11 Ocak 2008 Cuma

Lazer Epilasyon Hakkında Bilmedikleriniz

Candela New Gentlelase Plus nasıl çalışmaktadır ?
Cihazdan çıkan lazer ışığı tüylü bölgeye ulaşır. Tüyler, ışığı absorbe eden ve onu ısıya dönüştüren bir pigment (melanin) içerir. Bu ısı, kıl aracılığıyla kıl folikülüne iletilir ve böylece kıl folikülü tahrip edilerek bir daha kıl üretemez hale gelir. Tedavi esnasında kılların jiletle traş edilmesine ve jel kullanılmasına gerek yoktur.

Tüm kıllar tedavi edilebilir mi ?
Tedavi, ışığın kıldaki pigment (melanin) tarafından abzorbsiyonu esasına dayandığı için en etkili tedavi koyu renkli tüylerde gerçekleştirilebilir. Cilt rengi ne kadar açıksa, kıllar ve cilt arasındaki renk ayırımı o kadar belirgin olur ve bu da tedaviyi kolaylaştırır. Ancak cihazlarımız da değişik tüy-cilt rengi kombinasyonları için enerji çıkışını ayarlayabilmek amacıyla önceden belirlenmiş programlara sahiptir.

Lazer Epilasyon güvenlimidir, uygulama sırasında ağrı olur mu?
CANDELA New Gentlelase Plus’ın etkinliği ve güvenilirliği Amerikan FDA tarafından onaylanmıştır. Bu lazerlerin cildi korumak için DCD (dinamik soğutucu sistem) mevcuttur. Bu soğutucular ciltte ısı artışına bağlı oluşabilecek yan etkileri ortadan kaldırırken aynı zamanda ağrıyı da ortadan kaldırırlar.

Hangi cihazların tercih edilmesi gerekir?
NK MED Sağlık ve Estetik merkezlerin de Candela New Gentlelase plus Alexandrite lazer cihazı ile epilasyon uygulamaları yapmaktayız. Alexandrite lazer cihazları dünya da epilasyon konusunda en etkin cihazlardır.





Tedavi öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmeli?
Tedaviye başlamadan en az 4 hafta öncesinden itibaren ağda, cımbız, iplikle alma, sarartma ve benzeri metotları uygulamamak gerekir. Sadece jiletle veya keserek kıllar temizlenebilir. Lazer ile kıl kökleri yok edileceğinden jilet ile kılları almak sorun yaratmaz. En az 1 ay öncesinden solaryuma girmek veya güneşlenmekten kaçınmak gerekir. Yine tedaviden 4 hafta sonrasına kadar güneşlenmeyi tavsiye etmiyoruz, eğer yine de güneşe çıkmak gerekirse, cildin yüksek faktörlü (sunblock) güneş kremiyle korunması gerekir.

Sonuçlar kalıcı mıdır?
Mesoest'te bulunan Candela New Gentlelase plus Alexandrite lazer Amerikan FDA örgütü tarafından Lazer Epilasyon yaptığı bilimsel çalışmalarla onaylanmış lazerlerdir. Tedavi tamamlandığında kıl kökleri tahrip edilir.

Uygulama sonrası kıllar, 3-10 gün içerisinde çıkacaktır. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkmayacaklardır. Bunlar kendiliğinden düşebileceği gibi, el yardımıyla da çekilebilirler.

Lazer epilasyon işleminin maliyeti nedir?
İşlemin maliyeti yapılacak bölge genişliğine ve periyodik tekrarına göre değişir. Bilgilendirme amaçlı, ücretsiz bir muayene ve ön görüşme için kliniğimizden randevu isteminde bulunabilirsiniz.



Hiç yorum yok: