14 Ocak 2008 Pazartesi

Lazer&IPL ile epilasyon nasıl yapılmaktadır


Piyasada kalıcı epilasyon yapmak üzere çok çeşitli teknolojiye sahip cihazlar bulunmaktadır. Lazer cihazları tek bir dalga boyuna sahip çeşitli isimler altında kullanıma sunulmuştur. Bu cihazlar tek dalga boyuna sahip oldukları için sadece o dalga boyundaki kılları imha ederler. Yeni geliştirilmiş IPL teknolojisindeyse dalga boyu aralığı tek olmayıp 600-1200 nm aralığında bir dalga boyuna sahiptir. Dolayısıyla lazerlere göre çok daha üstün bir teknolojiye sahiptirler ve istenmeyen tüylerin yok olmasında çok daha büyük bir etkinliğe sahiptirler. Bu da epilasyonun seans sayılarını azaltmakta aynı zamanda acı,ağrı,kızarıklık oluşturmadıkları için hastanın konforu açısından da önem arz etmektedirler...

Kullanılan teknoloji ne olursa olsun bir kılın yok olabilmesi için mutlaka aktif dönemde olması gerekir. Aktif dönemde olan kıllar bu teknolojiyle tek seansta yok olabilmekte ancak tüm kılların aynı dönemde aktif olmaları söz konusu olmadığı için uygulama yapılan bölgeye kılın rengine ve kalınlığına göre ancak birkaç seansta yok olabilmektedirler. Tabi ki burada kullanıcının bilgisi, becerisi, teşhisi ve deneyimi de son derece önemlidir. Etkin bir sonuç için sadece kılın yapısını bilmek yetmez aynı zamanda doğru cilt tipi teşhisi de son derece önemlidir. Gelişen teknolojinin an be an takip edildiği merkezimizde sonuçları ve güvenirliği tartışmasız olan soğutma sistemine sahip FDA onaylı HARMONY cihazı kullanılmaktadır.

Lazer&IPL epilasyon kimlere uygulanamaz?

Cilt kanseri olanlar, cildinde aşırı hassasiyeti olan kişiler, uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olanlar, ışığa karşı aşırı duyarlılık yapan ilaç kullananlara uygulanamaz.

Lazer&IPL ile epilasyonun yan etkisi var mıdır?

IPL ile epilasyonda uygun dalga boyu ve doğru cilt teşhisi yapıldığında hiçbir yan etkisi yoktur. Merkezimizde yaptığımız uygulamalarda hiçbir yan etkiye rastlamamakla birlikte; ağrı, eritem, ödem, vezikül, kabarma, kabuklanma, nedbe oluşumu, ciltte renk değişimi(hipo-hiperpigmentasyon) gibi yan etkilerden söz edilmektedir.

Lazer&IP ile epilasyondan önce ve sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Kalıcı epilasyon işleminden yaklaşık 4 hafta öncesinden itibaren uygulama yapılacak olan bölgeye ağda, ip, cımbız veya depilatuar ilaçlar kullanılmamalı, çok rahatsız olunuyor ise jilet veya makas ile çok derin olmamak kaydı ile kısaltma işlemi yapılmalıdır. Yine ortalama 2-4 hafta öncesinde solaryuma girmekten kaçınılmalıdır. İşlemden sonra; ilk 24 saat sıcak duş alınmamalıdır, 2-3 gün süre ile direk güneş ışığına maruziyetten kaçınılmalı, güneşten koruyucu ürünler kullanılmalıdır.

Lazer&IPL epilasyon ile kaç seansta kalıcı cevap alınabilir?

Kılların büyüme hızları dikkate alındığında her işlem esnasında ortalama %30 kıl büyüme evresinde olacağından her seansta maksimum %30 oranında kılı yok etmekteyiz. Bu nedenle kalıcı bir cevap elde etmek için 5-8 seans uygulama gereklidir. Kılların oluşumu 4-6 hafta arasında tamamlandığı için; seans aralığı 4-6 hafta arasında olmalıdır.

IPL ile diğer lazerler arasında ne fark vardır?

IPL teknolojisi diğer lazerlerin aksine tek değil geniş bir dalga boyu aralığında çalışmaktadır. IPL ile epilasyonda hastanın cilt rengi, kıl rengi ve kalınlığı dikkate alınarak hasta için en uygun dalga boyu seçilir. Bu sayede lazere oranla yan etkiler minimal düzeye indigenirken, etkinlik belirgin oranda arttırılmaktadır.

IPL ile epilasyon işlemi nasıl yapılmaktadır?

İşlem öncesi özel bir cihazlar kıllar sıfırlanır. Daha sonra hastanın cilt tipi ve kıl yapısına uygun dalga boyu seçilerek uygulama bölgesine renksiz, su bazlı jel sürülerek bölgeye test atışı yapılır. Uygulama sonucu değerlendirildikten sonra epilasyon işlemine devam edilir. İşlemden sonra bölgeye güneşten koruyucu ürünler uygulanır.

Hiç yorum yok: