10 Ocak 2008 Perşembe

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yoludur


İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yoludur. Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli lazer teknigi ile yapilan lazer epilasyon ile lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüsür.

Tarih: 16 Kasım 2007, 15:45:31

Lazer Epilasyon uygulanmaması gereken hastalar:
Gri ve beyaz saçlı hastalar Güneşlenmis hastalar. Yakın dönemde baska türden lazer tedavisi görenler. Hiperpigmentasyon ve Hipopigmentasyon eğilimi olanlar , Tetracycline veya retinoidler gibi ışığa karşı hassaslastiran ilaçlar alanlar. Bu ilaçlarin lazer tedavisinden üç veya dört hafta önceden kesilmesi gerekir.
Lazer epilasyon hangi bölgeler için uygundur?
Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir.

Her seansin süresi ne kadardir?
Bu süre cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5 - 6 dakikada, bıyık 1 - 2 dakikada, bacaklar 1 saatlik sürede yapılabilir.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?
Hayır, çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz.

Tek bir seans ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür?
Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. Istirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için ek seansların uygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değisikliklerden ötürü seans sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.
Seansların aralıkları ne kadardır? Seanslara verilen aralıklar bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değisir.

Lazer epilasyon başlamadan önce ne yapılmasi gerekir?
Lazer uygulamasına geçmeden evvel tüylerin sarartılmamış olması, cımbız veya ip gibi köke yönelik müdahalenin son 3 haftada yapılmaması şarttır.

Lazer epilasyon kıllara nasil etki eder?
Lazer ile kıl kökü imha edilirken hedef seçici olarak ısıtma yaparak kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafindan emilen enerji ısıya dönüşerek kılın kök hücresini tekrar büyüyemeyecek sekilde tahrip eder. Milisaniyeler içinde cilde uygulanan lazer ısını, cilt hücrelerine zarar vermeden geçerek kıl kökündeki renk pigmentleri tarafindan emilir. Tüm epilasyon lazerleri kıl gelişimini geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar. Kalıcı epilasyon için ise kıl kökünün papilla denilen kıl üretici kısmının yok edilmesi gereklidir Bunu ancak bu derinliğe ulaşan ellipse 2. jenerasyon bir lazer sağlayabilir. Tedavi esnasında tüylerin büyüme aşamaları olan anajen, katojen veya telojen fazları tedavi açısından önemlidir. Uygulama esnasında kılların farklı evrelerde olması, kalıcı ve kesin neticenin ortalama 4-6 seans sonrası alınmasının gerekçesidir. Lazer ısının uygulama süreleri ve dozları kişinin cilt tonu ve yapısal özelliklerine göre değisiklik gösterir.

Erkeklere lazer epilasyon uygulanabilir mi?
Erkeklere lazer epilasyon yaygın olarak ve basarıyla uygulanmaktadır. Uygulama yaptıranların yaklaşık %35–40 kadarı erkektir.

Lazer epilasyonun kalıcı sonuçlar vermekte midir?
Evet. Kökleri tahrip olan kıllar tekrar çıkmamaktadır. Amerikan FDA nın da onayladığı bu durum uzun süreli klinik çalışmalar sonucunda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Uygulama sonrası cilt nasıl olmaktadır?
Uygulamadan hemen sonra cilt üzerinde, en fazla birkaç saat içerisinde geçecek şekilde hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi ve kızarıklık oluşabilir.

LAZER EPİLASYON ÖNCESİ

Mümkünse en az 1 ay öncesine kadar ağda, depilasyon gibi kılları kökünden alma işlemleri yapılmamış olmalıdır. Lazer epilasyon uygulamasından en az 1 ay öncesine kadar güneş banyosu yapılmamış ve solaryuma gidilmemiş olunması gereklidir. Doktor lazer epilasyon öncesi güneşe maruziyet olup olmadığını bilmelidir.

LAZER EPİLASYON İÇİN HAZIRLIK

Lazer epilasyon uygulamasından 3 gün önce bölgenin uygun şekilde traş edilmesi yeterlidir. Lazer epilasyon uygulanacak alana lokal anestezik krem uygulaması çoğunlukla etkin soğutma sayesinde genellikle gerekmez. Lazer epilasyon cihazları ışık enerjisini belli mesafeden bir el cihazı yardımıyla uygularlar. Lazer epilasyon sırasında bu el cihazı yardımı ile tekrarlayan lazer atışları yapılır. Her lazer atışı ciltte belli bir alanı tarar. Bu lazer atışı sonrası kıl kökü 65 C derecenin üzerinde ısınır ve tahrip olur. Bu sayede kıl kökü yeni kıl üretemez hale getirilmiş olur.

LAZER EPİLASYON SONRASI

Lazer epilasyon uygulaması sonrası hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve kıl etrafında hafif bir şişlik oluşabilir. Lazer epilasyon uygulaması sonrası oluşan bu reaksiyon çoğunlukla 1–2 saatte kaybolur. Lazer epilasyon uygulanan kişilere, lazer epilasyon uygulaması sonrasında dikkat edecekleri hususlarla ilgili detaylı bilgi verilir. Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölgenin 2 hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmamasını ya da güneş banyosu yapılmamasını önermekteyiz.

LAZER EPİLASYON İÇİN NEDEN BİRDEN FAZLA SEANS GEREKLİDİR?

Lazer epilasyon uygulanan vücut bölgesine göre seans sayısı değişmektedir. Kıl kökünün %30-70’i dinlenme dönemindedir. Lazer epilasyon uygulaması sadece uygulanan bölgedeki aktif büyüyen tüylerin köklerini tahrip etmektedir. Dinlenme halindeki kıl kökü lazer epilasyon uygulamasından etkilenmez. Bu yüzden bölgeye göre değişmekle birlikte 1–2 ay sonra tekrarlayan uygulamalar gerekmektedir. Çoğunlukla 1–2 ay arayla yapılan 6 uygulama yeterli olmaktadır. Bu yolla %50–90 oranında kıl folikülündeki azalma başarılı kabul edilmektedir.

Hiç yorum yok: