29 Ocak 2008 Salı

Lazer epilasyon nedir ? Kimlere uygulanır


Lazer epilasyon vücutta oluşan tüylenmenin önlenmesinde en önemli gelişmedir. Lazer epilasyon öncesinde vücutta istenmeyen tüylerin yok edilmesi için ağda, cımbız, traş gibi yöntemlerle çözüm aranmakta idi.
Lazer epilasyon sayesinde kalıcı olmayan bu yöntemlerin kullanılmasınada gerek kalmamış oldu.
Lazer epilasyon haricinde halen kullanılmakta olan iğneli epilasyon yöntemide kalıcı çözüm sunmaktadır, iğneli epilasyon lazer epilasyona göre daha fazla zaman almakta, ağrılı ve daha pahalı olan bir çözümdür.

Lazer epilasyon tedavisinde en önemli başarılar açık tenli ve koyu renkli tüylenmesi olan kişilerde alınmaktadır. Aksi durumlarda lazer epilasyon halen iyi sonuçlar vermemekte ve bu konudaki çalışmalar devam etmektedir.

Lazer epilasyon uygulayan merkezlerde hastaların ten rengi ve tüylenme durumları göz önünde bulundurularak lazer sistemi farklı farklı uygulanır. Bu nedenle lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiğinizde konunun uzmanları ile görüşüp profesyonel olarak çalışan işletmelerde bu işlemi gerçekleştirmenizde fayda var.

Çünkü lazer epilasyon uygulaması sırasında bilgi, deneyim ve teknik ekipmanlar çok önemlidir… Lazer epilasyon sonucunda oluşacak etkilerin istenen ölçüde olmasının bu faktörlerle direkt olarak bağlantısı bulunmaktadır.

Lazer epilasyon tekniğinin iğneli epilasyon tekniğine göre bazı üstünlükleri vardır bunları kısaca;
- Lazer epilasyon uygulama süresi iğneli epilasyon tekniğine göre daha kısa sürmektedir.
- Lazer epilasyon uygulaması sırasında iğneli epilasyon tekniğinde duyulabilecek ağrılar duyulmamaktadır bu teknik ile tedavi gören kişilerde herhangi bir ağrı görünmemektedir.
- Epilasyon merkezlerindende öğrenilebileceği gibi lazer epilasyon tekniği iğneli epilasyona göre daha ucuzdur.

İğneli epilasyon tekniğinde her kıl kökü için ayrı ayrı işlem yapılmaktadır fakat lazer epilasyon ile aynı anda birden fazla kıl köküne işlem yapıldığından daha az zaman almakta ve maliyeti daha düşük olmaktadır.

Hiç yorum yok: