26 Ocak 2008 Cumartesi

Cildiniz kirismasin sarkmasin


Cilt bakiminin püf noktalarini uyguladiktan sonra cildin olabildigince genç kalabilmesi için bu altin kurallara uymalisiniz.

  • Güneslenmeyin, özelikle yüz, boyun ve elleriniz ömür boyu günese maruz kalir. Günes cildi yaslandirir. Tercih sizin. Yillar çabuk geçer. Lekeler, kirisikliklar, sarkmalar çogu günesin eseri. Bir de sigara içiyorsaniz hücre zarari dorukta.
  • Göz çevrenizi korumak için mutlaka göz çevresi kremi kullanin. Sokaga çikarken ultraviyole isinlarini geçirmeyen günes gözlügü kullanin. Özellikle günesli havalarda göz kisma hareketi, göz çevresinde çizgilerin yerlesmesine neden olur.
  • Sigara içmeyin. Çok tiryaki iseniz, bari azaltin. Çok sigara içenler, sizi sigara yüzü yani sari, kaba ve bol kirisikli bir cilt bekliyor. Sigaranin cildin kollajen ve elastin liflere hasar verdigini kesin olarak biliyoruz. Gençler sigaraya sakin baslamayin
  • Bazi insanlarin yüzünde konusur ve gülerken mimik kaslari fazla çalisir. Hatta 20'li yaslardan itibaren mimik kaslarinin fazla çalistigi bölgelerde çizgiler olusmaya baslar.

Aynaya bakin.

Alniniz çok mu kirisik?

Kas araniz da kas çatma çizgileri mi var?

Aynada gülün, gülerken göz kenarinda kaz ayagi çizgileri mi oluyor?

Konusurken üst dudaginizda çizgiler mi var.

Öyleyse bu çizgiler derinlesmeden botox yaptirmalisiniz. Botox kelimesinden bile ürkenler var. Sosyete sayfalarinda abartilmis yüz operasyonlari sonucunda meydana gelen sonuçlara bakip korkmayin. Ehli bir elde, uygun dozda yapilan botox harika sonuçlar verir ve son derece dogal görünür. Mimik kirisikliklarinin en iyi ve etkili çözümü budur. Botox rakibi kremlere gelince tabi ki bir miktar faydalari vardir. Ancak hiçbir zaman botoks kadar etkili olamazlar.

  • Boyun güzelligi ve yüzünüzün sarkmamasi için hafif alçak bir yastikta sirt üstü yatmalisiniz.
  • Iyi beslenmelisiniz. Güzel bir cilt için saglikli beden sart. Dengeli beslenmeli, sebze ve meyveleri sofranizdan eksik etmemelisiniz. Toksinlerin kolayca atilmasi için bol su için.
  • Solgun ve yorgun görünen genç bayanlar mulaka kan sayimi yaptirin. Hanimlarda kansizlik çok yaygin. Ancak tedavisi çok kolay. Kan haplari kilo aldirmaz . Ilaçlarinizi düzenli kullanin.
  • Erken menapoza girdiyseniz mutlaka doktorunuzla görüsün. Hormon takviyesi veya hormon etkisi yaratan bitkisel ilaçlar kullanmalisiniz. Östrojen eksikligi cildin diger bir düsmani.
  • Mutlaka cildi genç tutan ürünler yani anti-aging maddeler içeren kremler kullanin. Bu konunun ayrintilari için cilt bakiminin püf noktalarina bakabilirsiniz.
  • 35- 40 yas sonrasi deride kollajen ve elastin liflerde degisiklikler baslar. Bu yüzden ciltte sarkma ve kirisikliklar belirmeye baslar. Yukarda yazili olan önlemler cildinize çok faydali olacaktir. Ayrica aylik cilt bakimi ve peelingler çok faydali olabilir. Cildiniz saglikli ve canli gözükür.Ayrica mezolifting cildi yenilemede çok basarili. 40'li yaslardan sonra cilt yenilemek ve toparlamak amaci ile mezolifting yaptirabilirsiniz. Vitamin, antioksidan ve cilde faydali maddelerin direk cilt içine verilmesi (mezolift) cidi genç tutmak için ideal bir yöntem.

Hiç yorum yok: