24 Ocak 2008 Perşembe

Sorularla lazer epilasyon Yazısı - Kadınlara Özel


Lazer epilasyon hakkında bilmeni gerekenler. Lazer epilasyonla ilgili en çok sorulan soruların yanıtları...

Hem kadınlar hem erkekler en önemli estetik sorunlarından biri olan aşırı tüylenme probleminden kurtulmak için asırlardır değişik yöntemler kullanıyor. Ancak ağda, traş ve kimyasal dökücülerle istenilen sonuçların elde edilmediği bir gerçek. Bu yöntemlerin uygulanmasındaki güçlüklerin yanı sıra, ortaya çıkan birçok sorun nedeniyle hekimler lazer epilasyonu sıklıkla öneriyorlar.

Lazerle epilasyon uygulamasının diğer yöntemlere göre birçok önemli üstünlüğü var. Lazer bir defa bir tüyden fazlasını ortadan kaldırabiliyor. Sırt, omuz, kol, bacak ve yüz gibi daha geniş alanların istenmeyen kıllardan hızla arındırılması mümkün kılıyor. Hepsinden önemlisi lazer epilasyon istenmeyen kılların ortadan kaldırılmasında güvenli, hızlı, etkili, yan etkisi olmayan ve acı vermeyen bir alternatiftir.

TEDAVİ SÜRESİ

Lazerle en iyi uzun süreli sonucu alabilmek için gerekli olan tedavi süresi kişiden kişiye değişiyor. Yaş, genetik, hormonal faktörler, ilaç kullanımı ve metebolizmanın özellikleri gibi birçok faktörler tüylerin kalınlığı ve gücü üzerinde etkili rol oynuyor. Lazer, tedavi süresince büyüme döngüsündeki kıl folikülünün büyüme kapasitesini hızla yavaşlatıyor ve yok ediyor. Bazı tüy folikleri büyüme döngüsü, tedaviden sonra başlayabileceği için optimal sonuç açısından birçok kez tedavi yapılması gerekiyor. Ten ve tüy rengine bağlı olarak tedavi sonuçları hastadan hastaya değişebiliyor. Lazer tedavisi başlangıcından itibaren tüylerin daha yavaş ve daha ince çıktıkları gözleniyor.

Her yaşa, herkese uygulanabilen lazer epilasyon iğneli epilasyona göre de bir çok üstünlüğe sahip. İğneli epilasyonun daha yavaş ve ağrılı bir işlem olduğuna dikkat çeken Acıbadem Sağlık Grubu lazer uzmanları şu bilgiyi veriyor: “İğneli epilasyonda her tüy folikülüne iğne en az bir defa batırılmatadır ve tüy büyümesini yavaşlatmak için tüy folikülü elektrik şokuyla yakılmaktadır. Lazer epilasyon istenmeyen kıl alanını taramak için lazer ışınının altındaki alan tüm tüylerden arındırılmış olur. Ayrıca kişi hemen kozmetik ürünler ve su ile temas edebilir.”

NASIL YAPILIR?

Lazer epilasyon üç basamaklı yumuşak bir süreçten oluşuyor. İlk önce tedavi edilecek alan temizleniyor. Sonra bu bölgeleki uzun kıllar kısaltılıyor, jel sürülerek, söz konusu olan lazerle taranıyor. Lazer enerjisi deriden geçip tüy folikülündeki pigment tarafından emiliyor. Saniyeden daha kısa sürede tüm tedavi edilen tüy folikülleri etkisiz hale getiriliyor. Tedavi edilecek alanın genişliğine balı olarak tedavi birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebiliyor. Tedaviden sonra, en fazla bir birkaç gün içinde tüyler kendiliğinden dökülüyor.Ardından hemen normal aktivitelere dönülebiliyor.

9 SORUDA LAZER

Acıbadem Hastanesi Bakırköy lazer uzmanı Dr. Arzu Enderer, lazer epilasyonla ilgili en çok sorulan sorulara şu yanıtları veriyor.

Lazer epilasyon nedir?
Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan lazer epilasyon dalga boyu belli (649 nanometre) bazı ışık kaynaklarını etkisi ile istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlar. Milisaniyelik atışlarla cilde uygun lazer ışığı seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır, ısıya dönüşerek çevre dokuya zarar vermeden sadece kökün kendisini ve çekirdek hücreyi tahrip eder.

Lazer güvenli midir?
Tıpta 40 yılı aşkın süredir kullanılan lazer bugün göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneğini oluşturmakta. Doğru vakalarda, doğro dozla kullanılan lazer son derece güvenli olup bugüne kadar birikici bir etkisine rastlanmamıştır. FDA onaylı bu cihazlar ABD’den, İngiltere’ye, Hollanda’dan Avustralya’ya kadar çeşitli gelişmiş ülkelerde de kullanılmakta.

Lazerin geleneksel yöntemlere üstünlüğü nedir?
Öncelikle etkisi başka hiçbir yöntemle kıyaslanamayacak kadar güçlüdür; acısızdır. Kişi tarafından sadece küçük bir fiske vuruşu gibi algılanır, kısa sürede büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Örneğin; dudak üstü 2-3 dakikada, her iki koltuk altı 10-15 dakikada temizlenir. Hiçbir özel bakım gerektirmez. Öncesinde ve sonrasında banyo ve makyaj yapılabilir, parfüm uygulanabilir.

Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanamaz?
Kalp pili olanlarda, sara hastalığında, hamilelerde, sarı beyaz ve ayva tüylü olanlarda lazer uygulanmaz.

Seans aralıkları nasıl olmalıdır?
Çoğu zaman ortalama 5-6 seans kesin sonuç almak için yeterlidir.Seans aralıkları yüz için ortalama 4-6 hafta, vücut için 8-10 hafta kadardır ve gittikçe seans aralıkları açılır. Kişinin cilt yapısı ve kıl tipine göre değişiklikler gösterebilir.

Leke ve yanık riski var mı?
Deriye rengini veren melanin pigmenti fazla ise yani, cilt esmer veya bronzsa etkilenme riski vardır. Bu nedenle koyu renkli ciltlerde ve güneş banyosundan sonra yapılan uygulamalarda, lazer öncesinde test atışı yapılır. Uygunsa, lazere başlanır. Kalıcı bir leke ya da yanığa maruz kalmaz.

Yaz aylarında lazer epilasyon uygulaması yapılabilir mi?
Tam koruma sağlayan, yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılarak lazere yaz aylarında da devam edilebilir, hiçbir sakıncası yoktur.

Erkeklerde lazer epilasyon uygulandığında etkili oluyor mu?
Primer olarak kadınların problemi olan kıllanma erkeklerde de rahatsız edici boyutlarda olabilir. Uygulamanın esasları aynı şekilde geçerlidir.

Lazer epilasyon kimler tarafından yapılmalı?
Uygulayan kişinin sertifika sahibi bir doktor olması, cildin özelliklerine göre uygun başlığın seçilmesi ve komplikasyonların asgari olması açısından önemlidir.

Kaynak: www.acibademhastanesi.com.tr

Anahtar Kelimeler: Sorularla lazer epilasyon yazisi Sorularla lazer epilasyon kadini Sorularla lazer epilasyon kadin haberi Sorularla lazer epilasyon ilgili

Hiç yorum yok: