28 Ocak 2008 Pazartesi

Saç Hakkında Bilgiler


Beyaz saç asla dökülmez. Yanlış!

Diğer renkteki saçlar gibi, beyaz saçlar dökülebilir. Renk değişimi, saç dökülme oranını etkilemez. Beyaz saçların daha az ya da çok dökülmesi söz konusu değildir.

Jöle kullanmak zararlıdır, saçları döker. Hayır! Jöle, saç spreyi ya da köpük gibi ürünler başına saç dökülmesine yol açmaz.

Babanızın saçları dökülüyorsa, sizin de dökülme sorunu yaşayacağınız kesin. Yanlış, genetik özelliklerin yarısı anneden, yarısı babadan gelmektedir. Bu nedenle yanlız babaya bakılarak kesin bir yargıya varılamaz. Anne tarafından gelen genetik zemin, anne tarafının erkek akrabalarından gelen genler tarafından belirlenir.

Saçlarınızı ne kadar sık uçlarından kestirirseniz, o kadar çabuk uzar. Saçları sık olarak uçlarından kestirmenin çabuk uzaması üzerine değil ancak sağlıklı görünmesi üzerine etkisi olabilir.

Saçları sıcak su ile yıkamak köklere zarar dökülmeyi hızlandırır. Saçları sıcak su ile yıkamak saçlara zarar vermez.

Saç ekimi sonrası ekilen saçlar da dökülebilir.
dökülebilir. Ekilen saç dökülürse bir daha çıkmaz. Hayır. Ekilen saçlar kökleri ile birlikte ekildikleri için ve dökülen kısım sadece görünen teller olduğu için saçlarınız tekrar uzayacaktır.

Ekilen saçlara özel bir bakım uygulamak gerekir. Hayır! Ekilen saçlar herhangi bir özel bakım istemez.

Saçlarımızı ne kadar çok fırçalarsak kadar güçlenir. Yanlış! Sık fırçalamak mekanik travma etkisi yapacağı için saçlarda dökülmeye bile yol açabilir.

Her saç kökünde tek bir saç teli vardır. Hayır! Her kökte 1-4 (ortalama 2.5) saç teli bulunur.

Uzun saç, kısa saça oranla daha fazla dökülür. Yanlış! Dökülen uzun saç kısa saça oranla daha gözle görülür olur.

Ne kadar kısa kestirirsek saçımız o kadar gür çıkar. Hayır. Ne kadar kestirirseniz kestirin; kök sayısı sabit kalacaktır.

Hiç yorum yok: