19 Ocak 2008 Cumartesi

Lazer epilasyon neden yaptırmalı


Lazer epilasyon neden yaptırmalıyım?

  • Lazer epilasyon istenmeyen tüylerin giderilmesinde kullanılan etkili ve güvenli bir yöntemdir. Lazer epilasyon kalın tüylerin olduğu koltuk altı , kasık, bacak gibi vücut bölgelerinde tüyleri azaltmakta veya yok etmektedir. Üstelik 6-10 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 6 seansta %80-90 oranında kalıcı olarak tüyler azalmaktadır.
  • Lazer epilasyon seansları vakit almaz. Örneğin koltuk altı seansı 2 dk, kollar 20 dk veya bacaklar bir saat sürmektedir.
  • Lazer epilasyon seans aralıklarında tüyler dökülür. Bir seastan diğerine kadar tüyler çıkmaz. Tekrar çıkmaya başladığında diğer seans uygulanır. Bu durum tedavi süresince çok büyük rahatlık ve temizlik sağlamaktadır.
  • Lazer epilasyon batık tüy sorununu kökten yok eder. Bazı kişilerde bacak, kasık bölgesinde batıktan kaynaklanan sivilceler, iltihaplar ve sonrasında izler ve lekeler oluşur. Lazer epilasyon tüyleri incelterek ve yok ederek batık tüy sorununu tedavi etmektedir. Böylece sivilce , leke ve iz problemleri de ortadan kalkmaktadır.
  • Kadınlarda hirsutizm denilen hormon problemlerine bağlı çene , göğüs arası ve göbek bölgesindeki kıllanmaların tedavisinde lazer epilasyon etklilidir. Bu bölgedeki tüylenmelerin tek başına ilaçla tedavisi yeterli olmamaktadır. İlaç tedavisi ile birlikte veya tek başına epilasyon tüyleri azaltmakta , inceltmekte ve yok edebilmektedir. Böylece tüylenme problemi olan kadın hastalar fiziksel ve psikolojik olarak çok rahat etmektedirler. Hastalar her gün tüylerini almaktan kurtulmaktadırlar. Bu tüylerin cımbız, ağda ve ip gibi yöntemlerle alınması sonrasında ortaya çıkan tahriş, sivilce, batık ve leke şikayetleri kaybolmaktadır.

Lazer epilasyon neden yaptırmamalıyım?

  • Lazer epilasyon kadınlarda, yüzdeki ince tüylerin tedavisinde diğer bölgelerdeki kadar başarılı değildir. Dudak üstü bölgesi ve belki yanak bölgesi dışında ki ince tüyler lazer epilasyona iyi yanıt vermeyebilir. Tüyler azalmayabilir hatta bazen çoğalabilir. Bu yüzden, yüz bölgesinde ince tüyleriniz varsa mecbur olmadıkça lazer epilasyon tedavisine başlamayın. İğneli epilasyon veya sir ağda gibi yöntemleri tercih edin, özellikle boyun ve şakaklarda dikkatli olun.
  • Esmer tende ince tüy şikayeti varsa lazer epilasyon yaptırırken dikkatli olunmalıdır. Koyu ten rengine uygun cihazlar kullanılmalıdır. Koyu tende ince tüy şikayetine diode ve ND:Yag lazerler daha uygundur. Alexandrite ve IPL sistemleri ise ten regi açık veya buğday renkli kişilere daha uygundur. Alexandrite ve IPL sistemleri esmer tende uygulanırken dikkatli olunmalıdır.
  • Lazer epilasyon yaptırırken yaptırdığınız yerin temizkoşullarda çalıştığına emin olunmalıdır.. Lazer epilasyon öncesi tüyleri kısaltmak amacıyla kullanılan aletlerin, yattığınız masanın dezenfekte edilip edilmediğine dikkat edilmelidir.. Mantar, virüs veya bakteri kapılabilir. Epilasyon cihazı tene değiyorsa, cihazın ucunun da temizlendiğinden emin olunmalıdır.
  • Solaryum ve güneşlenmenin hemen sonrasında lazer epilasyon yaptırılmamalıdır. En iyisi lazer epilasyon yaptırmaya karar verildiğinde bronzlaşılmamalıdır. Çünkü lazer epilasyon tedavi süresi uzar veya istenmeyen yanıklar oluşabilir.

Hiç yorum yok: