından oldukça fazla emilir. Long pulsed lazer teknoloji sayesinde cildiniz korunarak lazerin daha etkin şekilde kullanılmasına olanak sağlar. Etkili soğutma lazer epilasyon uygulamasının olmazsa olmaz koşuludur. Hava soğutma sistemi özel bir cihaz yardımı ile lazer epilasyon ile aynı anda uygulanır. Bu etkin soğutma sayesinde lazer epilasyon sırasında cildiniz korunur ve acı hissi en az düzeye indirilir.,

1 Şubat 2008 Cuma

İŞTE LAZER EPİLASYON HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER!..


Lazer epilasyon ile ilgili tüm sorularınızı İstanbul Kozmed Dermatoloji Tedavi Merkezi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan Savaş, cevaplandırdı.

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Milisaniyeler seviyesinde cilde uygulanan lazer ışığı kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.

Lazer epilasyon ile ilgili tüm sorularınızı İstanbul Kozmed Dermatoloji Tedavi Merkezi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan Savaş, cevaplandırdı.

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin çözümünde en önemli teknolojik atılım oldu. Lazer epilasyondan önce bu sorun, ağda, cımbız, traş gibi konvansiyonel yöntemlerle geçici olarak çözümlenmekteydi. Halen kullanılan bu yöntemlerin yanında elektroliz (iğneli epilasyon) kalıcı bir çözüm sunar. Lazer tekniği ile kıyaslandığında çok uzun zaman alan, ağrılı ve pahalı olan elektroliz yöntemi, bir iğnenin tek tek kıl köklerine batırılarak düşük seviyede elektrik akımı verilmesi prensibiyle çalışır.

Lazer epilasyonda en başarılı sonuçlar açık tenli ve koyu renk tüyleri olan kişilerde alınır. Renksiz ve ince tüylere sahip kişilerde etkili sonuç alma oranı nispeten daha düşüktür.

Lazer epilasyonda her hastaya göre seçilecek lazer sistemi ve uygulanacak parametreler (enerji, dalga boyu vb.) değişir. Hastanın deri rengi, kıl yoğunluğu, kıl rengi ve kalınlığı, uygulama yapılacak bölge gibi birçok faktör göz önünde tutulur. Lazer epilasyon bir bilgi ve deneyim işidir, sonuçların başarısında da tamamen bu etkilidir.

Lazer epilasyon tekniğinin üstünlükleri, uygulama süresinin çok daha kısa olması, ağrısız olması ve toplam uygulama maliyetinin daha düşük olmasıdır. Elektroliz tekniğinde her kıl kökü için ayrı işlem yapılırken, lazer uygulamasında aynı anda birçok kıl kökü tahrip edilir.

Lazer epilasyon nedir ve nasıl çalışmaktadır?
Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Milisaniyeler seviyesinde cilde uygulanan lazer ışığı, cilt dokusuna zarar vermeden geçerek kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.

Kaç seans uygulama gerekmektedir?
Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilmektedir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğu kimselerde 5-8 seans, kalıcı çözüm için yeterli olmaktadır.

Bir seans ne kadar sürmektedir?
Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat arası sürmektedir. Seans araları 6-8 haftadır.

Hangi bölgelere lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.

Büyük bölgelere tek seansda uygulanabiliyor mu?
Evet. Elektrolizden farklı olarak her atışda birçok kıl kökü tahrip edilmektedir ve bu sayede de uygulama süresi çok kısalmaktadır. İlaveten, cihazlarımızda bulunan scanner (tarayıcı) aparatı sayesinde büyük bölgelere çok kısa sürede uygulama yapılabilmektedir.

Her cilt rengine uygulanabilmekte midir?
Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Ancak Koz-Med Lazer Merkezlerin’in İstanbul, Mersin ve Adana’da bulunan kliniklerinde kullanılan son teknoloji

ürünü Alexandrite tipi cihazlar ile çok koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Hassas ciltlere bir zararı var mıdır?
Hayır. Lazer ışığı, cilde bir zarar vermeden geçerek sadece kıl kökünü tahrip etmektedir.

Lazer epilasyon güvenli midir?
Evet. Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur.

Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.

Gebelikde uygulama yapılabilir mi?
Hayır. Gebelik süresince hormon dengesi değişmektedir ve bu sebeple provoke olan kıl köklerinin etkilenmesi zorlaşmaktadır.

Ayrıca bu konuda da henüz klinik çalışmalar mevcut değildir.

Yan etkileri var mıdır?
Lazer epilasyon uygulaması genel olarak oldukça güvenlidir. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Uygulama sonrasında cilt üzerinde, birkaç saat içerisinde geçmek üzere hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşabilir. Ancak bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.

Lazer epilasyon sonrası kalıcı iz ve lekelenme riski deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapıldığında çok azdır. Lazer epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisi yoktur. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.

Ağrılı mıdır?
Lazer epilasyon genel olarak çok acılı bir işlem değildir. Uygulama esnasında hafif bir yanma hissedilebilir. Ancak ağrı eşiği düşük kişilerde ve hassas bölgelerde gerekirse topikal anestezikler kullanılabilir.

Uygulama sonrası kılların durumu nasıl seyretmektedir?
Uygulama sonrası kıllar, 3-10 gün içerisinde çıkacaktır. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkmayacaklardır. Bunlar kendiliğinden düşebileceği gibi, el yardımıyla da çekilebilirler.

Uygulama öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.

Uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Uygulama sonrasında da cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalı ve bronzlaşmadan kaçınılmalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa mutlaka koruyucu krem kullanılmalıdır.

Sonuçlar kalıcı mıdır?
Evet. Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Cilt sorunlarınız lazerle yok oluyor


Yeni lazer sistemleri varislerden kılcal damar sorunlarına, cilt yenilemeden akne ve tüylenmeye kadar cilt sorunlarının tedavisinde mucizeler yaratıyor. Üstelik yan etkisi yok denecek kadar az...

Teknolojideki gelişmelere paralel olarak hayatımıza giren lazer sistemi, tıpta önemli hastalıkların tedavisinin yanı sıra, estetik ve güzellik amacıyla da yaygın olarak kullanılıyor. Lazer, hastalara daha kısa sürede ve daha etkin tedavi seçenekleri sunması dolayısıyla günümüzde artık en çok tercih edilen yöntem haline geldi. Alman Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, lazerin varislerden kılcal damar problemlerine, akne tedavisinden epilasyona kadar dermatolojideki kullanım alanlarını anlattı: "Lazerin cilt hastalıklarında en çok kullanıldığı alanların başında tüy tedavileri geliyor.

KIL KÖKÜNÜ ÖLDÜRÜYOR

Epilasyon, kılın büyüdüğü bölgelerdeki kıl follikülüne yöneltilen lazer enerjisi ile yapılıyor. Büyüme evresindeki kıl follikülü lazer enerjisini emdiği için, oluşan ısı follikülü yok ediyor. Lazerle tedavi süresi uygulanan bölgeye göre değişiyor. Koltukaltı ve bikini bölgesinde 5 dakika sürerken, bacaklarda 60 dakikaya uzayabiliyor. Kalıcı sonuç isteyenlerin ise 6 seansı göze alması gerekiyor. Soğutma sistemi sayesinde ağrı hissinin en aza indirildiği epilasyon işlemi, aktif deri hastalığı olanlar ve hamileler dışında, 16 yaş üzerindeki herkese uygulanabiliyor.

BUNLARA DİKKAT!

Dr. Belma Bayraktar, lazer epilasyon işleminde dikkat edilecek hususları ise şöyle sıralıyor:

Yaz ya da kış, epilasyon sonrası mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanın.

Epilasyondan 15 gün öncesi ve sonrası solaryuma girmeyin. Korunmasız bir şekilde güneşte kalmayın. Cildi tahriş edecek uygulamalardan uzak durun.

İşlem öncesi cilt üzerindeki makyaj ve deodorant mutlaka temizlenmeli.

Kıllar işlem öncesi tıraşlanmalı, ağda ve depilatör kullanılmamalı. Bir sonraki seanstan iki gün önce tedavi alanı tıraşlanabilir. Üçüncü tedavi seansından sonra tedavinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla kıllar tıraş edilmemeli.

Tedavi sonrasında doktor tarafından önerilen ilaç ve kozmetik ürünleri talimatlara uygun olarak kullanılmalı.

İşlem sonrasında uygulama bölgesinde hafif kızarıklık ve yanma gelişebilir. Bu durum kısa sürede

DAMAR TEDAVİLERİNDE YAN ETKİ YOK

Farklı damar sorunlarının tedavisi ise, lazerle çok kısa sürede yapılabiliyor. Üstelik yan etkisi yok ve kozmetik açıdan mükemmel sonuçlar veriyor. İşlem sırasında sorunlu damarlara yöneltilen lazer enerjisi damar tarafından emildikçe kanın ısınmasına ve dolayısıyla damar ölümüne neden oluyor. Böylece dokuda iyileşme süreci başlıyor. Çevre doku bu enerjiyi algılamadığı için herhangi bir zarar görmüyor. İnce kılcal damar varisleri, yanak ve burun kenarındaki kılcal damar genişlemeleri, örümcek damar benleri, gövdedeki damarsal benler kolaylıkla tedavi edilebiliyor.

CİLT DE YENİLENİYOR

Lazerle cilt yenilemede, lazer ışın uyarımıyla ciltteki kollajen dokunun yeniden yapılandırılması sağlanıyor. Böylece, daha sıkı, düzgün ve pürüzsüz bir cilt elde edilmiş oluyor. 4-6 hafta ara ile 3-6 seans uygulanan işlemin 6 ayda bir tekrarlanması tavsiye ediliyor. Lazerle yapılan akne tedavisinde, uygulanan bölgedeki ısı 1-3 gün içinde akneleri solduruyor. Yaklaşık 15-20 dakika süren işlem, sivilcelerin yoğunluğuna bağlı olarak 1 ay aralıklarla ortalama 4-5 seans devam ediyor.

Lazer nedir?

Lazer, uyarılmış radyasyonun yoğunlaşmasıyla güçlendirilmiş bir ışık demetidir. Enerjisi ve verim aralığı ayarlanabilen bu ışık demeti, hedef dokuyu tedavi etmeye yönelik olarak kullanılır. 1963 yılından beri uygulanan dermatolojik lazerlerde sağlığa zararlı herhangi bir yan etkiye rastlanmadı. Lazer sisteminde kullanılan soğutucu sistem işlemin ağrısız gerçekleşmesini sağlıyor.

Lazer epilasyon hakkında bilgiler..


1. Tüylenme
Doğumdan sonra 3. veya 4. ayda tüylenme başlar. İki tip kıl oluşur; bunlar, kısa, renksiz, ince olan vellus (ayva tüyleri) ve koyu, kalın, uzun olan terminal kıllardır. Terminal kılların kalıtımsal nedenlerle büyümesine 'hipertriker', androjen etkisiyle erkeksi karakterde büyümesine 'hirsutizm' denir. Hirsutizm sorunu olan kişilerin doktor kontrolünde tedavi olması gerekir, ancak tedaviyle bu kılların tamamı dökülmeyeceğinden epilasyon da uygulanmalıdır. Hipertrinerin tedavisi yoktur, oluşan kıllar değişik yöntemlerle yok edilir. Belli başlı epilasyon yöntemleri şunlardır:

2. İğneli Klasik Yöntem
Epilasyon yapılacak bölge önce alkolle temizlenir, sonra ince bir iğneyle kıl köküne girilerek elektrik verilir. Bu şekilde kıl kökü tahrip edilmiş olur. Jilet ya da tüy dökücülerle alınarak kalınlaşmış tüylere daha fazla elekrik verilmesi gerektiğinden, bu durumda daha fazla acı hissedilir. Seanslar yüze haftada bir, vücuda 1,5-2 haftada bir tekrarlanır, süreleri epilasyon yapılan bölgeye göre değişir. Bir seans yüzde 15 dakika sürerken, vücutta birkaç saatten uzun sürebilir. Bu yöntem hamileler dışında herkese uygulanabilir. Yanda SORISA cihazı ile uygulama görülüyor

3. Blend Yöntemi
Bu yöntem klasik iğneli yönteme çok benzer. Aynı şekilde iğneyle kıl köküne girilerek elektrik verilmesine dayanır. Farkı akımdan sonra yüksek frekans uygulanmasıdır. Verilen yüksek frekans nedeniyle kıl kökünde bir çeşit sıvı oluşarak kılı öldürür. Bu sıvının oluşması beklendiğinden seanslar klasik iğneli yönteme göre daha uzun sürer. Epilasyondan sonraki ilk 24 saat içinde cilde su ve fondoten, ilk 48 saat içinde de sabun değdirilmemesi gerekmektedir. Bu yöntem hamilelere, vücudunda platin taşıyanlara, yüksek tansiyon hastalarına ve regl dönemindekilere uygulanmaz.

4. Bio-Aktif Sistem
Öncekilerden oldukça farklı olan bu yöntemde epilasyon yapılacak bölgeye, epilasyondan önce 3 gün üst üste bitkisel ağırlıklı bir solüsyon olan Biodepyl sürülür. Bu sürede kesinlikle su değdirilmez. Seans sırasında solüsyon sayesinde yumuşamış bölgedeki tüyler sır ağda ile alınır ve tekrar Biodepyl sürülür. Sonra epilasyon makinasının bob adı verilen başlığı ile bu bölgeye 15 dakika kadar masaj yapılır. Bu yöntemin esasını oluşturan solüsyonun amacı kılları zayıflatmaktır. Bu şekilde gittikçe zayıflayan kıllar 6 ayla 1 yıl arası bir sürede tamamen yok olurlar. Seans aralıklerı kılların tekrar uzamasına göre değişir. Az miktarda da olsa uzayan kıllar için fazla vakit geçirmeden tekrar epilasyona girilmesi gerekir. Seans uzunluğu komple vücutta en az 2,5 saattir ve bu süre kılın alınma zorluğuna göre daha da uzayabilir.

5. Radyo Frekansı İle Epilasyon
Bu yöntem ses dalgalarının kıl kökünde ısıya dönüşerek kıl kökünü yakmasına dayanır. Acı vermez ve iz bırakmaz. Diğer yöntemlerden farklı olarak seanslardan sonra denize girilebilir, yıkanılabilir ya da güneşe çıkılabilir. Kesin sonuç alınması 6 ayla 1 yıl arasında değişir, jilet kullanımı ya da hormon dengesizliği bu süreyi uzatan faktörlerdendir. Seans aralığı ise kılların tekrar uzamasına bağlıdır.

6. Foto Epilasyon
Foto epilasyon, lazer gibi ışığın yoğun biçimde deriye verilerek kıl köklerinin yakılmasıdır. Ancak ışığın dalga boyu lazerinkinden daha düşüktür. Beyaz ışığın önüne 590-755 nm. arasında değişik dalga boyları için filtreler takılıp, derinin ve kılın tipine göre seçilerek yöntem tatbik edilir. 2-5 pals'te 1-5 mm. derinlikteki kıl köklerine ulaşılabilir. Dalga boyunun değişebilir olması tek dalga boyunda çalışan lazerlere olan üstünlüğüdür. Epilasyon yapılacak bölge acıyı hafifletmek ve oluşabilecek kızarıklıkları engellemek için önce buz ile soğutulur.Yeni sitemlerde acı diğer yötemlere göre daha az hale getirilmiştir.
Daha sonra özel bir jel sürülerek ışık verilir. Bu sistemde tenin ve kılın rengi çok önemlidir çünkü ten rengi koyulaştıkça ışık dağılır ve sonuç alma süresi uzar. Bu nedenle bu yöntem zencilere uygulanamaz. Önemli olan kılın deri içindeki renginin, deri renginden koyu olmasıdır. Kesin sonuç 2-5 seans arası alınır ve seans aralıkları aynı bölge için en az 3 hafta olmalıdır. Tedavi süresince ve tedaviden sonraki belirli bir süre boyunca güneşe çıkmak ve bronzlaşmak yasaktır.

7. Lazer İle Epilasyon
Lazer seçilmiş dalga boyundaki yoğun ışıktır. Doku, lazer ışığını emerek ısınır. Özel olarak seçilen dalga boyundaki lazer ışığı, çevre dokuları etkilemeden sadece kıl köküne etki eder. Lazer ışığı, epilasyonda 2 önemli vücut yapısı tarafından tutulur. Melanin (cilde rengini veren koyu renkli piment) ve oksihemoglobin (kandaki oksijen taşıyan molekül). Melanin kıl ve kıl kökünde bulunduğundan lazer ışığını daha çok tutar ve ısınır. Kıl köklerinin zayıflamasına ve uygun gelişmişlikteki kılların yok edilmesini sağlar. İyi bir lazer cihazının dalga boyu, kıl çevresindeki epidermis deri tabakasının zarar görmeyeceği bir dalga boyuna sahiptir. Bu yöntemde verilen ışın demeti kıl köküne ulaşıp, ısı etkisiyle kıl kökünü yok eder. Foto epilasyonda olduğu gibi ten rengi çok önemlidir, aynı şekilde açık ten ve koyu renkli kıllar işi kolaylaştırır. Kıl köklerinin tamamen yok edilmesi 2-3 kere lazer uygulanması ile olur. Uygulaması da foto epilasyona benzer şekilde jel sürüldükten sonra lazer verilmesinden ibarettir. Yine aynı şekilde tedaviden sonra güneşe çıkmamak gerekir. Seans süresi yaklaşık 15 dakikadır ve bu süre içerisinde tüm yüz ya da iki koltuk altı tamamen temizlenebilir.

8. Bazı Lazer Teknikleri

Nd-YAG (Q tetikli) Lazer
Katı hal lazeridir. 1064 ve 532 nanometre dalga boylarındadır. Değişik teknikler ile daha farklı dalga boylarında da elde etmek mümkündür. Uygulaması basit, yan etkileri azdır. Çok amaçlı kullanıma izin veren, oldukça acısız bir yöntemdir. Süratli uygulama yapmak mümkündür. Çevre dokulara etkisinin az olduğu söylenmektedir.

Ruby (Yakut) Lazer
Katı hal lazeridir. En eski lazer sistemidir. 694.3 nanometre dalga boyunda, yüksek enerjili ışınlardır. Melanin tarafından tutulur.Epidermis ve kan hücrelerince de tutulduğu bilinmektedir. Epilasyon uygulamasında, mutlaka soğutucu ellikler kullanılmalıdır. Yavaş ve hantal bir sistemdir.

Alexandrite Lazer
Alexandrite lazerinin dalga boyu 755 nanometredir. Melanin tarafından emilirken, önemli ölçüde oksihemoglobin tarafından tutulur. Süratli bir yöntemdir. Isı ile kıl dışı dokuların etkilenmesi ve zarar görmesi, bu sistemde daha ön plandadır. Epidermal cilt yanıklarına neden olabilir. Acı hissi, diğer lazerlere göre daha fazla olduğu söylenmektedir.