31 Ocak 2008 Perşembe

Lazer Tarak


Chicago’da bulunan Lacinia Cosmetic Corporation, patenti bir Turke ait olan, LaCinia Ultra Hair Lotion’u Internet uzerinden pazarlamaya baslamistir. Su anda Istanbuil Universitesi Dermotoloji bolumu tarafindan ve Istanbul’da ozel bir dermatoloji kilinigi tarafindan da denenmekte olan urun, 500′un uzerinde insanda 3 bucuk yili askin bir zamandan beri denenmektedir. LaCinia sac dokulme sorunu olan kadin ve erkeklerde bu sorunu iki hafta gibi kisa zamanda bitirmektedir. piyasada etkili oldugu iddia edilen urunlerden cok daha etkili olan LaCinia’yi su anda Turkiye’de, Avrupa’nin bazi ulkelerinde ve Amerika’da bir cok unlu isim de kullanmaktadir.
LaCinia urunu, unlu Eli Lily ilac firmasinin bazi urunlerini imal eden Vesta laboratuarlari tarafindan uretilmektedir.Urunun tum Avrupa Birligi ulkelerinde satisi icin, Belcika’da islemler surmekte, Turkiye’de pazarlanmasi icinde girisimlerde bulunulmustur. Su anda LaCinia Ultra Hair lotion, tum Amerika eyaletlerinde serbest, saglikli satis sertifikasina sahiptir ve bu sertifika, Illinois, Food Drug and Dairy FDAD) departmeni tarafindan verilmistir.Urun ayrica Meksika ve kanada’da da serbest satis sertifikasina sahiptir.
Tamamen vitamin, mineral ve bazi zararsiz bitkilerden gelistirilmis olan urun, urunu imal eden laboratuar tarafindan, “bugune kadar Amerika’da yipasaya surulme izni almis en etkili sac losyonu” olarak tanimlanmaktadir.
 Lacinia 3 bucuk yil once, cildi genclestirici bir formul olarak bir yili askin bir calisma sonunda uretildi. Chicago civarindaki doktorlarimizdan bazilari birebir bizimle ilgilendi ve urunun etkisi ile ilgili takipleri yaptilar. Lacinia’nin sac dokulmesini durdurdugu ve bir cok insanda kisa veya daha uzun zamanda yeni saclar cikardigi bir tesaduf sonucu ortaya cikti. Yani sac sorunu icin bir formul hazirlama girisimimiz yoktu. Cildi genclestirdigine inandigimiz Poliphenols maddeler ve bu maddeleri destekleyen vitamin, mineraller ve bazi diger bitkisel maddelerin cilt uzerinde hucrelerin olmesini onleyici ve cildi sagliga kavusturucu ozelligi, Amerika’daki bir cok unlu laboratuvarlar tarafindan da bilimsel arastirmalar sonucunda ortaya cikarilmisti.

Son 7 yildan beri Anadolu Ajansi icin saglik arastirma raporlarini analiz ederek haberler yaptigimdan, urunumuzdeki tum maddeler ile ilgili bir deneyim sahibi olmustum. Tip saglik arastirma raporlarinin sonuclarini dogru yorumlayabilmek icin iki yil fasilasiz pratik tip egitimi aldim ve dermatoloji konusundaki arastirmalara ilgi duyarak evimde kendime kucuk bir laboratuvar kurdum ve laboratuvarimiz bugunku sonucu dogurdu.
Once kendimde denedigim urunu, daha sonra arkadaslarim, aile yakinlarim ve Turkiye’deki ve Amerika’daki Amerikali dostlarim denedi. Artik hic kimse Lacinia’nin sac dokulmesini durdurdugu ile ilgili olarak tartismiyor cunku, urunun etkili oldugu kanitlandi. Istanbul Universitesi Tip Fakultesi Dekani, Lacinia’yi kendisinde denedi ve etkili olduguna inandiktan sonra dermatolojik kapsamli bir gozlem icin dermatoloji kilinigine tavsiye etti ve urunumuz simdi orada da deneniyor. Ayrica Istanbul’da ozel bir dermatoloji kilinigi de Lacinia’nin denemelerine basladi. Bu konudaki raporlar aciklandigi zaman bir basin bulteni yayimlamayi dusunuyoruz.

Amerika’da genellikle sac urunleri konusunda buyuk bir rekabet oldugu biliniyor. hemen her urunu pazarlayan firma, urununun en etkili oldugu yolunda yayin yapiyor. Oysa Rogeine bile bazi insanlarda sac cikardigi halde, kullanmayi birakanlarda az sayida cikabilen saclarin dokuldugu saptandi. Sac icin piyasaya surulen tabletlerin ise yan etkileri nedeniyle pek kullanilmadigi biliniyor. Lacinia krem-losyon seklinde disaridan uygulanarak kullanildigi icin, yan etkisi yok. simdiye kadar deneyenlerde de herhangi bir yan etkiye rastlanilmadi ve su anda deneyenler urumuzu hemen her gun kullaniyorlar.

Oncelikle sac dokulmesini durdurabildigi ozelligi ile, kadin ve erkek, kronik sac dokulmesi olanlara bile Lacinia’yi kullanmalarini tavsiye ediyoruz. Lacinia’yi kullandiktan sonra herhangi bir etki gormedigini beyan edenlere, odedikleri parayi geri verecegimizi Internet’teki satis sitemizden de duyuruyoruz. Bu arada urunumuzu kullananlardan da urunun etkisi ile ilgili kisa raporlar gecmesini talep ediyoruz.

Amerika’da simdiye kadar bu alanda herhangi bir Turk’un yaptigi urunun, FDAD’den (Food, Drug and Dairy) serbest satis sertifikasi ve patent aldigini bilmiyoruz. Kozmatik ile ilgilenen turklerden haberi olanlar varsa bildirmelerini rica ediyoruz.
Su anda Lacinia sac ve cilt urunlerinin “Pending Patent”ine sahibiz. Sac urununden sonra, erkeklerde cildi genclestiren urunumuzun tanitimini yapmayi planliyoruz. Cilt formulumuz krem-lasyon olarak imal edildi ve su anda ’stability’ testleri suruyor.
Lacinia’nin ayrica sac korumasinda etkili oldugu bilinen Saw Palmetto iceren sac kremini ve bir cok vitaminler iceren sampuanini da, en gec bir ay icinde piyasaya surmus olacagiz.

Lacinia ile ilgili olarak sitemizin Turkce ve diger dillerdeki bolumleri uzerinde de calisiyoruz.
 Avrupa Birligi ulkelerindeki pazarlamamiz icin izin calismalari suruyor ve Lacinia ilk etapta 8 Avrupa Birligi ulkesindeki eczanelerde satilacak.

Amerika’da Lacinia’nin satisi simdilik, Chicago’da bazi marketlerden surduruluyor ve Internet sitesi uzerinden Amerika’ya satis yapiyoruz. Ticaretle ugrasan ve urunumuzu pazarlamak icin ilgi duyan Turk arkadaslarimizin tekliflerine her zaman acigiz. Bu site ile de yakin ilgimiz var ve tum dunyaya saglik ile ilgili haberleri guncel olarak sunuyor.

Hiç yorum yok: