16 Ocak 2008 Çarşamba

LAZER NE DEMEKTİR?

Light Amplification by Stimulated Emission of Raditation'ın baş harflerinden oluşan ingilizce laser kelimesinin türkçe kullanımı "lazer"dir. Lazerler bir yönde ilerleyen ve enerji içeren yoğun ışık üretimdir. Lazer ışığı renkli olduğu gibi renksiz olup görülmeyebilir. Görünürlük dalga boyu ile ilgilidir. Dalga boyu ve gücü lazerlerin tıpta kullanım alanını belirler. Günümüzde yaygın olarak farklı tipte ve dalga boyunda lazerler değişik amaçlarla kullanılmaktadır.

LAZER EPİLASYON NEDİR? EPİLASYONDA HANGİ TIP LAZERLER KULLANILIR?

Lazer epilasyonun çalışma mekanizması milisaniyelik atışlarla uygulama yapılır lazer ışığını kıldaki melanin pigmenti tarafından emilir ve çevre dokuya zarar vermeden kıl kökünü seçerek yoğunlaşır ısıya dönüşerek tahrip eder. İşlemden önce kıllar kısaltılır ve uygulamadan etkilenen kıllar 15 gün içerinde dökülür. Merkezimizde kullanılan cihaz cilde hiçbir teması olmadığından hijyen kaygınız olmaz soğutma sistemi ile acıyı enaz hissettirir. Hızı ve uygulama alanı ile kısa sürede işleminiz yapılır. Lazer epilasyonda kullanılan lazer sistemleri alexandrite ruby diod nd-yag olarak sayılabilir.

MERKEZİMİZDE KULLANILAN CİHAZIMIZ VE FARKI NEDİR?
Merkezimizde Amerikan (FDA) onaylı ALEXANDRÝTE CYNSURE APOGEE 5500 cihaz kullanılmaktadır. Sadece lazer epilasyon için üretilmiştir. Dalga boyu ve diğer özellikleri ile her tip kıl ve cilt yapısında rahatlıkla uygulama yapılmaktadır. Bu sebep ile güvenilir son model olması ile de hızlı kullanıma sahiptir. Soğutma sistemi ile de acı enaz hissedilir. Fakat sistem teorik olarak cilt ile kıl arasındaki kontrasta (renk farkı) duyarlıdır. Kıl kökündeki koyu renk pigment ışığı emerek kıl kökünde ısıya dönüşür ve tahrip eder. Bu sebeple tedaviye en uygun kişiler açık tene ve koyu renkte kıla sahip olanlardır. Cihazımız cilde temas etmeden 3 cm mesafe ile uygulama yapılır yani hijyen kaygınız olmaz. Bu sistemin başarısı 2005 yılının en iyi epilasyon cihazı seçilmesi ile de kanıtlanmıştır.

Hiç yorum yok: