26 Ocak 2008 Cumartesi

Lekesiz pürüzsüz varissiz bacaklar


Bacak sagligi ve bacak derisinin bakimi çok önemli. Vücudumuzu gün boyu tasiyan ve bir estetik unsur olan bacaklarin saglikli ve güzel kalmasi için neler yapabiliriz.

Güzel bir bacak derisi için dus esnasinda hafif masajlar yapmak, cildi tahris etmeden keselemek faydali olacaktir. Banyo sonrasi mutlaka nemlendirici kullanilmalidir.


Bacaktaki istenmeyen tüyler geçici veya kalici yöntemlerle giderilebilir. Geçici olarak kil kaybi yapan yöntemler jilet, tüt dökücü kremler, agda makineleri, sekerli agda veya sir agdadir. Bu tüy alma yöntemleri yaygin olarak kullanilmaktadir. Ancak sik sik uygulanmasinin gerekmesi, tahris yapabilmeleri ve agda yapilabilmesi için tüylerin bir miktar uzatilmasi bu yöntemleri pratik olmaktan çikarir.


Özellikle agda makineleri, sekerli agda veya sir agda batik kil olusumuna neden olmaktadir. Bacak ön yüzde ve kasiklarda sivilce, kirmizi ve kahverengi lekeler, derin iz birakabilen batik killar jilet ve tüy kremlerde daha az görülür. Ancak tüylerin hemen çikmasi nedeniyle bu yöntemler de pratik degildir.


Lazer epilasyon tüylerin kalici olarak gitmesini saglar. Batik killari tedavi eder. Böylece leke ve izler kaybolur. Ayrica lazer tedavi araliklarinda tüylerin çikmamasi da büyük bir rahatlik saglar.


Bacak selülitleri ve bölgesel yaglanmalar pek çok kadinda görülür. Genellikle 20 yas sonrasi ortaya çikmaya baslayan bu tür sikayetler yasin ilerlemesi, kilo alip vermeler, uzun süre ayakta kalmak veya oturmak, hareketsizlik ve kötü beslenme sonucu artarak devam eder.


Selülit ve yaglardan korunmak ,varsa yok etmek için

  • Kilo kontrolü
  • Dengeli beslenme
  • Bol su içme
  • Haftada üç kez yarim saat egzersiz
  • Bol yürüyüs

Yapilmalidir.

Ayrica sellülit ve bölgesel yaglarin tedavisi için lipoliz, karboksiterapi ve mezoterapiden faydalanabilirsiniz. Masaj ve lenf drenajlari ek fayda saglayabilir. Ancak selülit ve bölgesel yag depolanmalarinda en etkili yöntemler lipoliz, mezoterapi ve karboksiterapidir.

Bacak varisleri ve kilcal damarlari uzun süre ayakta kalmak (meslege bagli olarak), genetik, hamilelikler, hormon ilaçlari ve yasin ilerlemesine bagli olarak ortaya çikabilir. Varis ve kilcal damarlarin artmasini engellemek için uzun süre ayakta kalinan durumlarda aksamlari yarim saat ayaklari yukari kaldirarak dinlendirmek, günlük varis çorabi giymek, damar ilaçlari fayda saglayabilir. Ancak var olan damarlari tedavi etmez. Bacak agrilarindan kurtulmak, hastaligin ilerlememesini saglamak, yaz aylarinda rahatlikla etek ve mayo giyebilmek için lazer veya skleroterapi ( damarlara ilaç zerki) ile kilcal damarlarinizdan kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: