15 Ocak 2008 Salı

Erkeklerde lazer epilasyon


Lazer epilasyon son yıllarda geliştirilen modern cihazlar sayesinde istenmeyen tüylerin çözümünde çok tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir.

Sanılanın aksine sadece kadınlar değil erkeklerde artan oranda lazer epilasyon yöntemine rağbet etmektedir. Modern insan kişisel bakım ve hijyene eskisinden daha fazla dikkat eder hale gelmiştir.

Bu kapsamda lazer epilasyon erkekler içinde istenmeyen tüyler için önemli bir çözüm oluşturmaktadır.

Erkekler en çok sakal üstü, ense, boyun, sırt, omuz, göğüs bölgelerinde lazer epilasyonu tercih etmektedir. Kalça, bacak bölgeleri ise daha az tercih edilmekle beraber rağbet gören bölgelerdir.

Boyun, kalça ve genital bölgede oluşan batıkların tedavisinde lazer epilasyon mükemmel sonuçlar sağlamaktadır.

Kuyruk sokumu bölgesinde kılların ters büyümesi sonucu oluşan kist dermoid sakral hastalığının tedavisinden sonra, tekrar etmemesi için lazer epilasyon uygulaması önerilmektedir.

Erkeklerde kıl yapısı ve hormonal durum kadınlardan oldukça farklıdır. Bu sebeple farklı bölge, cilt ve kıl yapısı için farklı dalga boyunu içeren lazer cihazları tercih edilmelidir.

Kliniklerimizde bu kriterler dikkate alınarak dermatoloji uzmanımız tarafından kişiye en uygun lazer tipi ve ve dozu tespit edilerek uygulamaya başlanmaktadır. Kliniklerimizde alexandrite, ıpl, diode, ELOS, nd-yag lazerlerin tümü kullanılmaktadır.

Düzenli aralıklarla yapılan lazer uygulamalarından %80 gibi yüksek başarı oranları elde edilmektedir.

Lazer epilasyon ile ilgili daha geniş bilgiye www.daphnelazer.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: