25 Ocak 2008 Cuma

Lazer İle Epilasyon

Lazer İle Epilasyon

Fotona Dualis XP Plus II ve smart cool ile istenmeyen tüylerinizden yan etkisiz, kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Lazer epilasyon selektif fototermolizis prensibi üzerine çalışır. Renkli kıllar üzerinden özgün bir ışığın yoğun olarak gönderilmesi ile kıl kökünde yoğunlaşan ısı enerjisi sayesinde kıl kökünü tahrip eder. Bu sayede kıl uzun süreli olarak yok edilir. Uygun kıllarda kalıcı sonuç elde edilebilmektedir.

Lazer Epilasyon gerçekten ağrısız mı?

Lazer ışığının deri ile her temasında küçük bir iğne dokunuşu gibi ağrı duyulur. Derinin korunması amacıyla uygulanan soğuk hava akımı ağrı hissini azaltmaktadır. Bunun yanında soğutulan deri sayesinde deri üst tabakasında lazer ışınımına bağlı oluşan enerjiden olabilecek hasarlar bertaraf edilmektedir.

epilasyon.jpg

Lazer epilasyonun yan etkileri nelerdir?

İşlem sonrasında kıl köklerinde belirginlik, deride kızartı oluşur. Bu yan etkiler hemen her lazer uygulamasından sonra oluşur. Fakat 1-3 saat içinde çok nadiren 24 saat sonunda kızartı kaybolmaktadır. İşlem bölgesi mutlaka güneşten korunmalıdır. Bu süreç 7-15 gündür. Yine güneşlenme sonrası lazer uygulanabilmesi için en az 3 hafta beklenmelidir. Aksi taktirde işlem alanında lekelenme riski oluşabilir.

Lazer işlemi kaç seans yapılıyor?

Kılın rengi, kalınlığı, bulunduğu bölge, ten rengi gibi faktörler lazer işleminin kaç seans olabileceğini etkilemektedir. Kalın, siyah renkli kıllı ve açık tenli bireylerde seans sayısı azalırken açık renkli, ince kıllı ve koyu tenli kişilerde lazer epilasyon seans sayısı artmaktadır. Ortalama olarak 4-6 seans kalın koyu renkli kıllarda yeterli olabilmektedir.

Seans aralıkları nasıl ayarlanıyor?

Lazer epilasyonda ana faktör kıl varlığıdır. Çünkü lazer ışını kıl üzerinden kıl köküne gönderilmektedir. Lazer epilasyon sonrası 15 gün içinde işlem alanındaki kıllar dökülür. Bir sonraki lazer uygulaması için kıl çıkışı beklenir. Bu süre ortalama 6-8 haftadır. Fakat bazı durumlarda süre uzayabilir. 10-12 hafta kıl çıkışı görülmeyebilir.

Lazer epilasyon seansı ne kadar zaman alır?

Uygulanacak bölgeye göre lazer epilasyon süresi değişir. Örneğin: Üst dudak uygulaması 2-3 dakika sürerken bacak uygulaması yaklaşık 2 saat sürer.

Lazer epilasyon kansere yol açabilir mi?

Bu güne kadar lazer epilasyona bağlı kanser olgusu bildirilmemiştir.

Lazer epilasyon işlemi öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler nelerdir?

Epilasyona gelmeden önce ağda, iple veya cımbızla kıl alma uygulayanların kıllara hiçbir işlem yapmadan en az 15 gün beklemeleri gereklidir. Kıllar tıraş edilebilir. Renk açıcı kullanımı kesilmelidir. Lazer uygulama alanına işlem öncesi makyaj uygulanmamalı varsa temizlenmelidir. Deodorant veya antiperspirant uygulanmış alanlar işlem öncesi temizlenmelidir. Yukarıda da bahsedildiği gibi lazer uygulaması öncesi ve sonrasında güneşten korunma önemlidir. Bu süreğen ışığa maruz kalan yüz, boyun kollar gibi alanlarda daha da önemlidir. Lazer uygulaması sonrası sıcak su ile banyo yapılmamalı, keselenme gibi deriyi tahriş edebilen eylemlerden kaçınılmalıdır. Deri bakımı uygulama alanına göre değişebilir. Bu konuda doktorunuz size ayrıntılı açıklama yapacaktır.

Lazer Epilasyon Tedavi Kılavuzu

Tedavi öncesi talimatları

  1. Güneşten korunma ve güneş koruyucu kullanımı işlem sırasında ve sonrasında deri üst tabakasında oluşabilecek hasarları, açık ve/veya koyu renkli lekelerin oluşum riskini azaltır.

  1. Açık renkli deride lazer tedavisi uygulanması esastır. Güneşlenme sonrası oluşan bronz renk değişikliğinde tedavi için en az 2-3 hafta aktif güneşlenme olmaksızın beklenmesi gereklidir.
  1. Tedaviden 1-2 gün öncesinde deriyi tahriş edebilen veya duyarlanma yapabilen ilaç veya kozmetik ürünler kesilmelidir.

  1. Tedavi bölgeleri işlemden üç gün önce tıraş edilebilir.
  1. Tedaviye gelirken nemlendirici, makyaj, deodorant, parfüm veya güneş koruyucu kullanıldıysa silinmelidir.

  1. Tedavi öncesinde kimyasal peeling veya enjeksiyon ( mezoterapi, mezolifting, dermal implant, vs ) yapılmışsa en az iki hafta beklenmelidir.
  1. Tedavi alanı ağda, veya depilatör ile temizlenmiş ise en az 2-3 hafta beklenmelidir.

Tedavi sonrası talimatlar

  1. Güneşlenmekten ve yapay ışık kaynaklarının (solaryum) kullanımından kaçının ve tedavi alanını güneş koruyucu krem kullanarak koruyun. (Güneş koruyucular genelde 4 saat etkilidir. Bu nedenle gerekirse gün içinde birkaç kez tekrar kullanılması önerilir.)

  1. Doktorunuz tarafından önerilen ilaç ve kozmosötik ürün önerilerini talimatlara uygun kullanın.
  1. Tedavi sonrası deriyi tahriş edebilecek kimyasal uygulamalardan, aşırı sıcak su kullanımından sakının.

  1. Tedavi sonrası kıllar tıraş edilebilir, kesilebilir, fakat ağda veya depilatör kullanılmamalıdır.
Bir sonraki seanstan iki gün önce tedavi alanı tıraş edilebilir. Üçüncü tedavi seansından sonra tedavinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla kıllar tıraş edilmeden

Hiç yorum yok: