18 Ocak 2008 Cuma

Lazer Epilasyon

MEDİLAZER'de ağrısız epilasyonun sırrı soğutma başlıklı Alexandrite Lazer ve ona eşlik eden cilt soğutma sistemimizdir.
-10'C'ye kadar soğuttuğumuz ciltte bölgesel anestezi (uyuşma) sağlanır. Uygulama öncesi uzman doktorlarımız tarafından cilt tipiniz tayin edilerek, lazer ışını cilt tipinize göre ayarlanır ve uygulanır.

Teknolojinin son gelişimi: Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon, bayanlarda ve erkeklerde yüz ve vücuttaki istenmeyen tüy ve batıkları kalıcı bir şekilde yok edebilen tıbbi bir tedavi yöntemidir.
Bayanlarda en çok tercih edilen bölgeler , yüz (dudak üstü,çene, favori, boyun, kaş ortası ve kaş üstü), koltuk altı, göğüs çevresi, göbek, genital bölge, bikini bölgesi, kol ve bacaklardır.

Erkeklerde en çok tercih edilen bölgeler yüz (elmacık kemiği,kaş ortası ve kaş üstü, kulak üstü...), boyun ve boyundaki batıklar-ense-sırt-göğüs-kollardır.
Uzun ve Kalıcı Epilasyon kıl gelişimine yardımcı tüm yapısal elemanların geri dönüşümsüz bir şekilde hasara uğratılması ile meydana gelir. Kılın doğal gelişimi içinde yalnızca büyüme (Anojen) evresinde kalıcı epilasyon sağlanabilir. Dinlenme (Telojen) evresinde kıl folliküllerinin yapısal elemanları lazer ışınıyla etkileşmediğinden epilasyon gerçekleşmez. Kılın doğal gelişim sürecinde tekrarlayan aralıklarla yapılan lazer epilasyon işlemi tam bir epilasyon için gereklidir.

"Light Amplification by Stimulated Emission of Radiotion" ın baş harflerinden oluşan İngilizce LASER kelimesinin Türkçe kullanımı "LAZER"dir.
Lazerle bir yönden ilerleyen ve enerji içeren yoğun bir ışık üretir. Lazer ışığı renkli olabileceği gibi, renksiz olup görülmeyebilir. Görünürlük dalgaboyu ile ilgilidir. Günümüzde yaygın olarak farklı tipte ve dalga boyunda lazerler tıpta değişik amaçlarla kullanılmaktadır.

KAÇ SEANS UYGULAMAK GEREKİR ?

Kıl büyürken 3 aşamadan geçer:
Anagen: Folikülün yapılanmasının aktif dönemi ve büyüdüğü evredir. Kıl, köküne tam olarak bağlıdır. Kılların %80'i anagen evresini yaşarken, %20-30 katagen dönemdedir.
Katagen: Anagen dönemden sonra gelen kıl gelişimin yavaşladığı dönemdir. Folikül bağlantısı zayıf olduğundan kılda büyüme durmuştur.
Telagen: Kılların ürettiği keselerde tüm faaliyetin durduğu dönemdir. Kıl bu evrede dinlenmeye çekilmiştir. Bu dönem 2-4 ay sürer.

İSTENMEYEN TÜYLERİN ÇIKIŞ NEDENLERİ

Soya çekim
Hormon dengesizliği
Cımbız ve benzeri işlemler ile kıl köklerinin güçlendirilmesi
Ergenlik ve menopoz çağındaki hormon değişimleri
Doğum sonrası hormonal nedenler
Doğum kontrol hapları
Kortizon kullanımı
Depresyon
Adrenalinin fazla salgılanması

LAZER EPİLASYONA GELİRKEN NASIL HAZIRLANMALI ?

Lazer epilasyon uygulanacak bölgedeki kıllara son 3-4 hafta içinde kökten alınmamalıdır. İşleme gelirken jilet yapılmasında sorun yoktur.
Uygulama bölgeleri lazer epilasyondan önce 2-4 hafta süresince açık güneşe maruz kalınmamalıdır. Tedavi öncesi tüy rengini açıcı ürünler kullanılmamalıdır. Lazer uygulamasından sonra 10 gün güneşten korunmak gerekir.

Hiç yorum yok: