26 Ocak 2008 Cumartesi

Cilt bakiminin püf noktalari


CILT TEMIZLIGI NASIL YAPILMALIDIR?

Cilt temizligi cilt tipine göre ürün seçilerek belirlenir.

Yagli, sivilceye müsait ve karma ciltler günde iki kez sabun olmayan, sabun benzeri jel ve kalip temizleyiciler ile ve su ile cilt temizligi yapmalidirlar. Günde iki seferden fazla cildi yikamak cildinizi tahris eder, sivilcelerinizi arttirir. Temizleme sütü ve kremlerin yagli ve sivilceli ciltlerin temizlenmesinde kullanilmasi uygun degildir.

Kuru ve hassas ciltler cilt temizligi cildi tahris etmeyecek sekilde üretilmis jel veya kalip temizleyiciler ile ciltlerini temizleyebilirler. Eger bu tür ürünler kuruluk, gerginlik ve ciltte kirmizilik yaratiyorsa temizleme sütü yada kremlerini kullanmak çok daha dogru olacaktir.

CILT TONIGI, MASKE VE PEELING KULLANMALI MIYIM?

Tonik kullanimi cilt temizliginden sonra sart degildir. Istege bagli kullanilabilir. Cilt tonikleri cilt temizliginden sonra sabun, kir ve ölü deri artiklarini gidermek için kullanilabilir. Tonik seçiminde cilt tipine uygun tonik kullanilmalidir. Alkol içeren toniklerden kaçinilmalidir. Bilinenin aksine tonikler gözenekleri küçültmez.

Cilt maskeleri ve peelingler cilt tipi ve sorununa göre kullanilabilir. Peelingler ciltte sivilce varken kullanilmamalidir. Tahris etkisi ile sivilceleri arttirabilir.

GÜNLÜK CILT TEMIZLIGINDE SU ISISI NASIL OLMALIDIR?

Cilt temizliginde su isisi çok soguk ve çok sicak olmamalidir. Cildi tahris edebilir. Ilik su kullanmak en dogrusu olacaktir. Buhar banyolari sivilceli ciltlerde sivilceleri artirabilir. Yagli ve sivilceli ciltler buhar banyosu yapmamalidirlar.

CILT KREMLERI NASIL KULLANILMALIDIR?

Cilt kremlerinin kullanimi cilt tipi ve yasa göre degisir.

30 yas öncesi yagli ve sivilceye egilimli ciltler su bazli, yag içermeyen kremler kullanmalidirlar. Kremlerin üzerinde oil free(yag içermeyen) ve non-comadogenic (gözenek tikamayan) ibaresi olmalidir. Sabahlari cilt temizliginden sonra yagsiz en az 15 faktör günesten koruyucu içeren nemlendiriciler kullanilmalidir. Aksam ve dus sonralari yine yag içermeyen nemlendiriciler kullanilmalidir.

Hassas ve kuru ciltler cilt tiplerine uygun bir nemlendiriciyi cilt temizliginden sonra, sabah ve aksamlari kullanmalidirlar. Sabah kullanilan nemlendirici, en az 15 faktörlü günesten koruyucu içermelidir. Dus sonrasi ve gün içinde kuruluk ve hassasiyet hissedildigi her an nemlendirici yenilenmelidir. Kuru soguk havalarda özellikle nemlendirici ihtiyaci artabilir.

30 yas sonrasi tüm cilt tipleri, sabahlari cilt tiplerine uygun, en az 15 faktörlü günesten koruyucu kullanmalidirlar. Yaz aylarinda günesten koruyucu ögleden sonra yenilenmelidir. Aksamlari özellikle anti-aging yapan ürünler kullanilmaya baslanmalidir. Baslica antiaging yapan maddeler:

RETINOL

C VITAMINI

E VITAMINI

MEYVE ASITLERI

Q ENZIM-10 (UBIQUINONE)

YESIL ÇAY EKSTRESI

ALFA LIPOIK ASIT

SOYA

IDEBENONE

LUTEIN VE LYCOPENE

ELLAGIC ACID

SIGNAL PEPTIDLER

NÖROTRANSMITER PEPTIDLER.

Sabahlari günesten koruyucu altina ve aksamlari, bu maddelerden cildin ihtiyacina uygun birini içeren ürünler kullanilmalidir. Ayrica bu maddelerden birini içeren göz çevresi ürünü mutlaka kullanilmaya baslanmalidir.

Kozmetik sektörü hizla ilerlemekte. Çok ürün var ve ne kullanilacagina karar vermek zor. En güzeli kozmetik bilgisi yogun bir cilt doktorunun yani bir dermatologun tavsiyesini almalisiniz.

SAGLIKLI, PARLAK VE HER ZAMAN GENÇ CILTLER

Hiç yorum yok: