16 Ocak 2008 Çarşamba

Laser Epilasyon Tipleri

800 nm dalga boyunda lazer ışığı kullanılan nispeten daha yeni bir teknoloji olan diode lazer sistemi geleceğin lazeri olarak kabul görmektedir.Diode lazer ile ilgili bu cesaret verici görüşlere rağmen yeni bir teknoloji olması dolayısıyla literaturde henüz yeterli sayıda yayın bulunmamaktadır.Ancak son zamanlarda yapılan birkaç bilimsel çalışma bu görüşü destekler niteliktedir.
800 nm dalga boyu kullanılan diode lazer uygulamalarında, bu dalga boyunun melanine bağlanma kapasitesinin daha düşük olması sebebiyle derinin üst tabakalarını rahatlıkla geçerek hedef bölge konumundaki kıl köküne daha kolay ulaşabildiği bu sayede sadece kıl gövdesini değil kıl kökünü de tahrip ettiği düşünülmektedir. Bu özelliğinden dolayı diode lazerin ruby ve alexandirite lazerlere göre birkaç avantajı bulunmaktadır.

  1. Lazer ışığı kıl köküne enerjisini yitirmeden ulaştığından kıl kökünü tahrip etme şansı daha yüksek olmakta bunun sonucunda da kalıcı veya daha uzun dönemli epilasyon başarısı yüksek olmaktadır.
  2. Diode lazer ile , tip 3 (buğday ten)ve daha koyu tenlilerde kalıcı epilasyon sağlama şansı daha yüksektir.
  3. Hipopigmentasyon( beyaz beneklenme ) ve hiperpigmentasyon( koyu beneklenme),yanık, su toplama gibi yan etkiler daha az olarak görülebilmektedir.

Hiç yorum yok: