15 Ocak 2008 Salı

Lazer Epilasyon Mevsimi


Nisan 5th, 2007 by Lazer Epilasyon

Kadınlar vücutlarındaki tüylerden kurtulmak için her ay tonla para ve zaman harcıyor. Çektikleri acı da yanlarına kalıyor. Ama teknolojinin nimeti lazer epilasyon, sayesinde artık kadınlar ebediyen bu can sıkıcı tüylerinden kurtulabiliyor. Hem de acı çekmeden… Vücutta istenmeyen kılların epilasyon yöntemi ile ortadan kaldırılması dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip. Bayanların yanı sıra erkeklerin de ilgi gösterdiği yöntem, Avrupa ve Amerika’da milyonlarca kişide başarı ile uygulanıyor. Güvenli ve kalıcı sonuçlar sağlayan bu yöntem, uygulama sırasında duyulan rahatsızlıkları da en aza indirgiyor. İşte lazerli epilasyon hakkında merak edilenler…

* Kalıcı epilasyon yöntemi için, lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne hasar vermesi gerekiyor. Kök bölgesi, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yaklaşık yüzeyin 3-4 mm. altındadır. Lazer ile epilasyonda seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır.

* Lazer epilasyon yöntemi genelde açık tenli ve koyu tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. Yeni jenerasyon lazer cihazlarında (LightSheer diod lazer) kişiye özel ayarlar yapabilme imkanı vardır. Koyu ve yanık tenlilerde de güven ve başarı ile uygulanmaktadır.

* Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her yıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Lazer epilasyonda uygulanan bölgeye kıl ve cilt tipine göre sayısı değişebilen ortalama 5-6 seans gerekmektedir.

* Lazer epilasyon yönteminde çok kısa sürede, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, dudak üstü 2-3 dakika, her iki koltuk altı 10-15 dakika, komple iki bacak ortalama 2 saat gibi sürelerde tamamen temizlenmektedir.

* Seans araları yüz bölgesinde 4-6 hafta, vücut bölgelerinde 6-8 haftadır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin üçüncü seanstan sonraki uygulamaya ortalama 4-5 ay sonra gereksinim duyulmaktadır.

* Lazer epilasyon açık tenli kişilerde çok daha kısa sürede tamamlanan bir yöntemdir. Cilt renginin açık olması yüksek enerji değerleriyle çalışılmasına olanak sağlayacağından epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanacaktır. Buna bağlı olarak bronz tenlilerde uygulama yapmak için 4 hafta gibi bir süre beklenmesi (cildin renginin açılmasını beklemek nedeniyle) önerilmektedir. Yaz aylarında uygulama yapılması tercih edilmemektedir. Uygun güneş koruyucular kullanıldığında yazın lazer epilasyon uygulamasının sakıncası yoktur.

* Yeni jenerasyon lazer cihazlarında (LightSheer diod lazer) aktif soğutuculu ucu sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsızlık minimuma indirgenmiştir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söylerler. Lokal anesteziye ihtiyaç yoktur.

* Kısa süreli yan etkileri, hafif bir kızarıklık ve yanma şeklinde görülür ki bu da tedaviden sonraki 3 saat içinde geçmektedir. Çok hassas ciltlerde kızarıklıklar 2-3 gün devam edebilir. Uygulama, hastanın cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleri ile yapıldığında lazer epilasyonun yan etkisi yoktur.

* Lazer epilasyon uygulamasının güvenli ve etkin bir şekilde yapılması için kişinin kıl ve cilt tipine göre değişen değerlerle yapılması büyük önem taşımaktadır. Cilde gönderilecek lazer ışınının dokuya zarar vermeden kıl kökünde maksimum tahribatı yapması gerekmektedir. Buna göre ışının enerji değerleri ve gönderilme süresi kişinin cilt rengi, kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle lazer uygulamaları uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

* LightSheer, FDA onaylı üçüncü jenerasyon bir diod lazer olup, lazer teknolojisinde günümüzde ulaşılmış en son noktadır. Diğer lazerlere kıyasla daha uzun dalga boyuna sahip olduğundan, ışığı daha derine ulaşabilmekte, böylece dokuya hasar vermek yerine kıl kökünü tahrip ederek kalıcı sonuçlar sağlamaktadır. Epilasyon işlemi cihazın bilgisayar sistemi rehberliğinde yapılmakta, hastanın cilt ve kıl tipine göre ışığın enerjisi ve gönderilme süresi arasındaki ilişki otomatik ayarlanmaktadır. Cihaz bir kısa bir sürede yüzlerce kıl folikülünü yok edebilecek teknik kapasiteye sahip bir cihaz olduğundan, epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanabilmektedir. LightSheer, vücudun tüm bölgelerindeki kılar üzerinde etkilidir. Cihazın ucundaki aktif soğutucu sayesinde işlem öncesi, sırası ve sonrasındaki rahatsızlıklar ve ağrı en aza indirilmekte ve dokuya zarar verilmesi engellenmektedir.

Hiç yorum yok: