23 Ocak 2008 Çarşamba

Şimdi Güzelleşme Zamanı

Cilt bakımı, lazer uygulamaları, saç problemleri, zayıflama, selülit ve mezoterapi hakkında herşey.
Şimdi Güzelleşme Zamanı!Amerikan Dermatoloji Akademisi'nin aktif üyesi olan ve abda cilt, kırışıklık, botox, lazer ve lazer epilasyon, saç problemleri ve saç dökülmeleri, zayıflama, selülit ve mezoterapi konularında uzun süre tıbbi çalışmaları olan Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi, cilt hastalıkları uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı ile görüştük.

Parlak kusursuz bir cilt için neler yapmalı?
Yüzdeki yaşlılık belirtilerini kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde kaybettirmek için tıbbi tedavi şekilleri oldukça uygun. Göz çevresi, alın, kaş ortası ve burundan dudağa uzanan çizgiler, dudak ve yanak üsütündeki kırışıklık ve çizgilerle botox, halaform ve restylen gibi yöntemler oldukça pratik yöntemlerdir.

Bu yöntemler 1 seansta (ortalama 30 dakika) uygulanıyor. Göz çevresi, alın ve kaş ortasındaki çizgiler kaybolur, alın bölgesine uygulandığında ise kaşlarda hafif kalkma sağlanır ve dolayısıyla göz kapak düşmeleri ve esnemeleri toplanır. Bu yöntemler uzman ve tecrübeli hekim tarafından uygulandığında herhangi bir yan etkileri olmaz.

Çok ince uçlu iğnelerle istenilen bölgelere ilaç enjekte edilir ve ağrı, acı hissi olmaz. Mezolifting ile parlak bir cilt yönteminde ise cildi beslemek, parlaklığı sağlamak ve ciltteki esnemeleri engellemek amacıyla cilt altına vitamin enjeksiyonu yapılır. Ortalama 15 dakika sürer. Özellikle kış ve sonbahar aylarında uygulanan bu yöntem ortalama 3 seansta gerçekleştirilir.

Peeling yöntemi ile ciltteki matlaşma sorunu giderilir. Gözeneklerde genişleme ve fazlalaşma sorunu varsa peeling ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilir. Yüzdeki ince çizgiler geçer ve cilt daha parlak ve canlı hale gelir.
Dudak şeklinde herhngi bir deformite varsa veya kişi kendi isteğiyle dudak şeklini değiştirmek istiyorsa yine de tek bir seans (ortalama) 15 dakikada dudak şeklini değiştirmek mümkün.

Cilt bakımı sayesinde ise cilt temizlenir, oksijenle beslenir ve cilt tipine uygun gereken maskeler kullanılarak cildin toparlanması sağlanır.

İpeksi, tertemiz bir tene sahip olmak hayal mi?
Yüz ve vücuttaki fazla tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon oldukça hızlı bir yöntem. Yöntem ortalama 4-5 seansta gerçekleştirilir ve uygulama yapılan bölgelerde tüyler yüzde yüze yakın yok olur ve bir daha çıkmaz. Lazer epilasyon oldukça hızlı bir yöntem sayılır. Yüz, koltukaltı ve bikini bölgesi gibi yerlerde ortalama 5 dakika süren büyük bölgelerde (bacak, sırt, göğüs) ortalama 30-45 dakika gibi bir zaman alır. Cihazlardaki soğutucu başlık sayesinde ağrı, acı hissi duymadan tüylerden ve batıklardan kurtulabilirsiniz. Seans araları lazer epilasyonda oldukça uzun sürer (6-8 hafta). Kadın ve erkeklerde, bilinçli ve güvenilir ortamlarda gerçekleştirilen lazer epilasyon seansları tüu şikayetlerinden kurtulmanızı sağlayacaktır.

İnce ve selülitsiz bir vücut için ne önerirsiniz?
Mezorterapi yöntemi sayesinde vücudunuzdaki bölgesel yağlanma ve selülit şikayetinden kurtulup selülit sorununu tamamen unutabilirsiniz. Mezoterapi Fransa'da yaygınca kullanılan tıbbi bir yöntemdir. Bu yöntemde çok ince uçlu iğnelerle cilt altına alınan ilaç enjekte edilir. Bu ilaç bölgedeki yağ bloklarını yıkıp kan dolaşımınına rtmasına neden olur, dolayısıyla uygulanan bölgede 15-20 cm arasında zayıflama sağlar ve selülit problemi varsa geçer. Mezoterapi ile beraber diyet uygulandığında vücutta genel zayıflama sağlanır. Bu yöntem ortalama 8-10 seansta gerçekleştirilir. Bir seans ortalama 15 dakika sürer. Vücutta genel kilo problemi varsa tıbbi diyet programı sayesinde bu sorundanda kurtulmak mümkün. Ayrıca, lipoliz ve karboksiterapi yöntemi ile de bu bölgelerde oluşan selülitlerden kısa sürede kurtulmak mümkün.

Dolgun ve hacimli saçlara sahip olmak için ne yapmalı?
Saçlarınızda dökülme veya incelme olduğunda ilaç veya mezoterapi yöntemiyle bu problemlere son verip daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olabilirsiniz. Kıl kökleri beslenerek güçlenir ve saç dökülmesi engellendiği için dolgunluk ve hacim oluşur.

Power Plate ile kısa sürede forma girmek mümkün mü?
Amerikalı astronotlar tarafından keşfedilen bu sihirli cihaz sayesinde vücutta titreşim dalgaları oluşturarak hem vücutta zayıflama ve incelme hem de kasların şekillenmesi gibi avantajları ancak haftada 2-3 kez 10 dakika gibi kısa süre harcayarak elde etmeniz mümkün. Bu cihaz sayesinde hem üst hem de alt bedendeki tüm kaslar çalıştırarak kısa sürede farma girer.

Hiç yorum yok: