21 Ocak 2008 Pazartesi

Mezoterapi Sirlari


Mezoterapi orta derinin tedavisi anlamına gelen bir tedavi yöntemidir. Derideki tedavi edilecek bölgeye direk ilaç zerki yapılmaktadır. Tedavi için uygun maddeler, özel bir karışım halinde hazırlanarak deriye enjekte edilir. Derinin orta tabakasındaki kılcal damarlara ulaşan ilaç etkisini hızla gösterir. Bu yöntemin diğer tedavilere üstünlüğü ilaçların küçük dozlarla bölgesel kullanılması, yan etkilerinin az olması ve sonuçların hızlı ve etkili olmasıdır. Mezoterapi ilaç karışımları cilt sarkması, kırışıklık, sellülit tedavilerinde başarıyla kullanılır.

Herkesin merak ettiği mezoterapi ilaç karışımlarında kullanılan maddeler şunlardır:

Prokain: Lokal anesteziktir. DNA sentezini arttırarak doku yenilenmesini uyardığı düşünülmektedir. Mezoterapi karışımlarının hemen mepsinde kullanılan bir maddedir.

Triatricol=Triac: Tiroid hormonu derivesidir. Yağ yıkıcı özeliği nedeniyle sellülit tedavisinde kullanılır.

L-carnitine: Yağ taşıyıcı özellikleri vardır. Mezoterapi karışımlarında yağ yıkıcı maddelerle birlikte, sellülit ve bölgesel yağlanma tedavisinde birlikte kullanılır.

Buflomedil= Lofton=Fonzylane: Damar dolaşımını kolaylaştırıcı etkisi vardır. Dolaşım problemlerini rahatlatır. Oksijenlenmeyi arttırır. Mezoterapide sellülit, varis ve varis ağrısı gidermede kullanılmaktadır.

Rutin& Melilot Extract=Esberiven: Damar dolaşımını ve lenfatik dolaşımı düzenler. Ödem giderici etkisi vardır. Lenfatik ödem, sellülit , varis tedavilerinde kullanılır.

Kafein: Yağ yıkıcı etkisi vardır. Sellülit tedavisinde kullanılır.

Fosfatidilkolin: Yağ yıkıcı özelliği nedeniyle bölgesel yağlanma tedavisi ve sellülit tedavilerinde kullanılır.

Artichoke Extract=Cynara Scolismus: Enginar özüdür. Yağ ykıcı ve ödem giderici özelliği nedeniyle sellülit tedavilerinde kullanılır.

Yohimbine: Yağ yıkıcı özelliği nedeniyle bölgesel yağlanma giderilmesi ve sellülit tedavilerinde kullanılır.

Hiyaluronidaz: Sellülit ve yara izi tedavisinde kullanılır.

Organik silisyum=Conjonctyl: Bağ dokusunda kollajen ve elastin tamirini uyarır. Yağ yıkıcı özelliği de mevcuttur. Bu nedenle cilt kırışıklığı, sarkma ve sellülit tedavilerinde kullanılır.

Hyaluronik asit: Derinin hücreleri arasında , doğal yapısında bulunan ve su tutan bir maddedir. Derinin canlanması, kırışıklık tedavilerinde kullanılır.

Vitamin C: Antioksidan özelliği nedeniyle kırışıklık tedavi, leke tedavisinde kullanılır.

Ginkgo Biloba: Antioksidan,ödem giderici ve damar dolaşımını düzenleyici özelliklere sahiptir. Sellülit ve saç dökülmesi tedavisinde kullanılır.

Centalla Asiatica= Cellular Activator: Kollajen sentezini uyarır. Keloid, deri ülserleri, deri çatlağı tedavisinde kullanılır.

Retinoik asit=Vitamin A: Kırışıklık, leke ve saç dökülmesi tedavisinde kullanılır.

DMAE: Doğal olarak vücuttan salgılanan bir maddedir. Gevşemiş dokularda sıkılaştırıcı etkisi nedeniyle mezoterapide cilt sarkması ve cilt çatlağı tedavisinde kullanılır.

Çinko- Bakır: Cilt yenilenmesinde etkili olan bu elementler cilt kırışıklık ve cilt sarkması tedavilerine eklenir.
Dexpanthenol= Vitamin B5= Pantotenik asit: Hücre için enerji taşınmasında görev alır. Saç dökülmesi, cilt yenilenmesi tedavisinde kullanılır.

Biotin= Vitamin H= Vitamin B8: Mezoterapide saç dökülmesi tedavisinde kullanılır.

Minoxidil: Mezoterapide saç dökülmesi tedavisinde kullanılır.

Ayrıca hazır halde üretilmiş ilaç karışımlarını içeren Keractive, MCDB 106, Zetavisc L, Cellulift, Cellulyse, Cellucare, Strechcare, Biorevitalisation, Haircare gibi tedavi karışımları da mezoterapi için kullanılır.

Mezoterapi ile sellülit tedavisinde kullanılan karışımlara bir örnek:

Procain……..1 cc

Fonzylane…..4 cc

Conjonctyl….5 cc

Procain……2 cc

Esberiven.…4 cc

Fonzylane….2 cc

Chophytol…2 cc

Saç dökülmesinde kullanılan saç mezoterapisine örnek:

Minoksidil…….1 cc

Procaine………1 cc

Bepanthene…....1 cc

Hiç yorum yok: