25 Ocak 2008 Cuma

Laserle Cilt gençleştirme


Lazerle cilt yenileme estetik dermatolojide yeni ve başarı ile uygulanan bir metottur. Yüz, boyun, göğüs ve ellerde yaşlanmaya bağlı izlerin yok edilmesi için kullanılan invazif olmayan bir işlemdir. Cilt altındaki kollajen doku yapımını artırma prensibiyle etki etmektedir.

Nasıl Yapılır :

Bu amaçla Er-YAG lazer kullanılmaktadır. Lazerle cilt yenilemede en üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak cildin düzleştirilmesi ve aynı zamanda özel bir teknikle kollagen dokunun gerginleştirilmesi sağlanarak kırışıklıklar yok edilir.

Tedavi Sonrası :

Lazer ile tedavi edilen ciltte yeni kollagen doku oluşumu ve daha genç, su tutma yeteneği yüksek hücreler oluşarak cildin tazelik ve gerginlik kazandığı görülür. Girişimin süresi yaklaşık 1 saattir. Damar içi sakinleştirici ya da genel anestezi altında uygulanır. Hastanede kalmak gerekmez. İşe dönüş 2 hafta içinde gerçekleşir. Yüzdeki pembeliğin geçmesi 3-6 ay sürebilir.

Laserle Cildin 3T( Tone, Tighten, Texture) Tedavisi

Günümüzde soyucu tedaviler yanında daha az yan etkili, günlük hayatı etkilemeyen, birkaç uygulama ile çok olumlu değişimler elde edilen uygulamalar geliştirildi. Non ablatif deri gençleştirme veya 3T ( Tone, tighten, texture) tedavileri olarak isimlendirilen bu tekniklerin esası deri yüzeyini soymadan alt deride ısınma etkisi ile yaratılan küçük hasarlarla derinin tamir mekanizmaları harekete geçirilir. Bu sayede kollajenin yenilendiği kırışıklıkların azaldığı, yüzeyi daha düzgün ve gergin, gözenekleri küçülmüş bir deri elde edilir.

3T tedavisi yaş ve derinin sorunlarına göre 4 haftalık aralarla 3-5 seans olarak uygulanır. Daha sonra 6-12 aylık aralarla tek seans halinde hatırlatma seansları uygulanır.

Hiç yorum yok: