14 Ocak 2008 Pazartesi

Erkek Lazer Epilasyon


Medikal estetik uzmanları Dr. Murat Topoğlu ve Dr. Murat Tunç, erkeklere yönelik bakım uygulamaları hakkında bilgi verdi:

* Erkeklerde artık göğüs kılı modası bitti mi? Çok aşırı kıllı olmanın modası kesinlikle yok. Göğüs bölgesindeki hafif tüyler dışında bir görünüm istemiyorlar.

* En çok hangi bölgedeki kıllarından kurtulmak istiyorlar? Özellikle sırt, omuz başları, ense, yanağın üzerinde çıkan kıllar ve kulağın iç kısımlarındaki kıllardan kurtulmak istiyorlar. Bu kıllar pek çok kimsede komplekse neden oluyor, bazen tüyleri nedeniyle yıllarca denize girmekten çekinen erkekler de geliyor.

* Erkekler tüylerinden kurtulmak için ne gibi sorular soruyor? Kılların ne kadar zamanda gideceğini, nasıl sonuç alabileceklerini soruyorlar. Ayda bir kez yapılan tedaviler ve bölgesine göre dört ya da sekiz seansta tüylerinden kurtulabiliyorlar.

* Genelde tüy operasyonlarını gizli mi tutuyorlar? Hayır eşleriyle birlikte tedaviye gelen erkekler de oluyor. Erkeklerdeki kıl; androjen yani testosteron hormonundan kaynaklandığı için sonuçlar daha başarılı oluyor. Erkeklerden çok daha kısa zamanda sonuç alınabiliyor. Sonuçlar yüzde 90 oranında başarılı oluyor. Hastaların yüzde 65′ini hâlâ kadınlar oluşturuyor ancak erkeklerin oranı da yüzde 35′lere kadar çıktı. Genelde bu operasyonu, 18 ile n0 yaş arası erkekler tercih ediyor.

* Tamamen pırıl pırıl mı olmak istiyorlar? Hayır, göğüslerindeki tüylerin seyrelmesini tercih ediyorlar. Sırt ve omuz bölgesindeki tüylerden ise tamamen kurtulmayı tercih ediyorlar.

* Erkeklerdeki tüylerden

kurtulmak için en gelişmiş yöntem nedir? ‘Fototerapi’ de dediğimiz lazer ve ışın teknolojilerinin en yenisi olan I2PL teknolojisi, tüm bu sorunlara çözüm getirebiliyor. Bu flaş ışığı gibi bir epilasyon. Lazerden daha farklı bir yöntem; akne tedavisi ve cilt gençleştirme için de kullanılabiliyor. Tedavinin üstünlükleri ise acısız, çabuk ve etkili olması…

* I2PL nasıl etki ediyor? I2PL’in verdiği ışık; kıl yapısında bulunan ışığa duyarlı melanin maddesi aracılığı ile büyüme dönemindeki kıl köküne iletiliyor ve saniyenin yüzde biri süresince 70 derecelik ısı oluşturuyor. Böylece kıl kökünün tahrip olması ve o bölgede bir daha kıl çıkmaması sağlanıyor. Uygulama çok kısa süreli olduğundan acı olmuyor. Kıl renginin koyuluğuna göre etkinliği artan tedavi, ayda bir seans uygulanarak gelişme dönemine geçen diğer tüylerin de yok olması sağlanıyor. 4-5 seanslık tedavi sonucunda, tüylerden yüzde 92 oranında kurtulmak mümkün…

* Tedavi süresince dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tüyler tedavi öncesi 15 gün süreyle cımbız, epilatör, ip vs. ile çekilerek uzaklaştırılmış olmamalıdır. Tıraş edilebilir. Güneş, solaryum ya da bronzlaştırıcı kremlerle bronzlaşmış olmamalıdır. Tedavi sonrası bir ay süreyle 30 faktör üstü güneş kremleri ile güneş ışığından korunmak gerekir. Hiçbir yan etkisi yoktur ve başka bir tedavi gerektirmez.

* Cilt gençleştirme mümkün mü? Cildimizi yaşlandıran iki temel unsur vardır. Birincisi yaşımız, ikincisi ise güneş. Yaşlandıkça ‘kollajen’ adı verdiğimiz ve cilde esnekliğini veren madde azalır, cilt incelir, sarkar, kırışır, lekelenir ve ince damarlar görünmeye başlar. Bütün hekimler gibi ben de fazla güneş ışığından korunmak gerekliliğini vurgulamak isterim. I2PL uygulaması ile kollajen üreten hücreler uyarılarak, cilt daha esnek ve daha kalın hale geliyor. Bu tedavi ile sarkmaların ve ince çizgilerin yok olması mümkün. Böylece daha genç ve dinç bir görünüm elde ediliyor.

* Cilt nasıl gençleşir?
Ciltte bulunan (cildin en üst tabakasında) lekelerin yok edilmesi,
Güneşin neden olduğu kahverengi lekelerin yok edilmesi,
Yaşlılık lekelerinin yok edilmesi,
Çillerin azaltılması,
Burun ve yanak bölgesindeki örümcek ağı görünümndeki kırmızı veya mor renkli damarsal oluşumların kaldırılması,
Gözeneklerin küçültülmesi,
İnce kırışık çizgilerin azaltılması,
Cildin gerginlik ve esnekliğinin artırılması ile cilt daha genç, taze ve canlı bir görünüme kavuşur. 2-3 ayda bir uygulanabilen bu tedavide, yine güneşten korunmak şart! Acısız ve kolay bir yöntem. Yüzün tamamına istenen dalga boyutlarındaki ışın, aplikatörle taranarak gönderilir. 10- 15 gün içinde istenilen sonuçlar oluşur. Güneş engelleyici bir kremle de yüz korunmalıdır. Eğer cilde gerekli özeni gösterirsek, bu görünüm sürekliliğini korur. Nemlendirici bakım kremlerinden de yarar sağlanabilir.

Hiç yorum yok: