31 Ocak 2008 Perşembe

Lazer Tarak


Chicago’da bulunan Lacinia Cosmetic Corporation, patenti bir Turke ait olan, LaCinia Ultra Hair Lotion’u Internet uzerinden pazarlamaya baslamistir. Su anda Istanbuil Universitesi Dermotoloji bolumu tarafindan ve Istanbul’da ozel bir dermatoloji kilinigi tarafindan da denenmekte olan urun, 500′un uzerinde insanda 3 bucuk yili askin bir zamandan beri denenmektedir. LaCinia sac dokulme sorunu olan kadin ve erkeklerde bu sorunu iki hafta gibi kisa zamanda bitirmektedir. piyasada etkili oldugu iddia edilen urunlerden cok daha etkili olan LaCinia’yi su anda Turkiye’de, Avrupa’nin bazi ulkelerinde ve Amerika’da bir cok unlu isim de kullanmaktadir.
LaCinia urunu, unlu Eli Lily ilac firmasinin bazi urunlerini imal eden Vesta laboratuarlari tarafindan uretilmektedir.Urunun tum Avrupa Birligi ulkelerinde satisi icin, Belcika’da islemler surmekte, Turkiye’de pazarlanmasi icinde girisimlerde bulunulmustur. Su anda LaCinia Ultra Hair lotion, tum Amerika eyaletlerinde serbest, saglikli satis sertifikasina sahiptir ve bu sertifika, Illinois, Food Drug and Dairy FDAD) departmeni tarafindan verilmistir.Urun ayrica Meksika ve kanada’da da serbest satis sertifikasina sahiptir.
Tamamen vitamin, mineral ve bazi zararsiz bitkilerden gelistirilmis olan urun, urunu imal eden laboratuar tarafindan, “bugune kadar Amerika’da yipasaya surulme izni almis en etkili sac losyonu” olarak tanimlanmaktadir.
 Lacinia 3 bucuk yil once, cildi genclestirici bir formul olarak bir yili askin bir calisma sonunda uretildi. Chicago civarindaki doktorlarimizdan bazilari birebir bizimle ilgilendi ve urunun etkisi ile ilgili takipleri yaptilar. Lacinia’nin sac dokulmesini durdurdugu ve bir cok insanda kisa veya daha uzun zamanda yeni saclar cikardigi bir tesaduf sonucu ortaya cikti. Yani sac sorunu icin bir formul hazirlama girisimimiz yoktu. Cildi genclestirdigine inandigimiz Poliphenols maddeler ve bu maddeleri destekleyen vitamin, mineraller ve bazi diger bitkisel maddelerin cilt uzerinde hucrelerin olmesini onleyici ve cildi sagliga kavusturucu ozelligi, Amerika’daki bir cok unlu laboratuvarlar tarafindan da bilimsel arastirmalar sonucunda ortaya cikarilmisti.

Son 7 yildan beri Anadolu Ajansi icin saglik arastirma raporlarini analiz ederek haberler yaptigimdan, urunumuzdeki tum maddeler ile ilgili bir deneyim sahibi olmustum. Tip saglik arastirma raporlarinin sonuclarini dogru yorumlayabilmek icin iki yil fasilasiz pratik tip egitimi aldim ve dermatoloji konusundaki arastirmalara ilgi duyarak evimde kendime kucuk bir laboratuvar kurdum ve laboratuvarimiz bugunku sonucu dogurdu.
Once kendimde denedigim urunu, daha sonra arkadaslarim, aile yakinlarim ve Turkiye’deki ve Amerika’daki Amerikali dostlarim denedi. Artik hic kimse Lacinia’nin sac dokulmesini durdurdugu ile ilgili olarak tartismiyor cunku, urunun etkili oldugu kanitlandi. Istanbul Universitesi Tip Fakultesi Dekani, Lacinia’yi kendisinde denedi ve etkili olduguna inandiktan sonra dermatolojik kapsamli bir gozlem icin dermatoloji kilinigine tavsiye etti ve urunumuz simdi orada da deneniyor. Ayrica Istanbul’da ozel bir dermatoloji kilinigi de Lacinia’nin denemelerine basladi. Bu konudaki raporlar aciklandigi zaman bir basin bulteni yayimlamayi dusunuyoruz.

Amerika’da genellikle sac urunleri konusunda buyuk bir rekabet oldugu biliniyor. hemen her urunu pazarlayan firma, urununun en etkili oldugu yolunda yayin yapiyor. Oysa Rogeine bile bazi insanlarda sac cikardigi halde, kullanmayi birakanlarda az sayida cikabilen saclarin dokuldugu saptandi. Sac icin piyasaya surulen tabletlerin ise yan etkileri nedeniyle pek kullanilmadigi biliniyor. Lacinia krem-losyon seklinde disaridan uygulanarak kullanildigi icin, yan etkisi yok. simdiye kadar deneyenlerde de herhangi bir yan etkiye rastlanilmadi ve su anda deneyenler urumuzu hemen her gun kullaniyorlar.

Oncelikle sac dokulmesini durdurabildigi ozelligi ile, kadin ve erkek, kronik sac dokulmesi olanlara bile Lacinia’yi kullanmalarini tavsiye ediyoruz. Lacinia’yi kullandiktan sonra herhangi bir etki gormedigini beyan edenlere, odedikleri parayi geri verecegimizi Internet’teki satis sitemizden de duyuruyoruz. Bu arada urunumuzu kullananlardan da urunun etkisi ile ilgili kisa raporlar gecmesini talep ediyoruz.

Amerika’da simdiye kadar bu alanda herhangi bir Turk’un yaptigi urunun, FDAD’den (Food, Drug and Dairy) serbest satis sertifikasi ve patent aldigini bilmiyoruz. Kozmatik ile ilgilenen turklerden haberi olanlar varsa bildirmelerini rica ediyoruz.
Su anda Lacinia sac ve cilt urunlerinin “Pending Patent”ine sahibiz. Sac urununden sonra, erkeklerde cildi genclestiren urunumuzun tanitimini yapmayi planliyoruz. Cilt formulumuz krem-lasyon olarak imal edildi ve su anda ’stability’ testleri suruyor.
Lacinia’nin ayrica sac korumasinda etkili oldugu bilinen Saw Palmetto iceren sac kremini ve bir cok vitaminler iceren sampuanini da, en gec bir ay icinde piyasaya surmus olacagiz.

Lacinia ile ilgili olarak sitemizin Turkce ve diger dillerdeki bolumleri uzerinde de calisiyoruz.
 Avrupa Birligi ulkelerindeki pazarlamamiz icin izin calismalari suruyor ve Lacinia ilk etapta 8 Avrupa Birligi ulkesindeki eczanelerde satilacak.

Amerika’da Lacinia’nin satisi simdilik, Chicago’da bazi marketlerden surduruluyor ve Internet sitesi uzerinden Amerika’ya satis yapiyoruz. Ticaretle ugrasan ve urunumuzu pazarlamak icin ilgi duyan Turk arkadaslarimizin tekliflerine her zaman acigiz. Bu site ile de yakin ilgimiz var ve tum dunyaya saglik ile ilgili haberleri guncel olarak sunuyor.

Lazer epilasyonun teknolojik gelişimi


Daphne Lazer epilasyon ve estetik merkezleri uzmanlarından Dr. Ayfer Şensoy ile günümüzde yaygın şekilde uygulanan lazer epilasyonun tıpta kullanımı ve
teknolojik gelişimi ile ilgili söyleşi yaptık.

Hoşgeldiniz Dr. Ayfer hanım öncelikle tarihçeyle başlamak istiyorum.

Lazer cihazları ilk ne zaman ve nasıl kullanılmaya başladı ?

Öncelikle bu bilgilendirme fırsatını bize tanıdığınız için Daphne adına sizlere teşekkür ederim.
Dünyada ilk lazer 1964 yılında endüstri alanında geliştirildi.Takip eden yıllar içerisinde tek tek kısa atımlar yapabilen cihazlar geliştirildi ve lazer tıbbi kullanımda yerini almaya başladı.1980’ li yılların başlarından itibaren gelişim süreci hızlandı.1988 yılında Dye lazerle doğuştan bir damarsal hastalığın(Port wine stain) tedavisine FDA tarafından onay verildi.Bundan sonra gelişim dahada hızlandı ve kılcal damar tedavisi, leke, dövme çıkarma gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Bu alanlar dışında asıl olarak Epilasyon lazerleri nasıl oluşturuldu?

1994 yılında geliştirilen ilk IPL cihazı ile foto epilasyon olarak adlandırılan epilasyon türü başladı.Fakat bu ilk cihazların fazlaca yan etkileri gözlendi.Hemen arkasından ruby,diode,nd-yag ve alexandrite lazerler geliştirildi ve lazer epilasyon dönemi başladı.

Bu gelişmeler ile amaçlanan şey ne idi ?

Amaçlanan şey kılın yapısında bulunan melanin ismindeki boya maddesi tarfından lazer ışını’ nın emilmesi ve oluşan ısı enerjisinin kılı üreten kök hücrelerini tahrip etmesidir.Bu sebeple melanin tarafından en kolay emilen dalga boyu tercih edilmelidir.Bu sıralama en çok emilenden aza doğru ruby,alexandrite,diode,nd-yag şeklindedir.

Biz merkezlerimizde alexandrite lazer kullanmaktayız.Alexandrite lazer bu üstünlüğü sayesinde az enerji kullanılarak etkili tedavi sağlayabilmektedir.Bu lazer tipi başlangıçta short pulse iken cildi daha fazla korumak, koyu ciltlerde rahatlıkla uygulama yapabilmek, gerektiğinde güvenli şekilde yüksek dozlar uygulayabilmek amacıyla long pulsed teknoloji geliştirilmiştir.Son kuşak bu lazerler uygulamaları da daha ekonomik hale getirmiştir. Kliniğimizde son kuşak long pulsed alexandrite laser ile lazer epilasyon yapılmaktadır.Çok kısa bir süre önce bu söylediklerimizi haklı çıkaracak bir gelişme yaşadık. Lazer Epilasyon cihazımız Amerikada 2005 yılının en iyi epilasyon cihazı seçildi.

Lazer Epilasyon için doğal yöntemler

Hepiniz uzun ve estetik cerrahilı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmeniz gerektiğini duyarsınız. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlar. estetik cerrahilı olması ile hiçbir ilgisi yoktur.

Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. estetik cerrahilı ya da estetik cerrahisız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip estetik cerrahilı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir. Saçınızın estetik cerrahilı olması için yapabilecekleriniz: - Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın. - Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın. - Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.



- Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor. - Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Sıcak yağ tedavisi

Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi

Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi

Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi

Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao yağı tedavisi

Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

29 Ocak 2008 Salı

Lazer Epilasyon Öncesi Ve Sonrası

Lazer Epilasyon Seansından önce: 1- Lazer epilasyon uygulanacak bölgelerin cilt rengi güneş veya solaryumdan bronzlaşmamış olup, seans sırasında kişinin gerçek ten rengine yakın olmalıdır. 2- Lazer epilasyon uygulanacak bölgelerdeki kıllara son 20 gün içinde kökten alma işlemi (ağda, cımbız, epilatör) yapılmamış olmalıdır. 3- Uzayan kıllar seanstan en son 3 gün öncesine kadar vücutta jilet ile, yüz bölgesinde makas ile kısaltılabilir. 4- Lazer epilasyon uygulanacak kıllara sarartma, boyama gibi işlemler yapılmamış olmalıdır. 5- Cildi soyan ürün (peeling) kullanılıyorsa (retinotik asit, glikolik asit gibi)15 gün önce bırakılmış olmalıdır. 6- Lazer uygulaması yapılırken cilt üzerinde makyaj malzemesi bulunmamalıdır.

Lazer Epilasyon Seansından Sonra:


1- Lazer uygulamasından 2 gün sonraya kadar güneşe maruz kalınmamalı ve solaryum�a girilmemelidir. Zorunlu olarak güneşe maruz kalınırsa (özellikle yüz gölgesi için) yüksek koruma (SPF 30) faktörlü kremler kullanılmalıdır.

2- Seans aralarında güneşlenerek yada solaryum ile bronzlaşmış olmak bir sonraki seans zamanı geldiğinde ten renginiz normal tonuna yaklaşmamış ise uygulama yapılamamasına neden olacaktır. Seansınız ten renginiz normale yaklaşana denk ertelenecektir.

3- Lazer epilasyondan hemen sonra ılık duş alınabilir. Bir hafta kese, peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapılmamalıdır.

4- Lazer Epilasyon uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre değişen sürede; 1 saat ila birkaç gün arasında kızarıklık oluşması normaldir.

5-Bazı kişilerde işlem sonrasında uygulama yapılan bölgede hafif kabarıklık, nadiren kabuklanma ve sivilce oluşursa da tedaviye gerek olmadan kendiliğinden geçecektir.

6- Lazer epilasyon uygulanan kılların kökleri 3 ila 10 gün içinde hafifçe uzayarak dökülmeye başlar veya el ile tutularak çekildiğinde kolayca çıkar.

7- Seans aralıkları yüz bölgesi için 4 hafta, vücut bölgeleri için 8 haftadır.

8- Ortalama Lazer Epilasyon sayısı vücut bölgeleri için 4-6 seans, yüz bölgeleri için 6-12 seanstır. Bu sayı cilt ve kıl yapısına göre değişebilir. Hormonal bozukluklar seans sayısını etkileyebilir.

9- Kıl yoğunluğu her seansta %15-20 arası kalıcı olarak azalmaktadır, farkı ancak 3. seanstan itibaren belirgin olarak görebilirsiniz. Seanslarınıza düzenli olarak devam ederseniz ilk seanstan sonra kıl sorunu yaşamazsınız.

10- Büyük bölgeler (kol-bacak-sırt-göğüs-genital) için her seanstan sonra 15-20. günler arasında ücretsiz kontrol seansı hakkınız mevcuttur (20. günden daha geç yapılan kontroller tedavinin seyrini olumsuz etkiler). Küçük bölgelerde ise tedavinin seyrine katkısı olmadığından kontrol seansı uygulamaya gerek yoktur.

Lazer epilasyon nedir ? Kimlere uygulanır


Lazer epilasyon vücutta oluşan tüylenmenin önlenmesinde en önemli gelişmedir. Lazer epilasyon öncesinde vücutta istenmeyen tüylerin yok edilmesi için ağda, cımbız, traş gibi yöntemlerle çözüm aranmakta idi.
Lazer epilasyon sayesinde kalıcı olmayan bu yöntemlerin kullanılmasınada gerek kalmamış oldu.
Lazer epilasyon haricinde halen kullanılmakta olan iğneli epilasyon yöntemide kalıcı çözüm sunmaktadır, iğneli epilasyon lazer epilasyona göre daha fazla zaman almakta, ağrılı ve daha pahalı olan bir çözümdür.

Lazer epilasyon tedavisinde en önemli başarılar açık tenli ve koyu renkli tüylenmesi olan kişilerde alınmaktadır. Aksi durumlarda lazer epilasyon halen iyi sonuçlar vermemekte ve bu konudaki çalışmalar devam etmektedir.

Lazer epilasyon uygulayan merkezlerde hastaların ten rengi ve tüylenme durumları göz önünde bulundurularak lazer sistemi farklı farklı uygulanır. Bu nedenle lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiğinizde konunun uzmanları ile görüşüp profesyonel olarak çalışan işletmelerde bu işlemi gerçekleştirmenizde fayda var.

Çünkü lazer epilasyon uygulaması sırasında bilgi, deneyim ve teknik ekipmanlar çok önemlidir… Lazer epilasyon sonucunda oluşacak etkilerin istenen ölçüde olmasının bu faktörlerle direkt olarak bağlantısı bulunmaktadır.

Lazer epilasyon tekniğinin iğneli epilasyon tekniğine göre bazı üstünlükleri vardır bunları kısaca;
- Lazer epilasyon uygulama süresi iğneli epilasyon tekniğine göre daha kısa sürmektedir.
- Lazer epilasyon uygulaması sırasında iğneli epilasyon tekniğinde duyulabilecek ağrılar duyulmamaktadır bu teknik ile tedavi gören kişilerde herhangi bir ağrı görünmemektedir.
- Epilasyon merkezlerindende öğrenilebileceği gibi lazer epilasyon tekniği iğneli epilasyona göre daha ucuzdur.

İğneli epilasyon tekniğinde her kıl kökü için ayrı ayrı işlem yapılmaktadır fakat lazer epilasyon ile aynı anda birden fazla kıl köküne işlem yapıldığından daha az zaman almakta ve maliyeti daha düşük olmaktadır.

LAZER EPİLASYON NEDİR


Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır.
Pürüzsüz bacaklara sahip olmak artık çok kolay...

Lazer epilasyon merkezlerine gidiyorsunuz, size uygun seans sayısı belirleniyor ve istenmeyen tüylerden kesin olarak kurtuluyorsunuz.

Lazer epilasyon uygulaması yaptırmayı düşünüyorsanız bilgi ve deneyim gerektirdiğini unutmayın!

Lazer epilasyonun ayrıntılarını Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan Savaş'tan ayrıntılı olarak anlatmasını istedik.

İşte 14 maddede Lazer Epilasyon..

1- Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Milisaniyeler seviyesinde cilde uygulanan lazer ışığı, cilt dokusuna zarar vermeden geçerek kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.

2- Gerekli olan seans sayısı

Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilmektedir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğu kimselerde 5–8 seans, kalıcı çözüm için yeterli olmaktadır.

3- Seansların zaman aralığı, ortalama süresi

Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 4–5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat arası sürmektedir. Seans araları 6–8 haftadır.

4- Lazer epilasyon yapılabilen bölgeler

Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.

5- Bir seansta geniş alanlara uygulayabilme

Elektrolizden farklı olarak her atışda birçok kıl kökü tahrip edilmektedir ve bu sayede de uygulama süresi çok kısalmaktadır. İlaveten, cihazlarımızda bulunan scanner (tarayıcı) aparatı sayesinde büyük bölgelere çok kısa sürede uygulama yapılabilmektedir.

6- Epilasyon yapılabilen ciltler

Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Ancak Koz-Med Lazer Merkezlerin’in İstanbul, Mersin ve Adana’da bulunan kliniklerinde kullanılan son teknoloji ürünü Alexandrite tipi cihazlar ile çok koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

7- Hassas cildi etkisi

Lazer ışığı, cilde bir zarar vermeden geçerek sadece kıl kökünü tahrip etmektedir.

Ağrı yok, kanserojen değil

Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.

Anne adaylarına uygulama

Gebelik süresince hormon dengesi değişmektedir ve bu sebeple provoke olan kıl köklerinin etkilenmesi zorlaşmaktadır. Ayrıca, bu konuda da henüz klinik çalışmalar mevcut değildir.

10- Uygulamanın yan etkileri

Lazer epilasyon uygulaması genel olarak oldukça güvenlidir. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Uygulama sonrasında cilt üzerinde, birkaç saat içerisinde geçmek üzere hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşabilir. Ancak bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır. Lazer epilasyon sonrası kalıcı iz ve lekelenme riski deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapıldığında çok azdır. Lazer epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisi yoktur. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.

11- Ağrılı bir işlem değil

Lazer epilasyon genel olarak çok acılı bir işlem değildir. Uygulama esnasında hafif bir yanma hissedilebilir. Ancak ağrı eşiği düşük kişilerde ve hassas bölgelerde gerekirse topikal anestezikler kullanılabilir.

12- Tüylerin dökülme süresi

Uygulama sonrası kıllar, 3–10 gün içerisinde çıkacaktır. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkmayacaklardır. Bunlar kendiliğinden düşebileceği gibi, el yardımıyla da çekilebilirler.

13- Tüyler alınmamalı

Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.

14- Tüylerin tekrar çıkma olasılığı

Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

28 Ocak 2008 Pazartesi

Lazer Epilasyon Mevsimi


Nisan 5th, 2007 by Lazer Epilasyon

Kadınlar vücutlarındaki tüylerden kurtulmak için her ay tonla para ve zaman harcıyor. Çektikleri acı da yanlarına kalıyor. Ama teknolojinin nimeti lazer epilasyon, sayesinde artık kadınlar ebediyen bu can sıkıcı tüylerinden kurtulabiliyor. Hem de acı çekmeden… Vücutta istenmeyen kılların epilasyon yöntemi ile ortadan kaldırılması dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip. Bayanların yanı sıra erkeklerin de ilgi gösterdiği yöntem, Avrupa ve Amerika’da milyonlarca kişide başarı ile uygulanıyor. Güvenli ve kalıcı sonuçlar sağlayan bu yöntem, uygulama sırasında duyulan rahatsızlıkları da en aza indirgiyor. İşte lazerli epilasyon hakkında merak edilenler…

* Kalıcı epilasyon yöntemi için, lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne hasar vermesi gerekiyor. Kök bölgesi, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yaklaşık yüzeyin 3-4 mm. altındadır. Lazer ile epilasyonda seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır.

* Lazer epilasyon yöntemi genelde açık tenli ve koyu tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. Yeni jenerasyon lazer cihazlarında (LightSheer diod lazer) kişiye özel ayarlar yapabilme imkanı vardır. Koyu ve yanık tenlilerde de güven ve başarı ile uygulanmaktadır.

* Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her yıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Lazer epilasyonda uygulanan bölgeye kıl ve cilt tipine göre sayısı değişebilen ortalama 5-6 seans gerekmektedir.

* Lazer epilasyon yönteminde çok kısa sürede, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, dudak üstü 2-3 dakika, her iki koltuk altı 10-15 dakika, komple iki bacak ortalama 2 saat gibi sürelerde tamamen temizlenmektedir.

* Seans araları yüz bölgesinde 4-6 hafta, vücut bölgelerinde 6-8 haftadır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin üçüncü seanstan sonraki uygulamaya ortalama 4-5 ay sonra gereksinim duyulmaktadır.

* Lazer epilasyon açık tenli kişilerde çok daha kısa sürede tamamlanan bir yöntemdir. Cilt renginin açık olması yüksek enerji değerleriyle çalışılmasına olanak sağlayacağından epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanacaktır. Buna bağlı olarak bronz tenlilerde uygulama yapmak için 4 hafta gibi bir süre beklenmesi (cildin renginin açılmasını beklemek nedeniyle) önerilmektedir. Yaz aylarında uygulama yapılması tercih edilmemektedir. Uygun güneş koruyucular kullanıldığında yazın lazer epilasyon uygulamasının sakıncası yoktur.

* Yeni jenerasyon lazer cihazlarında (LightSheer diod lazer) aktif soğutuculu ucu sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsızlık minimuma indirgenmiştir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söylerler. Lokal anesteziye ihtiyaç yoktur.

* Kısa süreli yan etkileri, hafif bir kızarıklık ve yanma şeklinde görülür ki bu da tedaviden sonraki 3 saat içinde geçmektedir. Çok hassas ciltlerde kızarıklıklar 2-3 gün devam edebilir. Uygulama, hastanın cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleri ile yapıldığında lazer epilasyonun yan etkisi yoktur.

* Lazer epilasyon uygulamasının güvenli ve etkin bir şekilde yapılması için kişinin kıl ve cilt tipine göre değişen değerlerle yapılması büyük önem taşımaktadır. Cilde gönderilecek lazer ışınının dokuya zarar vermeden kıl kökünde maksimum tahribatı yapması gerekmektedir. Buna göre ışının enerji değerleri ve gönderilme süresi kişinin cilt rengi, kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle lazer uygulamaları uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

* LightSheer, FDA onaylı üçüncü jenerasyon bir diod lazer olup, lazer teknolojisinde günümüzde ulaşılmış en son noktadır. Diğer lazerlere kıyasla daha uzun dalga boyuna sahip olduğundan, ışığı daha derine ulaşabilmekte, böylece dokuya hasar vermek yerine kıl kökünü tahrip ederek kalıcı sonuçlar sağlamaktadır. Epilasyon işlemi cihazın bilgisayar sistemi rehberliğinde yapılmakta, hastanın cilt ve kıl tipine göre ışığın enerjisi ve gönderilme süresi arasındaki ilişki otomatik ayarlanmaktadır. Cihaz bir kısa bir sürede yüzlerce kıl folikülünü yok edebilecek teknik kapasiteye sahip bir cihaz olduğundan, epilasyon işlemi daha kısa sürede tamamlanabilmektedir. LightSheer, vücudun tüm bölgelerindeki kılar üzerinde etkilidir. Cihazın ucundaki aktif soğutucu sayesinde işlem öncesi, sırası ve sonrasındaki rahatsızlıklar ve ağrı en aza indirilmekte ve dokuya zarar verilmesi engellenmektedir.

Lazer Epilasyon ve Hormonal Dengesizlikler


Kıllarımızı hiç mi hiç sevmiyoruz! Kadın-erkek hepimiz onlardan kurtulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle kadınsı güzelliğin kıllarla barışması pek mümkün görünmüyor. Gerçi kıllara karşı daha hoşgörülü olan toplumlar da var. Ama biz onları anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü bizim ülkemizde, epilasyon hem güzelliğin hem de temizliğin ön koşulu sayılıyor. Üstelik de genç-yaşlı fark etmiyor. Pürüzsüz bir ciltten ne anlıyoruz? Herhalde öncelikle kılsız bir cildi! Ama biliyor musunuz, gerçekte bu mümkün değil. Hepimiz, vücudumuzda 5 milyon kıl kökü ile dünyaya geliriz. Bunların bir milyonu saçlı derimizde, 4 milyonu vücudumuzda bulunur. Ne var ki kıllarımızın çoğu görünmeyecek kadar incedir. İnce tüylere ‘ayva tüyü’ (düve) denir. Kurtulmaya çalıştığımız kalın, belirgin, koyu renkli tüyler ‘terminal’ tüylerdir.

YENİ YÖNTEMLER

* Kalıcı epilasyon ile kökten çözüm: Kıllarımızdan köklü bir şekilde kurtulmanın tek yolu, kalıcı epilasyon yaptırmaktır. Bu tedavi kılları köküyle birlikte yok eder. Ağda ve sir gibi geçici epilasyon yöntemleri biraz becerikli kişiler tarafından kolayca uygulanabilir. Ama kalıcı epilasyon ciddi bir eğitim, deneyim ve teknik donanım gerektirir. Yani kalıcı epilasyon tıbbi bir işlemdir.
* İğneli epilasyon: İğneli epilasyon veya elektrikli epilasyon kıl kökünün elektrik akımı ile yakılmasıdır. Bu yöntem kıllara birer birer uygulanır ve uzun zaman alır. Bu teknik 1995 yılına gelinceye kadar rakipsizdi. Hala yaygın olarak kullanılmasına rağmen, artık başka seçeneklerimiz de var.

* Işıklı epilasyon: Bu yöntemler, cilt altına renkli ışık gönderir. Böylece tüylerin gövdelerinde ve köklerinde bulunan renk pigmentleri ısınır. Böylece kıl kökleri bize veda etmiş olur! İşlem süresince cildin yüzeyi soğutulur. Işıklı epilasyonun en güzel sonuçları, beyaz tenlerde ve koyu renkli tüylerde kendini gösterir. t Bunlar kıllara tek tek değil, bölgesel olarak tatbik edilir. t Foto epilasyon cihazlarının cilde temas ettiği alan genellikle lazerlerden daha geniştir. Bu da daha hızlı epilasyon anlamına gelir. Ayrıca Foto epilasyon cihazları ile esmer ciltlerde hatta sarı veya gri tüylerde bile diğer tekniklerden daha iyi sonuçlar alınır.

Biz kalıcı epilasyon talep edenleri sorgusuz sualsiz, plansız programsız tedaviye almayız. Çünkü kıllanma oldukça karmaşık bir olaydır. Örneğin; hamilelikte, hormon bozukluklarında ve kortizon tedavileri sırasında veya bazı ilaçların yan etkisiyle vücutta tüylenme artabilir. Bu gibi geçici durumlarda hormonal dengesizliğin tedavi edilmesiyle sorun büyük ölçüde ortadan kaldırılabilir. Kalıcı epilasyona gereksinimi azaltabilir. Çünkü ilaçların kesilmesinden sonra her şey normale döner. Ancak uzun süreli kortizon tedavilerinde kıllanma bazen öylesine rahatsız edici boyutlara varır ki, bir yandan tedavi sürerken, bir yandan da epilasyona devam etmeyi düşünebiliriz.

* Güneş ve solaryuma dikkat! Işıklı epilasyon yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra, 15′er gün süre ile direkt güneş ışığı veya solaryumdan kaçınmak gerekiyor. Güneşte koyulaşan ten rengi ışığı daha fazla çekince istenmeyen tepkiler ortaya çıkabilir. Örneğin; ciltte kızarıklık ve lekelenmeler meydana gelebilir. Ciltte sulanmalar da olabilir.

* Lazer Epilasyon sabır ister! Epilasyon görünen tüm tüylere uygulanır. Ancak daima, tüylerin bazıları aktif, kimileri pasif dönemdedir. Epilasyon ise sadece aktif dönemdeki tüyleri etkiler. Diğer tüyleri yok etmek için onların harekete geçmesini beklemek gerekir. Bu süre kasık ve bacaklarda 18-24 ayı bulabilir. Bu da birkaç ay süren aralıklarla, ortalama 6-8 seans epilasyon anlamına gelir. Sonuç alınmaya başlanması aynı kişide bile bölgeden bölgeye değişebilir.
Örneğin; kollar 8 ayda, bacaklar 1 yılda, sakal bölgesi 1.5 yılda bitebilir.

ACELE ETMEYİN
Epilasyonda kıllar yok olurken derinin hasar görmemesi çok önemlidir. Bu nedenle acele edilmesi sakıncalıdır. Özellikle iğneli epilasiyonda daha hızlı ilerlemek uğruna kalıcı izler kalması işten bile değildir.

* Kalıcı lazer epilasyon yapılamayacak olan durumlar:
* Kalbinde pil olan kişilere epilasyon uygulanmaz.
* Bağışıklık sisteminde sorun olanlara epilasyon yapılmaz.
* Ağır şeker hastalarına epilasyon yapılmaz.
* Ateşli hastalıklar süresince epilasyon ertelenir.
* Dudakta uçuk varsa, bıyık epilasyonu yapılmaz.
* Aktif akneli bölgelere elektrikli epilasyon uygulanmaz.
* Tüylü benlerin epilasyonu tartışma konusudur.
* Kısa bir süre önce güneş ışınlarına maruz kalmış kişilere, Lazer veya Foto gibi ışıklı epilasyon yapılmaz.

Saç Hakkında Bilgiler


Beyaz saç asla dökülmez. Yanlış!

Diğer renkteki saçlar gibi, beyaz saçlar dökülebilir. Renk değişimi, saç dökülme oranını etkilemez. Beyaz saçların daha az ya da çok dökülmesi söz konusu değildir.

Jöle kullanmak zararlıdır, saçları döker. Hayır! Jöle, saç spreyi ya da köpük gibi ürünler başına saç dökülmesine yol açmaz.

Babanızın saçları dökülüyorsa, sizin de dökülme sorunu yaşayacağınız kesin. Yanlış, genetik özelliklerin yarısı anneden, yarısı babadan gelmektedir. Bu nedenle yanlız babaya bakılarak kesin bir yargıya varılamaz. Anne tarafından gelen genetik zemin, anne tarafının erkek akrabalarından gelen genler tarafından belirlenir.

Saçlarınızı ne kadar sık uçlarından kestirirseniz, o kadar çabuk uzar. Saçları sık olarak uçlarından kestirmenin çabuk uzaması üzerine değil ancak sağlıklı görünmesi üzerine etkisi olabilir.

Saçları sıcak su ile yıkamak köklere zarar dökülmeyi hızlandırır. Saçları sıcak su ile yıkamak saçlara zarar vermez.

Saç ekimi sonrası ekilen saçlar da dökülebilir.
dökülebilir. Ekilen saç dökülürse bir daha çıkmaz. Hayır. Ekilen saçlar kökleri ile birlikte ekildikleri için ve dökülen kısım sadece görünen teller olduğu için saçlarınız tekrar uzayacaktır.

Ekilen saçlara özel bir bakım uygulamak gerekir. Hayır! Ekilen saçlar herhangi bir özel bakım istemez.

Saçlarımızı ne kadar çok fırçalarsak kadar güçlenir. Yanlış! Sık fırçalamak mekanik travma etkisi yapacağı için saçlarda dökülmeye bile yol açabilir.

Her saç kökünde tek bir saç teli vardır. Hayır! Her kökte 1-4 (ortalama 2.5) saç teli bulunur.

Uzun saç, kısa saça oranla daha fazla dökülür. Yanlış! Dökülen uzun saç kısa saça oranla daha gözle görülür olur.

Ne kadar kısa kestirirsek saçımız o kadar gür çıkar. Hayır. Ne kadar kestirirseniz kestirin; kök sayısı sabit kalacaktır.

26 Ocak 2008 Cumartesi

Cilt bakiminin püf noktalari


CILT TEMIZLIGI NASIL YAPILMALIDIR?

Cilt temizligi cilt tipine göre ürün seçilerek belirlenir.

Yagli, sivilceye müsait ve karma ciltler günde iki kez sabun olmayan, sabun benzeri jel ve kalip temizleyiciler ile ve su ile cilt temizligi yapmalidirlar. Günde iki seferden fazla cildi yikamak cildinizi tahris eder, sivilcelerinizi arttirir. Temizleme sütü ve kremlerin yagli ve sivilceli ciltlerin temizlenmesinde kullanilmasi uygun degildir.

Kuru ve hassas ciltler cilt temizligi cildi tahris etmeyecek sekilde üretilmis jel veya kalip temizleyiciler ile ciltlerini temizleyebilirler. Eger bu tür ürünler kuruluk, gerginlik ve ciltte kirmizilik yaratiyorsa temizleme sütü yada kremlerini kullanmak çok daha dogru olacaktir.

CILT TONIGI, MASKE VE PEELING KULLANMALI MIYIM?

Tonik kullanimi cilt temizliginden sonra sart degildir. Istege bagli kullanilabilir. Cilt tonikleri cilt temizliginden sonra sabun, kir ve ölü deri artiklarini gidermek için kullanilabilir. Tonik seçiminde cilt tipine uygun tonik kullanilmalidir. Alkol içeren toniklerden kaçinilmalidir. Bilinenin aksine tonikler gözenekleri küçültmez.

Cilt maskeleri ve peelingler cilt tipi ve sorununa göre kullanilabilir. Peelingler ciltte sivilce varken kullanilmamalidir. Tahris etkisi ile sivilceleri arttirabilir.

GÜNLÜK CILT TEMIZLIGINDE SU ISISI NASIL OLMALIDIR?

Cilt temizliginde su isisi çok soguk ve çok sicak olmamalidir. Cildi tahris edebilir. Ilik su kullanmak en dogrusu olacaktir. Buhar banyolari sivilceli ciltlerde sivilceleri artirabilir. Yagli ve sivilceli ciltler buhar banyosu yapmamalidirlar.

CILT KREMLERI NASIL KULLANILMALIDIR?

Cilt kremlerinin kullanimi cilt tipi ve yasa göre degisir.

30 yas öncesi yagli ve sivilceye egilimli ciltler su bazli, yag içermeyen kremler kullanmalidirlar. Kremlerin üzerinde oil free(yag içermeyen) ve non-comadogenic (gözenek tikamayan) ibaresi olmalidir. Sabahlari cilt temizliginden sonra yagsiz en az 15 faktör günesten koruyucu içeren nemlendiriciler kullanilmalidir. Aksam ve dus sonralari yine yag içermeyen nemlendiriciler kullanilmalidir.

Hassas ve kuru ciltler cilt tiplerine uygun bir nemlendiriciyi cilt temizliginden sonra, sabah ve aksamlari kullanmalidirlar. Sabah kullanilan nemlendirici, en az 15 faktörlü günesten koruyucu içermelidir. Dus sonrasi ve gün içinde kuruluk ve hassasiyet hissedildigi her an nemlendirici yenilenmelidir. Kuru soguk havalarda özellikle nemlendirici ihtiyaci artabilir.

30 yas sonrasi tüm cilt tipleri, sabahlari cilt tiplerine uygun, en az 15 faktörlü günesten koruyucu kullanmalidirlar. Yaz aylarinda günesten koruyucu ögleden sonra yenilenmelidir. Aksamlari özellikle anti-aging yapan ürünler kullanilmaya baslanmalidir. Baslica antiaging yapan maddeler:

RETINOL

C VITAMINI

E VITAMINI

MEYVE ASITLERI

Q ENZIM-10 (UBIQUINONE)

YESIL ÇAY EKSTRESI

ALFA LIPOIK ASIT

SOYA

IDEBENONE

LUTEIN VE LYCOPENE

ELLAGIC ACID

SIGNAL PEPTIDLER

NÖROTRANSMITER PEPTIDLER.

Sabahlari günesten koruyucu altina ve aksamlari, bu maddelerden cildin ihtiyacina uygun birini içeren ürünler kullanilmalidir. Ayrica bu maddelerden birini içeren göz çevresi ürünü mutlaka kullanilmaya baslanmalidir.

Kozmetik sektörü hizla ilerlemekte. Çok ürün var ve ne kullanilacagina karar vermek zor. En güzeli kozmetik bilgisi yogun bir cilt doktorunun yani bir dermatologun tavsiyesini almalisiniz.

SAGLIKLI, PARLAK VE HER ZAMAN GENÇ CILTLER

Cildiniz kirismasin sarkmasin


Cilt bakiminin püf noktalarini uyguladiktan sonra cildin olabildigince genç kalabilmesi için bu altin kurallara uymalisiniz.

  • Güneslenmeyin, özelikle yüz, boyun ve elleriniz ömür boyu günese maruz kalir. Günes cildi yaslandirir. Tercih sizin. Yillar çabuk geçer. Lekeler, kirisikliklar, sarkmalar çogu günesin eseri. Bir de sigara içiyorsaniz hücre zarari dorukta.
  • Göz çevrenizi korumak için mutlaka göz çevresi kremi kullanin. Sokaga çikarken ultraviyole isinlarini geçirmeyen günes gözlügü kullanin. Özellikle günesli havalarda göz kisma hareketi, göz çevresinde çizgilerin yerlesmesine neden olur.
  • Sigara içmeyin. Çok tiryaki iseniz, bari azaltin. Çok sigara içenler, sizi sigara yüzü yani sari, kaba ve bol kirisikli bir cilt bekliyor. Sigaranin cildin kollajen ve elastin liflere hasar verdigini kesin olarak biliyoruz. Gençler sigaraya sakin baslamayin
  • Bazi insanlarin yüzünde konusur ve gülerken mimik kaslari fazla çalisir. Hatta 20'li yaslardan itibaren mimik kaslarinin fazla çalistigi bölgelerde çizgiler olusmaya baslar.

Aynaya bakin.

Alniniz çok mu kirisik?

Kas araniz da kas çatma çizgileri mi var?

Aynada gülün, gülerken göz kenarinda kaz ayagi çizgileri mi oluyor?

Konusurken üst dudaginizda çizgiler mi var.

Öyleyse bu çizgiler derinlesmeden botox yaptirmalisiniz. Botox kelimesinden bile ürkenler var. Sosyete sayfalarinda abartilmis yüz operasyonlari sonucunda meydana gelen sonuçlara bakip korkmayin. Ehli bir elde, uygun dozda yapilan botox harika sonuçlar verir ve son derece dogal görünür. Mimik kirisikliklarinin en iyi ve etkili çözümü budur. Botox rakibi kremlere gelince tabi ki bir miktar faydalari vardir. Ancak hiçbir zaman botoks kadar etkili olamazlar.

  • Boyun güzelligi ve yüzünüzün sarkmamasi için hafif alçak bir yastikta sirt üstü yatmalisiniz.
  • Iyi beslenmelisiniz. Güzel bir cilt için saglikli beden sart. Dengeli beslenmeli, sebze ve meyveleri sofranizdan eksik etmemelisiniz. Toksinlerin kolayca atilmasi için bol su için.
  • Solgun ve yorgun görünen genç bayanlar mulaka kan sayimi yaptirin. Hanimlarda kansizlik çok yaygin. Ancak tedavisi çok kolay. Kan haplari kilo aldirmaz . Ilaçlarinizi düzenli kullanin.
  • Erken menapoza girdiyseniz mutlaka doktorunuzla görüsün. Hormon takviyesi veya hormon etkisi yaratan bitkisel ilaçlar kullanmalisiniz. Östrojen eksikligi cildin diger bir düsmani.
  • Mutlaka cildi genç tutan ürünler yani anti-aging maddeler içeren kremler kullanin. Bu konunun ayrintilari için cilt bakiminin püf noktalarina bakabilirsiniz.
  • 35- 40 yas sonrasi deride kollajen ve elastin liflerde degisiklikler baslar. Bu yüzden ciltte sarkma ve kirisikliklar belirmeye baslar. Yukarda yazili olan önlemler cildinize çok faydali olacaktir. Ayrica aylik cilt bakimi ve peelingler çok faydali olabilir. Cildiniz saglikli ve canli gözükür.Ayrica mezolifting cildi yenilemede çok basarili. 40'li yaslardan sonra cilt yenilemek ve toparlamak amaci ile mezolifting yaptirabilirsiniz. Vitamin, antioksidan ve cilde faydali maddelerin direk cilt içine verilmesi (mezolift) cidi genç tutmak için ideal bir yöntem.

Lekesiz pürüzsüz varissiz bacaklar


Bacak sagligi ve bacak derisinin bakimi çok önemli. Vücudumuzu gün boyu tasiyan ve bir estetik unsur olan bacaklarin saglikli ve güzel kalmasi için neler yapabiliriz.

Güzel bir bacak derisi için dus esnasinda hafif masajlar yapmak, cildi tahris etmeden keselemek faydali olacaktir. Banyo sonrasi mutlaka nemlendirici kullanilmalidir.


Bacaktaki istenmeyen tüyler geçici veya kalici yöntemlerle giderilebilir. Geçici olarak kil kaybi yapan yöntemler jilet, tüt dökücü kremler, agda makineleri, sekerli agda veya sir agdadir. Bu tüy alma yöntemleri yaygin olarak kullanilmaktadir. Ancak sik sik uygulanmasinin gerekmesi, tahris yapabilmeleri ve agda yapilabilmesi için tüylerin bir miktar uzatilmasi bu yöntemleri pratik olmaktan çikarir.


Özellikle agda makineleri, sekerli agda veya sir agda batik kil olusumuna neden olmaktadir. Bacak ön yüzde ve kasiklarda sivilce, kirmizi ve kahverengi lekeler, derin iz birakabilen batik killar jilet ve tüy kremlerde daha az görülür. Ancak tüylerin hemen çikmasi nedeniyle bu yöntemler de pratik degildir.


Lazer epilasyon tüylerin kalici olarak gitmesini saglar. Batik killari tedavi eder. Böylece leke ve izler kaybolur. Ayrica lazer tedavi araliklarinda tüylerin çikmamasi da büyük bir rahatlik saglar.


Bacak selülitleri ve bölgesel yaglanmalar pek çok kadinda görülür. Genellikle 20 yas sonrasi ortaya çikmaya baslayan bu tür sikayetler yasin ilerlemesi, kilo alip vermeler, uzun süre ayakta kalmak veya oturmak, hareketsizlik ve kötü beslenme sonucu artarak devam eder.


Selülit ve yaglardan korunmak ,varsa yok etmek için

  • Kilo kontrolü
  • Dengeli beslenme
  • Bol su içme
  • Haftada üç kez yarim saat egzersiz
  • Bol yürüyüs

Yapilmalidir.

Ayrica sellülit ve bölgesel yaglarin tedavisi için lipoliz, karboksiterapi ve mezoterapiden faydalanabilirsiniz. Masaj ve lenf drenajlari ek fayda saglayabilir. Ancak selülit ve bölgesel yag depolanmalarinda en etkili yöntemler lipoliz, mezoterapi ve karboksiterapidir.

Bacak varisleri ve kilcal damarlari uzun süre ayakta kalmak (meslege bagli olarak), genetik, hamilelikler, hormon ilaçlari ve yasin ilerlemesine bagli olarak ortaya çikabilir. Varis ve kilcal damarlarin artmasini engellemek için uzun süre ayakta kalinan durumlarda aksamlari yarim saat ayaklari yukari kaldirarak dinlendirmek, günlük varis çorabi giymek, damar ilaçlari fayda saglayabilir. Ancak var olan damarlari tedavi etmez. Bacak agrilarindan kurtulmak, hastaligin ilerlememesini saglamak, yaz aylarinda rahatlikla etek ve mayo giyebilmek için lazer veya skleroterapi ( damarlara ilaç zerki) ile kilcal damarlarinizdan kurtulabilirsiniz.

25 Ocak 2008 Cuma

Laserle Cilt gençleştirme


Lazerle cilt yenileme estetik dermatolojide yeni ve başarı ile uygulanan bir metottur. Yüz, boyun, göğüs ve ellerde yaşlanmaya bağlı izlerin yok edilmesi için kullanılan invazif olmayan bir işlemdir. Cilt altındaki kollajen doku yapımını artırma prensibiyle etki etmektedir.

Nasıl Yapılır :

Bu amaçla Er-YAG lazer kullanılmaktadır. Lazerle cilt yenilemede en üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak cildin düzleştirilmesi ve aynı zamanda özel bir teknikle kollagen dokunun gerginleştirilmesi sağlanarak kırışıklıklar yok edilir.

Tedavi Sonrası :

Lazer ile tedavi edilen ciltte yeni kollagen doku oluşumu ve daha genç, su tutma yeteneği yüksek hücreler oluşarak cildin tazelik ve gerginlik kazandığı görülür. Girişimin süresi yaklaşık 1 saattir. Damar içi sakinleştirici ya da genel anestezi altında uygulanır. Hastanede kalmak gerekmez. İşe dönüş 2 hafta içinde gerçekleşir. Yüzdeki pembeliğin geçmesi 3-6 ay sürebilir.

Laserle Cildin 3T( Tone, Tighten, Texture) Tedavisi

Günümüzde soyucu tedaviler yanında daha az yan etkili, günlük hayatı etkilemeyen, birkaç uygulama ile çok olumlu değişimler elde edilen uygulamalar geliştirildi. Non ablatif deri gençleştirme veya 3T ( Tone, tighten, texture) tedavileri olarak isimlendirilen bu tekniklerin esası deri yüzeyini soymadan alt deride ısınma etkisi ile yaratılan küçük hasarlarla derinin tamir mekanizmaları harekete geçirilir. Bu sayede kollajenin yenilendiği kırışıklıkların azaldığı, yüzeyi daha düzgün ve gergin, gözenekleri küçülmüş bir deri elde edilir.

3T tedavisi yaş ve derinin sorunlarına göre 4 haftalık aralarla 3-5 seans olarak uygulanır. Daha sonra 6-12 aylık aralarla tek seans halinde hatırlatma seansları uygulanır.

Lazer İle Epilasyon

Lazer İle Epilasyon

Fotona Dualis XP Plus II ve smart cool ile istenmeyen tüylerinizden yan etkisiz, kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Lazer epilasyon selektif fototermolizis prensibi üzerine çalışır. Renkli kıllar üzerinden özgün bir ışığın yoğun olarak gönderilmesi ile kıl kökünde yoğunlaşan ısı enerjisi sayesinde kıl kökünü tahrip eder. Bu sayede kıl uzun süreli olarak yok edilir. Uygun kıllarda kalıcı sonuç elde edilebilmektedir.

Lazer Epilasyon gerçekten ağrısız mı?

Lazer ışığının deri ile her temasında küçük bir iğne dokunuşu gibi ağrı duyulur. Derinin korunması amacıyla uygulanan soğuk hava akımı ağrı hissini azaltmaktadır. Bunun yanında soğutulan deri sayesinde deri üst tabakasında lazer ışınımına bağlı oluşan enerjiden olabilecek hasarlar bertaraf edilmektedir.

epilasyon.jpg

Lazer epilasyonun yan etkileri nelerdir?

İşlem sonrasında kıl köklerinde belirginlik, deride kızartı oluşur. Bu yan etkiler hemen her lazer uygulamasından sonra oluşur. Fakat 1-3 saat içinde çok nadiren 24 saat sonunda kızartı kaybolmaktadır. İşlem bölgesi mutlaka güneşten korunmalıdır. Bu süreç 7-15 gündür. Yine güneşlenme sonrası lazer uygulanabilmesi için en az 3 hafta beklenmelidir. Aksi taktirde işlem alanında lekelenme riski oluşabilir.

Lazer işlemi kaç seans yapılıyor?

Kılın rengi, kalınlığı, bulunduğu bölge, ten rengi gibi faktörler lazer işleminin kaç seans olabileceğini etkilemektedir. Kalın, siyah renkli kıllı ve açık tenli bireylerde seans sayısı azalırken açık renkli, ince kıllı ve koyu tenli kişilerde lazer epilasyon seans sayısı artmaktadır. Ortalama olarak 4-6 seans kalın koyu renkli kıllarda yeterli olabilmektedir.

Seans aralıkları nasıl ayarlanıyor?

Lazer epilasyonda ana faktör kıl varlığıdır. Çünkü lazer ışını kıl üzerinden kıl köküne gönderilmektedir. Lazer epilasyon sonrası 15 gün içinde işlem alanındaki kıllar dökülür. Bir sonraki lazer uygulaması için kıl çıkışı beklenir. Bu süre ortalama 6-8 haftadır. Fakat bazı durumlarda süre uzayabilir. 10-12 hafta kıl çıkışı görülmeyebilir.

Lazer epilasyon seansı ne kadar zaman alır?

Uygulanacak bölgeye göre lazer epilasyon süresi değişir. Örneğin: Üst dudak uygulaması 2-3 dakika sürerken bacak uygulaması yaklaşık 2 saat sürer.

Lazer epilasyon kansere yol açabilir mi?

Bu güne kadar lazer epilasyona bağlı kanser olgusu bildirilmemiştir.

Lazer epilasyon işlemi öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler nelerdir?

Epilasyona gelmeden önce ağda, iple veya cımbızla kıl alma uygulayanların kıllara hiçbir işlem yapmadan en az 15 gün beklemeleri gereklidir. Kıllar tıraş edilebilir. Renk açıcı kullanımı kesilmelidir. Lazer uygulama alanına işlem öncesi makyaj uygulanmamalı varsa temizlenmelidir. Deodorant veya antiperspirant uygulanmış alanlar işlem öncesi temizlenmelidir. Yukarıda da bahsedildiği gibi lazer uygulaması öncesi ve sonrasında güneşten korunma önemlidir. Bu süreğen ışığa maruz kalan yüz, boyun kollar gibi alanlarda daha da önemlidir. Lazer uygulaması sonrası sıcak su ile banyo yapılmamalı, keselenme gibi deriyi tahriş edebilen eylemlerden kaçınılmalıdır. Deri bakımı uygulama alanına göre değişebilir. Bu konuda doktorunuz size ayrıntılı açıklama yapacaktır.

Lazer Epilasyon Tedavi Kılavuzu

Tedavi öncesi talimatları

  1. Güneşten korunma ve güneş koruyucu kullanımı işlem sırasında ve sonrasında deri üst tabakasında oluşabilecek hasarları, açık ve/veya koyu renkli lekelerin oluşum riskini azaltır.

  1. Açık renkli deride lazer tedavisi uygulanması esastır. Güneşlenme sonrası oluşan bronz renk değişikliğinde tedavi için en az 2-3 hafta aktif güneşlenme olmaksızın beklenmesi gereklidir.
  1. Tedaviden 1-2 gün öncesinde deriyi tahriş edebilen veya duyarlanma yapabilen ilaç veya kozmetik ürünler kesilmelidir.

  1. Tedavi bölgeleri işlemden üç gün önce tıraş edilebilir.
  1. Tedaviye gelirken nemlendirici, makyaj, deodorant, parfüm veya güneş koruyucu kullanıldıysa silinmelidir.

  1. Tedavi öncesinde kimyasal peeling veya enjeksiyon ( mezoterapi, mezolifting, dermal implant, vs ) yapılmışsa en az iki hafta beklenmelidir.
  1. Tedavi alanı ağda, veya depilatör ile temizlenmiş ise en az 2-3 hafta beklenmelidir.

Tedavi sonrası talimatlar

  1. Güneşlenmekten ve yapay ışık kaynaklarının (solaryum) kullanımından kaçının ve tedavi alanını güneş koruyucu krem kullanarak koruyun. (Güneş koruyucular genelde 4 saat etkilidir. Bu nedenle gerekirse gün içinde birkaç kez tekrar kullanılması önerilir.)

  1. Doktorunuz tarafından önerilen ilaç ve kozmosötik ürün önerilerini talimatlara uygun kullanın.
  1. Tedavi sonrası deriyi tahriş edebilecek kimyasal uygulamalardan, aşırı sıcak su kullanımından sakının.

  1. Tedavi sonrası kıllar tıraş edilebilir, kesilebilir, fakat ağda veya depilatör kullanılmamalıdır.
Bir sonraki seanstan iki gün önce tedavi alanı tıraş edilebilir. Üçüncü tedavi seansından sonra tedavinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla kıllar tıraş edilmeden

Lazer epilasyon


Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin çözümünde en önemli teknolojik atılım olmuştur. Lazer epilasyondan önce bu sorun, ağda, cımbız, traş gibi yöntemlerle geçici olarak çözümlenmekteydi. Halen kullanılan bu yöntemlerin yanında elektroliz (iğneli epilasyon) kalıcı bir çözüm sunmaktadır. Lazer tekniği ile kıyaslandığında çok uzun zaman alan, ağrılı ve pahalı olan elektroliz yöntemi, bir iğnenin tek tek kıl köklerine batırılarak düşük seviyede elektrik akımı verilmesi prensibiyle çalışmaktadır.

Lazer epilasyon sisteminin çalışması ise "selective photothermolysis" prensibine dayanmaktadır. Üretilen lazer ışını, cilt üzerinden zararsızca geçerek kıl köklerindeki pigmentlere nüfus eder. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Lazer ışını sadece anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini tahrip ettiği için etkili bir sonuç ancak birkaç seans uygulama sonrasında elde edilmektedir.

Lazer epilasyon tekniğinin elektrolize göre üstünlükleri; uygulama süresinin çok daha kısa olması, ağrısız olması ve toplam uygulama maliyetinin daha düşük olmasıdır. Elektroliz tekniğinde her kıl kökü için ayrı işlem yapılırken, lazer uygulamasında aynı anda birçok kıl kökü tahrip edilmektedir.

Lazer epilasyon nedir ve nasıl çalışmaktadır ?
Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Milisaniyeler seviyesinde cilde uygulanan lazer ışığı, cilt dokusuna zarar vermeden geçerek kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.

Kaç seans uygulama gerekmektedir ?
Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seansdan sonra elde edilmektedir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğu kimselerde 5-8 seans, kalıcı çözüm için yeterli olmaktadır.

Bir seans ne kadar sürmektedir ?
Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat arası sürmektedir. Seans araları 6-8 haftadır.

Hangi bölgelere lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir ?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.

Büyük bölgelere tek seansda uygulanabiliyor mu ?
Evet. Elektrolizden farklı olarak her atışda birçok kıl kökü tahrip edilmektedir ve bu sayede de uygulama süresi çok kısalmaktadır. İlaveten, cihazlarımızda bulunan scanner (tarayıcı) aparatı sayesinde büyük bölgelere çok kısa sürede uygulama yapılabilmektedir.

Her cilt rengine uygulanabilmekte midir ?
Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Ancak Koz-Med Lazer Merkezlerinde kullanılan son teknoloji ürünü Alexandrite tipi cihazlar ile çok koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Hassas ciltlere bir zararı var mıdır ?
Hayır. Lazer ışığı, cilde bir zarar vermeden geçerek sadece kıl kökünü tahrip etmektedir.

Lazer epilasyon güvenli midir ?
Evet. Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur.

Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drag Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.

Gebelikde uygulama yapılabilir mi ?
Hayır. Gebelik süresince hormon dengesi değişmektedir ve bu sebeple provoke olan kıl köklerinin etkilenmesi zorlaşmaktadır.

Ayrıca bu konuda da henüz klinik çalışmalar mevcut değildir.

Uygulama sonrası cilt nasıl olmaktadır ?
Uygulama sonrasında cilt üzerinde, birkaç saat içerisinde geçmek üzere hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşabilir.

Yan etkileri var mıdır ? Uygulama esnasında acı hissediliyor mu ?
Lazer epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisi yoktur. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.

Uygulama esnasında hafif bir yanma hissedilebilir. Ancak seans öncesinde uygulanan EMLA gibi preparatlarla bu durum minimize edilmektedir.

Uygulama sonrası kılların durumu nasıl seyretmektedir ?
Uygulama sonrası kıllar, 3-10 gün içerisinde çıkacaktır. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkmayacaklardır. Bunlar kendiliğinden düşebileceği gibi, el yardımıyla da çekilebilirler.

Uygulama öncesinde nelere dikkat edilmelidir ?
Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metodlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.

Uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir ?
Uygulama sonrasında da cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metodlar kullanılmamalı ve bronzlalşmadan kaçınılmalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa mutlaka koruyucu krem kullanılmalıdır.

Sonuçlar kalıcı mıdır ?
Evet. Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

24 Ocak 2008 Perşembe

Lazer epilasyonun yanlışları Yazısı - Kadınlara Özel


Lazer epilasyon, ağrısız tek epilasyon yöntemidir; Günümüzde hiçbir epilasyon yöntemi ağrısız değildir, kişiden kişiye değişen ağrı eşiğine bağlı olarak lazer epilasyon sırasında da ağrı duyulabilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Alev Çelik, laser epilasyonun yanlış bilinenlerini anlattı. Her hastada yüzde yüz kalıcı epilasyon garantisi bulunmuyor.

Lazer epilasyon, ağrısız tek epilasyon yöntemidir; Günümüzde hiçbir epilasyon yöntemi ağrısız değildir, kişiden kişiye değişen ağrı eşiğine bağlı olarak lazer epilasyon sırasında da ağrı duyulabilir. Bu ağrı bazı hastalarda lazer epilasyonu sürdüremiyecek kadar şiddetli bile olabilir. Genellikle cilde lastik çarpması şeklinde tanımlanabilecek ve tolere edilebilir bir ağrı duyulabilir. En fazla ağrı duyulan bölge bikini bölgesidir. Ayrıca erkeklerde ve koyu kalın kıllara sahip kişilerde ağrı duyumsama daha şiddetli olabilmektedir.

ÖMÜR BOYU KALICI MI?

Lazer epilasyon kesin kalıcı epilasyon sağlayan iki yöntemden biridir, ancak bu her hasta için geçerli değildir. Lazer epilasyon yaptırmayı düşünen kişilerin en önemli beklentisi sağlanan epilasyonun ömür boyu süreceğine dair inançtır. Bu inancı lazer epilasyon merkezleri ve lazer cihazı üreticileri de desteklemekte böylece beklentiler yükselmektedir. Doğrusu şudur; günümüzde mutlak ömür boyu epilasyon garantisi veren hiçbir yöntem bulunmamaktadır, buna lazer epilasyon da dahildir. Her ne kadar son yılarda üretilen ve teknolojisi geliştirilen lazer epilasyon cihazları (long pulsed alexandrite, pulsed diode, long pulsed nd yağ) ile kalıcı epilasyon sağlama yolunda çok önemli adımlar atılmış ve bu durum yapılmış bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Ancak en yeni ve en etkili lazer epilasyon cihazı ile bile her hastada yüzde 100 kalıcı epilasyon sağlama garantisi bulunmamaktadır. Her ne kadar lazer epilasyonun tıpta kullanım nisbeten yeni de olsa lazer tekniği yeni değildir.

KANSER YAPAR MI?

Lazer epilasyonun kansere neden olduğuna dair inandırıcı bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Lazer enerjisi sadece,ciltte prekanseroz lezyonları bulunan kişilerde kansere dönüşümü tetikleyebilir. Bu lezyonlar lazer dışında herhangi bir uyaran tarafından da tetiklenebilir. Örneğin cildinde böyle kanser öncüsü hastalıklar olan kişiler, güneş ışığı, solaryum, enfeksiyonlar, radyasyon, kronik travma gibi uyaranla maruz kaldıklarında da kansere dönüşüm hızlanabilir. Lazer epilasyon yapılacak bölgede şüpheli bir cilt bozukluğu varsa, uygulama öncesi bir dermatoloji uzmanına danışmak gerekir.

Sorularla lazer epilasyon Yazısı - Kadınlara Özel


Lazer epilasyon hakkında bilmeni gerekenler. Lazer epilasyonla ilgili en çok sorulan soruların yanıtları...

Hem kadınlar hem erkekler en önemli estetik sorunlarından biri olan aşırı tüylenme probleminden kurtulmak için asırlardır değişik yöntemler kullanıyor. Ancak ağda, traş ve kimyasal dökücülerle istenilen sonuçların elde edilmediği bir gerçek. Bu yöntemlerin uygulanmasındaki güçlüklerin yanı sıra, ortaya çıkan birçok sorun nedeniyle hekimler lazer epilasyonu sıklıkla öneriyorlar.

Lazerle epilasyon uygulamasının diğer yöntemlere göre birçok önemli üstünlüğü var. Lazer bir defa bir tüyden fazlasını ortadan kaldırabiliyor. Sırt, omuz, kol, bacak ve yüz gibi daha geniş alanların istenmeyen kıllardan hızla arındırılması mümkün kılıyor. Hepsinden önemlisi lazer epilasyon istenmeyen kılların ortadan kaldırılmasında güvenli, hızlı, etkili, yan etkisi olmayan ve acı vermeyen bir alternatiftir.

TEDAVİ SÜRESİ

Lazerle en iyi uzun süreli sonucu alabilmek için gerekli olan tedavi süresi kişiden kişiye değişiyor. Yaş, genetik, hormonal faktörler, ilaç kullanımı ve metebolizmanın özellikleri gibi birçok faktörler tüylerin kalınlığı ve gücü üzerinde etkili rol oynuyor. Lazer, tedavi süresince büyüme döngüsündeki kıl folikülünün büyüme kapasitesini hızla yavaşlatıyor ve yok ediyor. Bazı tüy folikleri büyüme döngüsü, tedaviden sonra başlayabileceği için optimal sonuç açısından birçok kez tedavi yapılması gerekiyor. Ten ve tüy rengine bağlı olarak tedavi sonuçları hastadan hastaya değişebiliyor. Lazer tedavisi başlangıcından itibaren tüylerin daha yavaş ve daha ince çıktıkları gözleniyor.

Her yaşa, herkese uygulanabilen lazer epilasyon iğneli epilasyona göre de bir çok üstünlüğe sahip. İğneli epilasyonun daha yavaş ve ağrılı bir işlem olduğuna dikkat çeken Acıbadem Sağlık Grubu lazer uzmanları şu bilgiyi veriyor: “İğneli epilasyonda her tüy folikülüne iğne en az bir defa batırılmatadır ve tüy büyümesini yavaşlatmak için tüy folikülü elektrik şokuyla yakılmaktadır. Lazer epilasyon istenmeyen kıl alanını taramak için lazer ışınının altındaki alan tüm tüylerden arındırılmış olur. Ayrıca kişi hemen kozmetik ürünler ve su ile temas edebilir.”

NASIL YAPILIR?

Lazer epilasyon üç basamaklı yumuşak bir süreçten oluşuyor. İlk önce tedavi edilecek alan temizleniyor. Sonra bu bölgeleki uzun kıllar kısaltılıyor, jel sürülerek, söz konusu olan lazerle taranıyor. Lazer enerjisi deriden geçip tüy folikülündeki pigment tarafından emiliyor. Saniyeden daha kısa sürede tüm tedavi edilen tüy folikülleri etkisiz hale getiriliyor. Tedavi edilecek alanın genişliğine balı olarak tedavi birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebiliyor. Tedaviden sonra, en fazla bir birkaç gün içinde tüyler kendiliğinden dökülüyor.Ardından hemen normal aktivitelere dönülebiliyor.

9 SORUDA LAZER

Acıbadem Hastanesi Bakırköy lazer uzmanı Dr. Arzu Enderer, lazer epilasyonla ilgili en çok sorulan sorulara şu yanıtları veriyor.

Lazer epilasyon nedir?
Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan lazer epilasyon dalga boyu belli (649 nanometre) bazı ışık kaynaklarını etkisi ile istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlar. Milisaniyelik atışlarla cilde uygun lazer ışığı seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır, ısıya dönüşerek çevre dokuya zarar vermeden sadece kökün kendisini ve çekirdek hücreyi tahrip eder.

Lazer güvenli midir?
Tıpta 40 yılı aşkın süredir kullanılan lazer bugün göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneğini oluşturmakta. Doğru vakalarda, doğro dozla kullanılan lazer son derece güvenli olup bugüne kadar birikici bir etkisine rastlanmamıştır. FDA onaylı bu cihazlar ABD’den, İngiltere’ye, Hollanda’dan Avustralya’ya kadar çeşitli gelişmiş ülkelerde de kullanılmakta.

Lazerin geleneksel yöntemlere üstünlüğü nedir?
Öncelikle etkisi başka hiçbir yöntemle kıyaslanamayacak kadar güçlüdür; acısızdır. Kişi tarafından sadece küçük bir fiske vuruşu gibi algılanır, kısa sürede büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Örneğin; dudak üstü 2-3 dakikada, her iki koltuk altı 10-15 dakikada temizlenir. Hiçbir özel bakım gerektirmez. Öncesinde ve sonrasında banyo ve makyaj yapılabilir, parfüm uygulanabilir.

Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanamaz?
Kalp pili olanlarda, sara hastalığında, hamilelerde, sarı beyaz ve ayva tüylü olanlarda lazer uygulanmaz.

Seans aralıkları nasıl olmalıdır?
Çoğu zaman ortalama 5-6 seans kesin sonuç almak için yeterlidir.Seans aralıkları yüz için ortalama 4-6 hafta, vücut için 8-10 hafta kadardır ve gittikçe seans aralıkları açılır. Kişinin cilt yapısı ve kıl tipine göre değişiklikler gösterebilir.

Leke ve yanık riski var mı?
Deriye rengini veren melanin pigmenti fazla ise yani, cilt esmer veya bronzsa etkilenme riski vardır. Bu nedenle koyu renkli ciltlerde ve güneş banyosundan sonra yapılan uygulamalarda, lazer öncesinde test atışı yapılır. Uygunsa, lazere başlanır. Kalıcı bir leke ya da yanığa maruz kalmaz.

Yaz aylarında lazer epilasyon uygulaması yapılabilir mi?
Tam koruma sağlayan, yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılarak lazere yaz aylarında da devam edilebilir, hiçbir sakıncası yoktur.

Erkeklerde lazer epilasyon uygulandığında etkili oluyor mu?
Primer olarak kadınların problemi olan kıllanma erkeklerde de rahatsız edici boyutlarda olabilir. Uygulamanın esasları aynı şekilde geçerlidir.

Lazer epilasyon kimler tarafından yapılmalı?
Uygulayan kişinin sertifika sahibi bir doktor olması, cildin özelliklerine göre uygun başlığın seçilmesi ve komplikasyonların asgari olması açısından önemlidir.

Kaynak: www.acibademhastanesi.com.tr

Anahtar Kelimeler: Sorularla lazer epilasyon yazisi Sorularla lazer epilasyon kadini Sorularla lazer epilasyon kadin haberi Sorularla lazer epilasyon ilgili

Lazer Epilasyon


Çok eski çağlardan beri istenmeyen kıllardan kurtulmak için insanoğlu değişik yöntemler denemiştir. Rasgele seçilmiş sağlıklı genç beyaz kadınların %4 ü yüzdeki kıllardan şikayet etmektir. Ten renginin ve yaşın artması ile birlikte bu oranda artmaktadır. Kadınlarda hormonların fazla salgılanması hormon üreten bazı tümörler yada dışarıdan uygulanan hormon tedavileri hirsutizm denen erkeğe benzer kıllanmalara sebep olmaktadır. Ancak aşırı kıllanma yada istenmeyen yerlerde kılların çıkması yalnızca kadınları değil aynı zamanda erkekleri de rahatsız eden bir sorundur. Erkeklerde özellikle sırt omuzlar ve kulaklar, kadınlarda ise yüz, göğüsler,bacaklar ve alt karın en sık problem olan bölgelerdir.

Kılların traş edilmesi, cımbız, kimyasal maddeler ve ağda gibi yöntemler geçici çözümler sağlamaktadır. Bugün teknolojik gelişimlerle beraber ortaya çıkan yöntemler de çeşitlenmiştir. Örneğin çok değişik kremler mevcuttur bu iş için ama FDA tarafından 12 yaşından büyükler için onaylanan tek kıl dökücü krem eflornithine hydrochloride'dir (Vaniqua) ilaç ilk kez, ‘‘uyku hastalığı''nın tedavisi için üretildi. Ancak, sonradan keşfedilen ‘‘kıl dökücü'' etkisi için kullanılmaktadır. Özellikle postmeapozal dönemdeki bayanlar kullanmaktadır. Bu kadınların %58 'i yüz bölgesi için kullanmaktadır. Kalıcı etki göstermez ama lazer tedavisi ile birlikte kullanılabilir. Geleneksel olarak uzun süreli tek kıl dökme yolu, elektrolizdir; hasta için daha sıkıntılı bu işlem zaman alıcı ve küçük bölgeler ile sınırlıdır çünkü her bir kıla işlem tek tek uygulanır.

Günümüzde daha geniş bölgelere uygulamanın yapılabildiği daha hızlı ve daha az acı verici bir lazerin kullanılması yoluyla kıllar, vücuttan temizlenebilmektedir.Bu tür bir lazer ilk kez 1963 de tanımlanmıştır 1983 de Oshiro ve Maruyama benlerin ruby laserle tedavisi sonrası ciltte hasarla birlikte bu bölgede kıl kaybı olduğunu bildirilmiştir. Aynı yıl Anderson ve Parrish deriye zarar vermeden kıl köküne duyarlı lazer teorisini geliştirdiler.Epilasyonda FDA onayı ile ilk kez Q anahtarlı Nd:YAG lazerler kullanılmıştır.Ancak bu metodla kıllar üç ay sonra tekrar çıkmaktaydı kalıcı bir etki sağlayamamıştı. 1966 da Anderson ve Parrish in teorisi Grossman ve arkadaşları tarafından normal mode bir ruby lazerle denendi. 1998 de Dierickx ve arkadaşları bu lazerle yapılan iki yıllık tedavi sonuçlarını yayınladılar. Epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyları 694 – 800nm arasında değişmektedir. Dalga boylarına gore lazerler Ruby, Alexandrite, Nd YAG gibi isimler alırlar. Alexandrite lazerlerde 755 nm. Dalga boyunda ışık kullanılır. Bugün lazer adı altında birçok farklı uygulama mevcuttur. Epilasyon amacı ile kullanılan lazerlerde cilt ve kıl rengi değerlendirilmektedir. Kısa dalga boyları melanin tarafından daha iyi emilir,bu nedenle koyu tenlilerde kıl köküne ulaşabilecek kadar derine inemezler. Siyah saç ve açık ciltli hastalarda bu lazer daha etkilidir Esmerlerde kızarıklık ve su kabarcıkları gibi yan etkilere neden olabilir.

Ticari kaygılarla kılların %100 temizlendiği ve asla geri çıkmadığını söylemek kesinlikle doğru değildir. Bazı insanlarda lazer epilasyonun etkisi çok az olabilirken bir çoğunda tatmin edici çok iyi sonuçlar alınabilmektedir.

Long Pulsed Alexandrite Lazer (755 nm):Alexandrite lazer de Ruby lazer gibi kısa dalga boylu dolayısıyla melanine duyarlılığı fazla olan bir lazer tipidir. İdeal cilt tipi acık ten koyu renk kıldır. Esmer tenlerde kullanımı kısıtlıdır, bu cilt profilinde yan etki riski ruby lazerden daha az olmakla birlikte yine de alexandrite lazerin koyu tenlilerde kullanımı önerilmemektedir.

Nd: Yag Lazer (1320 nm) :İki formu vardır Long pulsed ve Q-switched ,Yara izleri, akne izleri, kırışıklarda ve damar lezyonlarında kullanılabilen. Daha koyu renkli ciltlerde epilasyon amacı ile de kullanılan bu lazer de deriye lazer enerjisini gönderirken en dış tabakayı koruyan özel soğutucu ünitesi mevcuttur, deride kollagen miktarını ve dolaşımı arttırarak derinin genç görünüm almasını sağlayan yüz gençleştirici tedaviler arasında yer almaktadır. Bu lazer sisteminin melanine hassasiyeti çok azdır,

Q-switched Nd: YAG Lazer :Ağrısız hızlı ve yan etkisi olmayan koyu tenli kişilerde epilasyon ve cilt lekelerinin ve dövme mürekkebinin temizlenmesi amacı ile kullanılır.

Diode Lazer :(800 nm) Yeni bir teknoloji olması dolayısıyla henüz yeterli yayın yoktur. Diode lazer uygulamalarında, bu dalga boyunun melanine bağlanma kapasitesinin daha az olması nedeniyle derinin üst tabakalarını rahatlıkla geçip kıl köküne daha kolay ulaşarak sadece kıl gövdesini değil kıl kökünü de tahrip ettiği düşünülmekte. Bu lazerle tip 3 (buğday ten) ve daha koyu tenlilerde kalıcı epilasyon sağlama şansı daha yüksektir. Hipopigmentasyon( beyaz beneklenme) ve hiperpigmentasyon( koyu beneklenme),yanık, su toplama gibi yan etkiler daha az olarak görülebilmektedir

Ruby Lazer : Q-Switched, Normal ve long pulsed formları vardır.Normal ve long pulsed olanları epilasyonda kullanılır.Ruby lazerde kullanılan lazer enerjisi kısa dalgaboylu olduğundan melanine yüksek bağlanma özelliği gösterir bu nedenle esmer ve koyu tenlilerde etkinliği zayıf, yan etkileri fazladır.Long Pulsed model etkinlik ve yan etkiler açısından daha güvenli bir model olduğundan kullanılması önerilen modeldir. Kıl folikülleri tamamen yok olmaz, ancak daha kısa zayıf ve acık renkli kıl üretirler

Q-switched Ruby Lazer 694 nm Derideki pigment ve melanin dokusunda yoğunlaşan bir lazer olduğu için özellikle dövme çıkartmak için kullanılabilir.Bunun dışında solar lentigolar bununla tedavi edilebilir.

Intense Pulsed Light (IPL) Gerçek bir lazer değildir. Birçok dalga boyu birden yayılır. Filtre kullanılarak istenen dalga boyuna ayarlanır (600-1100nm).Yanlızca pigmente ,damarsal lezyonlarda ve epilasyonda kullanılır. Bu sistem daha çok facial rejuvenation (yüz gençleştirme) sistemi olarak kullanılmaktadır. Derideki bazı lekelerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Tedavi sonrası, lekeler 10-14 günde kaybolur. Lezyonlar diğer lazerlere oranla on kat daha hızlı tedavi edilir Epilasyon için tüm deri ve kıl tiplerinde kullanılabildiği söylenmekle birlikte de kullanımı fazla ayrıntılı ve zor olan bu lazer açık renk ciltler dışında deride sık olarak hassasiyet ve yanıklara neden olabilmektedir.

Lazer peeling, resurfacing (CO2 Lazer - Erbium YAG Lazer - Fraxel™ lazer)

Lazer peeling karbondioksit (CO2) lazerle hasarlı veya kırışık deri tabakası soyulur. Çoğunlukla ağız ve göz çevresinde kırışıklıkların azaltılması amacı ile uygulanır. Ancak yüzdeki iz ve lekelerin tedavisinde de başarılıdır. Lazerle peeling tüm yüze veya yalnızca belli bölgeye uygulanabilir. Bu yöntemin cerrahi metotlara göre daha az kanama, kızarıklık ve işlem sonrası rahatsızlığa neden olduğu bildirilmektedir. Fakat lazer peeling herkese uygun değildir. Bazen, dermabrazyon veya kimyasal soyma gibi diğer resurfacing tedavilerini kullanmak daha iyi olabilir. Temelde tüm soyma tedavilerinin prensibi aynıdır. Önce derinin dış tabakası soyulur. İyileşirken yeni hücreler oluşur ve daha pürüzsüz, sıkı ve genç bir deri yüzeyine kavuşulur. Çalışmalar sonucunda lazerle tedavi edilen deride oluşan değişikliklerin klasik dermabrazyon ve peeling ile aynı olduğu gösterilmiştir. Yüzeysel veya orta derinlikte peeling için lazer epidermise ve papiller dermise sınırlandırılmalıdır. Daha derin resurfacing için retiküler dermisin üst tabakaları da uzaklaştırılabilir. Değişik derinlikler, doğru noktaların ve kırışıklıkların tedavisini sağlayacaktır.

Koyu tenli hastalarda pigmentasyon değişiklikleri riski daha fazladır. Son bir bir buçuk yıl içinde Roaccutane® almış veya anormal yara izi (keloid benzeri) gösterebilen ya da tedavi bölgesinde deri enfeksiyonu olanlar bu tedavi için uygun değildir. Güneşten korunmak ve hafif kimyasal peeling veya özel yüz kremleri gibi idame tedavisi elde ettiğiniz sonuçları korumamızı sağlar.

Daha derin izler ve kırışıklarda CO2 Lazer ile sonuç alınırken , orta dereceli izler ve kırışıklarda Erbium YAG Lazer kullanılabilir . Fraxel™ lazer ise daha yeni bir yöntemdir lazer ışınları parçalı olarak kullanılarak ciltte minik yaralar oluşturulmakta ve bunların kollajen ile iyileşmesi sağlanmaktadır. İşlem sonunda kişinin cildinin normale dönmesi için özel bir zamana gerek kalmamaktadır.

Yanıklar veya deride belirgin lekelenmeler, lazer peeling ile ilişkili risklerdir. Lazer peeling aynı zamanda uçuk enfeksiyonlarını ve nadiren diğer tip enfeksiyonları alevlendirebilir.

CB Erbium/2.94 Lazer Deri düzleştirilmesi ve kırışıklık tedavisinde yan etkisi CO2 lazerlerden daha azdır ve kullanım kolaylığı ile öne çıkar. Ağrısı çok daha azdır iyileşme çok daha çabuktur. XTRAC Excimer Lazer Son dönemlerde psoriasis (sedef hast) tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. Belli bölgelere yüksek yoğunlukta UVB tedavisi uygulanmasını sağlayarak, normal deriyi koruyan hızlı ve etkili bir tedavi sunan bir lazerdir. FDA tarafından beyaz vitiligo plaklarının tedavisinde de önerilmiştir. Flashlamp Pulsed-Dye Lazer's :Soğutucu ünitesi ile lokal anestezik gerektirmez ve yanık morarma lekelenme gibi yan etkileri önler.Özellikle kan damarları tarafından emilen bir lazer çeşidi olduğu için deri altındaki damar lezyonlarına bağlı oluşan lekelerin tedavisinde kullanılır. V-Beam Lazer : Deri üzerinde lekeler oluşturan damar lezyonlarının tedavisinde kullanılan yeni sistem bir lazerdir

23 Ocak 2008 Çarşamba

Lazer epilasyon zamanı

Pürüzsüz bacaklara sahip olmak artık çok kolay. Lazer epilasyon merkezlerine gidiyorsunuz, size uygun seans sayısı belirleniyor ve istenmeyen tüylerden kesin olarak kurtuluyorsunuz.

Lazer epilasyon zamanı!Lazer epilasyon uygulaması yaptırmayı düşünüyorsanız bilgi ve deneyim gerektirdiğini unutmayın!

Lazer epilasyonun ayrıntılarını Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan Savaş'tan ayrıntılı olarak anlatmasını istedik.

İşte 14 maddede Lazer Epilasyon..

1- Lazer Epilasyon
Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. Milisaniyeler seviyesinde cilde uygulanan lazer ışığı, cilt dokusuna zarar vermeden geçerek kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.

2- Gerekli olan seans sayısı
Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilmektedir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğu kimselerde 5–8 seans, kalıcı çözüm için yeterli olmaktadır.

3- Seansların zaman aralığı, ortalama süresi
Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 4–5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 45 dakika ile 1 saat arası sürmektedir. Seans araları 6–8 haftadır.

4- Lazer epilasyon yapılabilen bölgeler
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir.

5- Bir seansta geniş alanlara uygulayabilme
Elektrolizden farklı olarak her atışda birçok kıl kökü tahrip edilmektedir ve bu sayede de uygulama süresi çok kısalmaktadır. İlaveten, cihazlarımızda bulunan scanner (tarayıcı) aparatı sayesinde büyük bölgelere çok kısa sürede uygulama yapılabilmektedir.

6- Epilasyon yapılabilen ciltler
Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Ancak Koz-Med Lazer Merkezlerin’in İstanbul, Mersin ve Adana’da bulunan kliniklerinde kullanılan son teknoloji ürünü Alexandrite tipi cihazlar ile çok koyu cilt rengine sahip olanlar da dahil olmak üzere her cilt rengine uygulama yapılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

7- Hassas cildi etkisi
Lazer ışığı, cilde bir zarar vermeden geçerek sadece kıl kökünü tahrip etmektedir.

8- Ağrı yok, kanserojen değil
Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve tesiri, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.

9- Anne adaylarına uygulama
Gebelik süresince hormon dengesi değişmektedir ve bu sebeple provoke olan kıl köklerinin etkilenmesi zorlaşmaktadır. Ayrıca, bu konuda da henüz klinik çalışmalar mevcut değildir.

10- Uygulamanın yan etkileri
Lazer epilasyon uygulaması genel olarak oldukça güvenlidir. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Uygulama sonrasında cilt üzerinde, birkaç saat içerisinde geçmek üzere hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşabilir. Ancak bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır. Lazer epilasyon sonrası kalıcı iz ve lekelenme riski deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapıldığında çok azdır. Lazer epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisi yoktur. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır.

11- Ağrılı bir işlem değil
Lazer epilasyon genel olarak çok acılı bir işlem değildir. Uygulama esnasında hafif bir yanma hissedilebilir. Ancak ağrı eşiği düşük kişilerde ve hassas bölgelerde gerekirse topikal anestezikler kullanılabilir.

12- Tüylerin dökülme süresi
Uygulama sonrası kıllar, 3–10 gün içerisinde çıkacaktır. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkmayacaklardır. Bunlar kendiliğinden düşebileceği gibi, el yardımıyla da çekilebilirler.

13- Tüyler alınmamalı
Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.

14- Tüylerin tekrar çıkma olasılığı
Kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. FDA tarafından da onaylanan bu durum, uzun süreli klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Şimdi Güzelleşme Zamanı

Cilt bakımı, lazer uygulamaları, saç problemleri, zayıflama, selülit ve mezoterapi hakkında herşey.
Şimdi Güzelleşme Zamanı!Amerikan Dermatoloji Akademisi'nin aktif üyesi olan ve abda cilt, kırışıklık, botox, lazer ve lazer epilasyon, saç problemleri ve saç dökülmeleri, zayıflama, selülit ve mezoterapi konularında uzun süre tıbbi çalışmaları olan Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi, cilt hastalıkları uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı ile görüştük.

Parlak kusursuz bir cilt için neler yapmalı?
Yüzdeki yaşlılık belirtilerini kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde kaybettirmek için tıbbi tedavi şekilleri oldukça uygun. Göz çevresi, alın, kaş ortası ve burundan dudağa uzanan çizgiler, dudak ve yanak üsütündeki kırışıklık ve çizgilerle botox, halaform ve restylen gibi yöntemler oldukça pratik yöntemlerdir.

Bu yöntemler 1 seansta (ortalama 30 dakika) uygulanıyor. Göz çevresi, alın ve kaş ortasındaki çizgiler kaybolur, alın bölgesine uygulandığında ise kaşlarda hafif kalkma sağlanır ve dolayısıyla göz kapak düşmeleri ve esnemeleri toplanır. Bu yöntemler uzman ve tecrübeli hekim tarafından uygulandığında herhangi bir yan etkileri olmaz.

Çok ince uçlu iğnelerle istenilen bölgelere ilaç enjekte edilir ve ağrı, acı hissi olmaz. Mezolifting ile parlak bir cilt yönteminde ise cildi beslemek, parlaklığı sağlamak ve ciltteki esnemeleri engellemek amacıyla cilt altına vitamin enjeksiyonu yapılır. Ortalama 15 dakika sürer. Özellikle kış ve sonbahar aylarında uygulanan bu yöntem ortalama 3 seansta gerçekleştirilir.

Peeling yöntemi ile ciltteki matlaşma sorunu giderilir. Gözeneklerde genişleme ve fazlalaşma sorunu varsa peeling ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilir. Yüzdeki ince çizgiler geçer ve cilt daha parlak ve canlı hale gelir.
Dudak şeklinde herhngi bir deformite varsa veya kişi kendi isteğiyle dudak şeklini değiştirmek istiyorsa yine de tek bir seans (ortalama) 15 dakikada dudak şeklini değiştirmek mümkün.

Cilt bakımı sayesinde ise cilt temizlenir, oksijenle beslenir ve cilt tipine uygun gereken maskeler kullanılarak cildin toparlanması sağlanır.

İpeksi, tertemiz bir tene sahip olmak hayal mi?
Yüz ve vücuttaki fazla tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon oldukça hızlı bir yöntem. Yöntem ortalama 4-5 seansta gerçekleştirilir ve uygulama yapılan bölgelerde tüyler yüzde yüze yakın yok olur ve bir daha çıkmaz. Lazer epilasyon oldukça hızlı bir yöntem sayılır. Yüz, koltukaltı ve bikini bölgesi gibi yerlerde ortalama 5 dakika süren büyük bölgelerde (bacak, sırt, göğüs) ortalama 30-45 dakika gibi bir zaman alır. Cihazlardaki soğutucu başlık sayesinde ağrı, acı hissi duymadan tüylerden ve batıklardan kurtulabilirsiniz. Seans araları lazer epilasyonda oldukça uzun sürer (6-8 hafta). Kadın ve erkeklerde, bilinçli ve güvenilir ortamlarda gerçekleştirilen lazer epilasyon seansları tüu şikayetlerinden kurtulmanızı sağlayacaktır.

İnce ve selülitsiz bir vücut için ne önerirsiniz?
Mezorterapi yöntemi sayesinde vücudunuzdaki bölgesel yağlanma ve selülit şikayetinden kurtulup selülit sorununu tamamen unutabilirsiniz. Mezoterapi Fransa'da yaygınca kullanılan tıbbi bir yöntemdir. Bu yöntemde çok ince uçlu iğnelerle cilt altına alınan ilaç enjekte edilir. Bu ilaç bölgedeki yağ bloklarını yıkıp kan dolaşımınına rtmasına neden olur, dolayısıyla uygulanan bölgede 15-20 cm arasında zayıflama sağlar ve selülit problemi varsa geçer. Mezoterapi ile beraber diyet uygulandığında vücutta genel zayıflama sağlanır. Bu yöntem ortalama 8-10 seansta gerçekleştirilir. Bir seans ortalama 15 dakika sürer. Vücutta genel kilo problemi varsa tıbbi diyet programı sayesinde bu sorundanda kurtulmak mümkün. Ayrıca, lipoliz ve karboksiterapi yöntemi ile de bu bölgelerde oluşan selülitlerden kısa sürede kurtulmak mümkün.

Dolgun ve hacimli saçlara sahip olmak için ne yapmalı?
Saçlarınızda dökülme veya incelme olduğunda ilaç veya mezoterapi yöntemiyle bu problemlere son verip daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olabilirsiniz. Kıl kökleri beslenerek güçlenir ve saç dökülmesi engellendiği için dolgunluk ve hacim oluşur.

Power Plate ile kısa sürede forma girmek mümkün mü?
Amerikalı astronotlar tarafından keşfedilen bu sihirli cihaz sayesinde vücutta titreşim dalgaları oluşturarak hem vücutta zayıflama ve incelme hem de kasların şekillenmesi gibi avantajları ancak haftada 2-3 kez 10 dakika gibi kısa süre harcayarak elde etmeniz mümkün. Bu cihaz sayesinde hem üst hem de alt bedendeki tüm kaslar çalıştırarak kısa sürede farma girer.