15 Ocak 2008 Salı

Lazer Epilasyon


Lazer Epilasyon yaptıracağınız merkezi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?


Lazer epilasyon insan sağlığına zararı olmayan güvenilir ve etkili sisteminin Alexandrite lazer olduğu FDA tarafından bilimsel olarak belgelenmiştir.
Dikkat: En iyi cihazı seçmeniz çok önemli bir husustur. Fakat, lazer epilasyon için en iyi cihaz da kullanılsa, bu cihazın kullanılış tekniği ve uygulamanın yapıldığı kuruluşun protokolleri elde edeceğiniz sonucu belirleyecektir. Risk almamanızı, tercihinizi detaylı bir araştırma sonucu yapmanızı öneririz.
Biz lazer epilasyon merkezi seçimi yaparken en önemli kriter olarak sadece bu konuya odaklanmış sağlık merkezlerini seçmenizi öneriyoruz.


Dijital spektrofotometre cihazı nedir, lazer epilasyon uygulamasında ne işe yarar?

Lazer Epilasyonda temel amaç, lazer ışınını doğru dozda kıl köküne ulaştırarak, tekrar kıl üretemeyecek şekilde hasar verdirip kıl hücresinin yeni kıl üretmesini engellemektir. Eğer lazer ışınının doğru dozu ayarlanamazsa, kıl kökleri yeteri kadar tahrip olmaz, yeterli dozdan daha aşırı doz uygulanırsa, cilte tahriş ve yanık lekeleri oluşturabilmektedir. Lazer epilasyonu için bu hassas lazerin doz ayarı lazer epilasyon uzmanı kişilerin dahi göz ile ayarlaması mümkün olmayacak kadar zor bir iştir. Ciltteki Melanin, kandaki Hemoglobin ve cildin ışığı yansıtma özelliklerinin bir arada dijital spektrofotometre cihazı ile değerlendirip uygun doz seçilmesi en güvenli yöntemdir. Her lazer epilasyon seansından önce zaman içinde ciltteki değişiklikler dijital spektrofotometre cihazı ile izlenmeli ve lazer epilasyonda kullanılacak lazerin dozu yeniden ayarlamalıdır. Lazer Epilasyon seansınız için seçtiğiniz firmanın dijital spektrofotometre cihazının olup olmadığını bilmenizde fayda vardır.

Lazer Epilasyon Cihazlarının farkları ve üstünlükleri nelerdir?

Alexandrite lazer: Türk insanı genellikle çok koyu olmayan ten rengine ve koyu renk kıl yapısına sahiptir, bu nedenle alexandrite lazer epilasyon için en uygun yapıdadır. Alexandrite lazer derindeki kıl köküne dek ulaşarak kalıcı sonuç sağlar ve bu başarıyı sağlarken kalıcı yanık sorununa yol açmaz. Cihaz cilde 3 santimden atış yaptığından hijyen açısından sorun yaşanmaz.

NdYag lazer: Bazı merkezlerin lazer epilasyon bronz ciltte yazın dahi uygulanabilir diye tanıtım yaptığı NdYag lazer yüzeysel etki yaptığından derindeki köklere etki etmemekte, seans sayısı çok artmakta, kalıcı epilasyon başarısı düşmektedir. NdYag lazer fazla acı hissi verdiğinden lazer epilasyon tedavisinin yarım kalma ihtimali yüksektir. NdYag kullanımında bir diğer risk ise bu lazer ile ciddi ve kalıcı iz bırakan yanık olma ihtimalinin mevcut olmasıdır.

Işık bazlı sistemler: (IPL, Mavi Işık, Fotoepilasyon vs.) Bunlar gerçek lazer epilasyon değillerdir, sadece yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. Bu yöntemler derindeki köklere ulaşıp kıl kökünü tahrip gücüne sahip olmadıklarından daha ziyade bir modern ağda yöntemi olarak kabul edilir ve geçici etki gösterirler. Uygulama sırasında cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir. Vücut kıllarından kalıcı olarak bu yöntemler ile kurtulamazsınız.

Diode lazer: Diyot lazerler sadece ince, zayıf kıllarda başarılıdır, yüz kıllarında olumlu sonuçlar verebilmektedir. Kalın ve kökleri daha derinde olan vücut kılları için Lazer Epilasyon ‘da önerilmez, sadece yüzünüzde ince ve açık renkli tüyler için tercih edebilirsiniz. Lazer epilasyon Uygulamada cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir.

Radio Frequency (RF): Radyo frekans dalgalarıdır, lazer değildir. Açık renkli, beyaz, sarı kılları yok edeceği iddia edilmekteyse de tarafsız çalışmalarda sadece kıl köklerinde geçici nem azalması sağladığı, zamanla kılın tekrar eski haline geldiği saptanmıştır.
Bazı cihazlar bu RF’ye (Radyo Frekans) ek olarak IPL veya Diode lazer epilasyon sistemlerini de birlikte kullanır.
(Referans: Pers. Comm. Nov. 2006, Larry Kunze, M.E., President of Rocky Mountain Laser College, Inc, state certified medical laser professor)
Tüm lazer tipleri değerlendirildiğinde Apogee Elite Alexandrite Lazer epilasyon cihazının en uygun lazer epilasyon cihazı oldugu olduğu anlaşılmaktadır.


Lazer epilasyon uygulamasında gerekenler

Kıl oluşumunda gerekli olgunlaşma evresinin tamamlaması beklenmelidir.
Vücut bölgeleri için ikişer ay ara ile ortalama 4-6 seans, yüz bölgesindeki daha ince kıllar için birer ay ara ile ortalama 6-12 seans gerekecektir. Bu seans sayıları kıl yapısına göre kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.
Alexandrite lazer epilasyon sisteminden etkilenerek haraplanan kıl köklerinin daha sonraki yıllarda kıl üretmesi mümkün değildir.
Tıbbi gerçeklere göre ve etik lazer epilasyon uygulaması yapılmalıdır; ticari amaçlı kısa aralıklarla seans uygulaması yapılmamalı, gerçekleşmeyecek sonuçlar vaat edilerek ve sözde garantiler ile yanıltılmamalısınız…
Etkin dozda epilasyon uygulaması yapılmalı, düşük lazer epilasyon dozları uygulanarak seans sayısının arttırılması gibi ticari yaklaşımlarda bulunulmamalıdır.

CYNOSURE Apogee 5500 Elite lazer epilasyon sistemi ile gelişmiş ayar mekanizmaları sayesinde
en etkili ve güvenli doz seçilebilir, havalı soğutma sistemi ile acısız, hızlı ve konforlu epilasyon sağlanır.

Lazer epilasyon sağlık açısından zarar verebilir mi?

Hayır. Çünkü Lazer non-iyonize (iyonize olmayan) enerjidir. Bu da hücre mutasyonunu etkilemediğinin göstergesidir. Lazer Epilasyon ‘da kullanılan tüm lazer tipleri yalnızca kıl foliküllerini (kılın kök hücrelerini ) hedefler.

Kaç lazer epilasyon seansı uygulanması gerekir ?

Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç lazer epilasyon seansından sonra elde edilir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğunlukla 4-6 lazer epilasyon seansı yeterli olmaktadır. Lazer epilasyon uygulamasında cilt tipine göre doz seçimi yapılır. Bu sayede kıl köklerine etki edecek ama cilde zarar vermeyecek güçte çalışılarak en kısa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanır. Herkesin vücut yapısı ve hormonal seviyeleri, cilt tipi farklı olduğu için lazer epilasyonda sonuca ulaşmak için gereken süre kişiden kişiye değişir. Seanslar kılları anajen (büyüme) safhasında yakalamaya uygun sürelerde tekrarlanır.

Hiç yorum yok: