10 Ocak 2008 Perşembe

Hangi alanlar tedavi edilebilir


Hasta epilasyon tedavisi için geldiğinde, eğitimli bir uzman doktor hastaya cihazın nasıl çalıştığını anlatır ve hasta için uygun olup olmadığını değerlendirir. Hastaya nasıl etkili olduğunu görmek amacıyla, küçük bir alanda test yapılır. Hasta genellikle herhangi bir ani değişiklik görmez. Bununla birlikte, her tedaviden sonra 2-3 hafta içerisinde yani kılların çoğunluğunun yok olduğu görülür.

Bu tedavinin yan etkileri var mıdır

Vücudun bazı kısımları diğer kısımlarından daha duyarlı olup, kızarabilir, hafifçe şişebilir, fakat bunlar da birkaç saat içinde kaybolur. Aşırı uçtaki vakalarda büllenme olabilir, bu da normal olarak bir iki gün içerisinde kaybolur. Deri pigmentasyonunda geçici azalma ya da çoğalmalar olabilir, ancak bu tip olgulara da sık rastlanmaz ve genellikle birkaç ay içerisinde normale döner.

Herkes Lazer Epilasyon Yaptırabilir mi

Kalıcı epilasyon mümkün çünkü ışının sıcaklığı kıl köklerinin melaninine işlenmektedir. Kıl köklerini yok etmek için 1 milisaniye içerisinde bir lazer ışını gereklidir. Açık ten rengindeki koy renkli tüyler en iyi şekilde yanıt vermektedir. Açık tenli ve sarışın saçlı insanlarda kalıcı depilasyon iyi sonuç vermeyebilir, çünkü bu tüyler daha az melanin içerip,bu nedenle tüylerin koyu melaninde daha az ısı üretilmekte.Gri veya beyaz tüyler etkili olarak tedavi edilmeyebilir, çünkü bu tüyler melanin içermiyor.Esmer ten lazer ışını emer, bu nedenle lazer ışını daha az etkili olacaktır.

Kaç Seans Gitmem Gerekir

Tüyler daireler şeklinde büyümektedir. Lazer, tüylere sadece etkin büyüme evresi içerisinde etkilidir. Belirli bir zaman sonra bu büyüme evresi içerisinde sadece birkaç tane tüy kalacaktır.Bunun anlamı ise, iyi sonucu almak için belirli aralıklarda düzenli uygulamalar gereklidir. Seans sayısı, cilt,kıl rengi,kalınlığı ve alana düşen yoğunluğa göre değişmektedir.
Herkes için en az 2-3 seans gereklidir, çünkü işlem sadece tüylerin büyüme süreci içerisinde etkilidir. Ek seanslar , kıl kökleri tekrar büyüme evresine girmesi ve tekrar büyüme başlaması ile gerekli olabilir

Lazer Epilasyon Uygulaması Neyi içermektedir

Uygulamanın yapıldığı yerin sayısı ve büyüklüğüne göre, uygulama süresi dakikalardan saatlere kadar değişebilir. Hastalar işe dönebilir ve uygulama sonrası günlük aktivitelerine geri dönebilirler. İşlem, uygulama yapılacak olan alanın ve tüylerin çokluğuna göre, hastadan hastaya değişmektedir. Genel olarak, uygulama, hastanın gözlerini lazer ışınlarından korumak için göz koruma gözlükleri içermektedir. Lazer ışığını vermek için elin küçük bölümü kullanılacaktır. Çoğu hasta uygulanan yerde herhangi bir yan etki ile karşılaşmamıştır. Yan etkinin derecesi ve hassasiyeti kişiden kişiye göre değişmektedir. Bazı durumlarda topik anestezi bir seçenek olabilir

Uygulama alanı hafif kızarabilir ve cilt hassasiyeti ile alanın büyüklüğüne göre bu kızarıklık birkaç dakikadan birkaç güne kadar sürebilir.

Epilasyon

Lazer epilasyon vücutta oluşan tüylenmenin önlenmesinde en önemli gelişmedir. Lazer epilasyon öncesinde vücutta istenmeyen tüylerin yok edilmesi için ağda, cımbız, traş gibi yöntemlerle çözüm aranmakta idi.
Lazer epilasyon sayesinde kalıcı olmayan bu yöntemlerin kullanılmasınada gerek kalmamış oldu.
Lazer epilasyon haricinde halen kullanılmakta olan iğneli epilasyon yöntemide kalıcı çözüm sunmaktadır, iğneli epilasyon lazer epilasyona göre daha fazla zaman almakta, ağrılı ve daha pahalı olan bir çözümdür.



Lazer epilasyon tedavisinde en önemli başarılar açık tenli ve koyu renkli tüylenmesi olan kişilerde alınmaktadır. Aksi durumlarda lazer epilasyon halen iyi sonuçlar vermemekte ve bu konudaki çalışmalar devam etmektedir.

Lazer epilasyon uygulayan merkezlerde hastaların ten rengi ve tüylenme durumları göz önünde bulundurularak lazer sistemi farklı farklı uygulanır. Bu nedenle lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiğinizde konunun uzmanları ile görüşüp profesyonel olarak çalışan işletmelerde bu işlemi gerçekleştirmenizde fayda var.

Çünkü lazer epilasyon uygulaması sırasında bilgi, deneyim ve teknik ekipmanlar çok önemlidir... Lazer epilasyon sonucunda oluşacak etkilerin istenen ölçüde olmasının bu faktörlerle direkt olarak bağlantısı bulunmaktadır.

Lazer epilasyon tekniğinin iğneli epilasyon tekniğine göre bazı üstünlükleri vardır bunları kısaca;
- Lazer epilasyon uygulama süresi iğneli epilasyon tekniğine göre daha kısa sürmektedir.
- Lazer epilasyon uygulaması sırasında iğneli epilasyon tekniğinde duyulabilecek ağrılar duyulmamaktadır bu teknik ile tedavi gören kişilerde herhangi bir ağrı görünmemektedir.
- Epilasyon merkezlerindende öğrenilebileceği gibi lazer epilasyon tekniği iğneli epilasyona göre daha ucuzdur.

İğneli epilasyon tekniğinde her kıl kökü için ayrı ayrı işlem yapılmaktadır fakat lazer epilasyon ile aynı anda birden fazla kıl köküne işlem yapıldığından daha az zaman almakta ve maliyeti daha düşük olmaktadır.

Hiç yorum yok: