15 Ocak 2008 Salı

Lazer epilasyon için en iyi dönem


Kadınlar koltuk altı, bacak, bikini bölgesi, bıyık, çene, ayak parmakları ve ayağın üst bölgesindeki tüylerden; erkekler ise daha çok sırt, ense, göğüs ve yüzlerindeki tüylerden şikâyet ederek laser epilasyona başvuruyor. International Hospital Etiler Tıp Merkezi’nden Dr. Emine Aksoy, gün geçtikçe talebin arttığı lazer epilasyon hakkında bazı yanlış bilgilerin olduğunu belirterek bilinmesi gerekenleri şöyle özetliyor: Lazer epilasyon en az altı seans uygulanır. Her seans sonrasında bir kontrol seansı yapılarak tüylerin tamamen yok edilmesi hedeflenir. Lazer uygulamaları konusunda en uygun dönem ekim ve mayıs aylarının arasındaki dönemdir. Lazer yaptıranlara 50 faktör güneş koruyucu ürün öneriliyor. Lazerden sonra kesinliklegüneşlenilmemesi gerekiyor.
Tek bir seansta tüylerde yüzde 15 - 20 azalma görülür.
Güneşlenip çok koyu bir tene sahip olan kişilere lazer uygulanması doğru değildir. Çünkü lazer sonrasında ciltte leke olabiliyor.
Lazer uygulamasının ten açıldıktan sonra yapılması gerekiyor. Ekim - Mayıs arası dönemde koyu renkteki tüyler dökülüyor, ince olanlar az da olsa çıkıyor. Koyu renkteki tüylerin az da olsa çıkma ihtimaline karşı yılda bir ya da iki defa tekrar atış yapılması gerekiyor.
Yüz ve çene tüylenmelerinde lazer çok iyi sonuç veriyor. İsteyenlerin bikini bölgelerine de uygulanıyor. Kol ve yüzdeki ince tüylerde ise lazer etkisiz oluyor.
Lazerden önce mutlaka lokal anestezi amacıyla krem sürülüp yaklaşık 45 dakika bekleniyor. Seans araları zamanla açılıyor. Yaşa bağlı olarak renk değişikliği olacağı için, rengi değişen ya da beyazlayan tüylerde iğneli epilasyon öneriliyor.
Kilo alımı tüylenmeyi artırıyor.

Hiç yorum yok: