18 Ocak 2008 Cuma

Kişisel Lazerli Epilasyon Cihazı


EPILA : Tüy Dökücü Kişisel Lazer

İSTENMEYEN TÜYLERDEN SONSUZA DEK KURTULUN...
ERKEK VE KADIN HERKES İÇİN ARTIK TRAŞA GEREK YOK...

EPILA, EVDE KULLANIM RAHATLIĞI İLE iSTENMEYEN TÜYLERİN KALICI OLARAK YOK EDİLMESİ İÇİN GÜVENLİ VE KOLAY BİR CİHAZDIR. ARTIK EPILA İLE PAHALI CİLT BAKIM MERKEZLERİNE GİTMEDEN EVİNİZDE KALICI TÜY GİDERMENİN ZEVKİNİ ÇIKARTABİLİRSİNİZ.


EPILA Nedir?
EPILA, kişisel bir tüy giderici lazer cihazıdır. Bilimsel araştırmalar ve güncel teknolojilere dayanılarak üretilmiştir. Dünya genelinde tüy giderici cihazlar için onaylanmış olan 808nm dalgaboyunun, kalıcı tüy giderilmesinde ortalama %80 etkin olduğu önde gelen araştırma enstitüleri ve Üniversiteler tarafından kanıtlanmıştır.
EPILA’nın içerdiği lazer, doğrudan tüyler üzerine saçılarak değil, 808 nm dalgaboyu sayesinde tüy köküne nüfuz ederek tüylerin dökülmesini sağlar.

Lazer Hakkında:
LASER ismi, “Radyasyonun Uyarılmış Saçılım ile Işık Amplifikasyonu” cümlesinin kısaltması ile elde edilir. Birçok insanda lazerin her tür sorunu giderme kapasitesi olduğuna dair bir kanı vardır. Ancak gerçekte lazer, uygun dalgaboyu ve ışık emisyon yöntemi kullanılarak, yalnızca cerrahi işlemlerde ve cilt hastalıklarında kullanılmaktadır. Ayrıca, lazerde tek bir dalgaboyu ve tek renk özelliği bulunmakta, bu da tüy giderme tedavisine katkıda bulunmaktadır. Güneşten saçılan ışık farklı dalgaboylarından oluştuğu halde, lazer yalnızca tek bir dalgaboyuna sahiptir. Başka bir deyişle, lazerin yalnızca bir renge yanıt veren karakteristiği vardır.

Lazer & Tüy:
Lazer cilt dokusu tarafından emildiğinde, ısı enerjisine dönüşerek cilt dokusunda termal yaralar yaratır. 100 derecenin üzerindeki termal yaralar dokuyu eritir, 50 ve 100 derece arasında geri dönüşü olmayan dejenerasyondan kaynaklanan skar (yara) oluşur. 50 derecenin altında ise geri dönülebilir rejenerasyon oluşur, bu da cilt dokusunun normal haline dönmesine olanak sağlar. Termal yaranın derecesi, lazerin dalgaboyu, ışığın şiddeti, saçılım süresi, absorbe eden materyalin özellikleri v.b. ile tespit edilir. Lazer, cerrahi işlemlerde ve çeşitli deri hastalıklarının tedavilerinde herhangi bir yan etki olmadan uygulanabilir. Tüy gidermek için kullanılan lazer, tüy pigmenti tarafından emildikten sonra tüy veya etrafına ışık saçarak tüy kökünü yok eder.

EPILA Kişisel Tüy Dökücü Lazer Çalışma Prensibi:



EPILA lazer tüy gidericisinin prensibi, lazerin karakteristik dalgaboyu tarafından saçılan ışık enerjisinin tüy foliküllerinde (köklerinde) bulunan melanin pigment tarafından selektif olarak absorbe edilmesi sonucu termal enerjiye dönüşerek tüy kökünü yok etmesi olarak açıklanabilir.


EPILA'nın Faydaları:

  • Diğer tüy dökme yöntemlerinden çok daha kolay ve ekonomik
  • Bir seferde Lazer’in atış yaptığı noktadaki 1-3 kıl köküne karşı etkilidir.
  • Güvenilir ve hassas uygulama imkanı
  • Daha acısız uygulama
  • Daha az işlem sıklığı
  • Kalıcı tüy dökme ve azaltma etkisi
  • Çok güneşlenmişseniz veya tüyler boyalı ise, cilt normal rengine dönene kadar bekleyin çünkü lazerin, yalnızca koyu renge reaksiyon veren bir özelliği vardır.

Özellikler:

  • Kullanımı kolay ve yan etkisi olmayan yüksek-güçte yarı iletken lazer
  • Evde güvenli ve kolay kullanımı sağlayan birçok güvenli ekipman içerir
  • İnsanlara zarar vermemek için lazer ışık optik lens ile konsantre edilerek yalnızca kısa mesafede belli bir alan içinde ışık saçar
  • Lazer saçılımı için ayarlanabilir zaman sayacı ve lazerin güç kontrolü bulunur
  • İnce ve taşınabilir tasarımı sayesinde seyahat veya iş gezilerinde kolaylıkla kullanılabilir
  • Tüyler koyu renk ise, kol, bacak, kaş, bikini çizgisi, sakal, gibi vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilir. Ancak fazla miktarda pigment yoğunluğundan dolayı, prensip olarak göğüs uçlarının etrafı ve perineal bölgede uygulanmamalıdır. Yüz bölgesinde uygulama yaparken gözlerin lazere maruz kalmamasına çok dikkat edilmelidir.
  • Kadında kaş, koltuk altı ve bikini çizgisi ve erkekte sakal gibi vücüdun hemen hemen her bölgesi tedavi edilebilir. İstenmeyen tüyler vücüdunuzun herhangi bir bölgesinden güvenli bir şekilde hayal edilebilecek en kısa sürede giderilir.

EPILA Cihazının Teknik Özellikleri:
  • Model : EPILA SI-808
  • Çalışma Gerilimi : 110/220 V
  • Lazer dalga boyu : 808 nm
  • Lazer etkinliği : 1 seferde 1-3 kıl köküne karşı etkilidir.
  • Ölçüler : 170 X 50 X 40 mm
  • Güç Adaptörü : DC 9V 1200 mA

Daha Etkin Tedavi İçin:


1. Kullanımdan önce lazerin normal çalıştığını görmek için herhangi bir siyah kağıt kullanın. Kağıdın yanıp yanmadığını kontrol edin ve kullanmadan önce lens ile seçilmiş bölge arasında, en iyi çıkış gücü ile çalışan uzaklığı tespit edin.
2. En iyi sonuç için bölgeyi kıl uzunluğu 1-2 mm kalana kadar tıraş edin. Bu işlem kıl foliküllerinin (köklerinin) gerekli ölçüde yok edilmesini hızlandırır. Lazer tüy giderici tüyü çekmez, ancak uzamış olan tüyler lazer tüy giderici ile tadavi için engeldir. İşlemden bir gün önce traş makinası veya başka bir yolla tüyleri tıraş edin. Tüyü kökünden çekerek almayın çünkü bu tür alanda lazer etkin değildir.
3. Tedaviden önce ve sonra, hem de tedavi boyunca, cildin soğuması için soğuk bir havlu kullanın çünkü kullanım sırasında lazer cildinizde ısı oluşturur.
4. Lazeri doğrudan tüyleriniz üzerine uygulayarak işlem yapabilirsiniz. Lazer cilt yoluyla tüyün köküne saçılsa bile tüy köküne nüfuz eder ve yok eder.
5. Lazeri mümkün olduğu kadar cildinizde bir yuvarlak çizecek kadar yaklaştırın, tüyün köküne doğru tutmayın.
6. Koltuk altı gibi uygulaması zor bir alanda işlem yapmak için başka kişilerden yardım alın.
7. Tedavi sırasında lazerin yüksek ısıları ile bağlantılı acı hissedebilirsiniz. Bu etkiyi “fiske” veya “hafif yanma” hissi şeklinde tanımlayabiliriz. Bu tüy kökünün başarılı bir şekilde yok edildiği anlamına gelir. İşlemi aynı şekilde diğer bölgelerde tekrar edin.
8. Yanmış tüy kalırsa, kendiliğnden zamanla düşer veya kendiniz bir cımbızla çekip alabilirsiniz.
9. Bir tedavide her tüyün iki veya üç kere yanma hissi olması normaldir. Lazeri cilt gözeneklerine sırayla uygulayın. Cildin üzerinde arka arkaya lazer tedavisi tavsiye edilmemektedir.
10. 30 dakika kullandıktan sonra cildinizi ve ürünü korumak için lütfen 5 dakika ara verin.
11. Kullanımdan sonra kırmızı noktalar oluşabilir, ancak birkaç gün içerisinde yavaşça geçer.
12. En iyi sonuçlar için tüylerin daha kısa ve kalın olması önerilir, uzun tüyler lazerin kıl köküne kolayca nüfuz etmesine engel olur.

Hiç yorum yok: