11 Ocak 2008 Cuma

Lazer Epilasyon Tercih Ediyorum


Lazer Epilasyon Tercih Ediyorum Çünkü;
Lazer teknolojisi ışığın kontrollü olarak yoğunlaştırılması, güçlendirilmesi ve hedef seçerek ısı enerjisine dönüştürülmesidir. Bu teknolojinin başarısı ve etkin sonuçları son 20 yılda Dünya’da kanıtlanmıştır.

Işık, farklı dalga boylarına sahiptir. Epilasyonda kullanılan dalga boyu kılın kalınlığına, rengine, kılın vücutta yer aldığı anatomik bölgeye, ten renginin açık veya koyu olmasına göre tercih edilir. Genellikle kısa dalga boyu açık ten rengine tercih edilirken, koyu renk tende ve bronzlaşmış tende leke riskini ortadan kaldırmak için uzun dalga boy tercih edilir. Tedavinin başarısı hekimlerin deneyimlerine bağlı olduğu kadar alet seçeneklerinin çok olmasıyla da doğru orantılıdır. Aksi takdirde senelerce süren 10-20 seanslara kadar çıkan seans sayıları ya da cilt lekeleri kaçınılmaz olur.

Photo Epilasyon:
Lazer gibi ışığın melanin pigmentini hedeflemesi üzerine kurulmuştur. Ancak buradaki işlem ışığın güçlendirilmesi değil filtreler vasıtası ile yönlendirilmesidir. Amerikan ekolü epilasyonda etkinliği nedeniyle lazeri tercih ederken, Avrupa ekolü ekonomikliği nedeniyle photo epilasyonu tercih etmektedir.

Bugüne kadar kullanılan klasik yöntemler; Ağda, traş bıçağı, tüy dökücü kremlerle epilasyonda kesin sonuç alınamamıştır. Çünkü bu yöntemler kıl folükülüne değil, kılı geçici olarak ortadan kaldırmaya yöneliktir. Koter Epilasyon (İğneli epilasyon) yöntemi ise her bir kıl kökünün tek tek hedeflenmesi nedeniyle uzun süren, acılı ve yorucu bir işlemdir.

Laser epilasyonu bu yöntemlerden ayıran en büyük fark ve avantaj, istenmeyen tüylerin üzerinde %80-90 başarılı kalıcı çözümdür. Lazer ışını, tek yönde ilerleyen yoğunlaştırılmış enerjidir.

Amerikan Lazer kliniklerimizde kullanılan lazer cihazları, soğutma sistemlerine sahip 755 nm dalga boyu Alexandrite,1064 nm dalga boyuna sahip Nd-yag’dır. Bu cihazların başarısı kıl folükülünü hedeflerken epidermise zarar vermeyen “selective photothermolisis” sistemidir.

Flash-Lamp olarak ta adlandırılan photo epilasyonda ışık enerjisi kullanılır. Lazerin yarım yüzyıla yaklaşıan geçmişi yanında henüz çok yenidir. Foto epilasyon cihazları lazer ışığı üretmezler. Bu sistemde ışık flash-lamp tarafında üretilip, cihazın cilde değen parçasında kristal filtrelerden geçerek, patlayarak cilde ulaşır. Lazerden farklı olarak filtre edilen ışık tek renk, tek dalga boyunda değildir ve güçlendirilmemiştir. 500-1200nm dalga boyları arasında değişen ışık yayılır. Bu özelliğinden dolayı nispeten ince kıllarda lazerden daha etkin olabilir. Şu ana kadar pratikte ışık ile çalışan sistemlerde sarı kıllar ve ayva tüylerinde kesin çözüm yoktur. Üretici firmaların çeşitli isimler altında sundukları (lpl,upl, vpl, ppl ve mavi ışık vs) cihazlar foto epilasyon cihazları ve uygulanan yöntemde foto epilasyondur.

Kliniğimizde kullanılan sistemlerin birbirini tamamlayıcı olarak planlanması ile epilasyondaki maksimum etki hedeflenir.

1064nm ND-Yag Lazer Cihazı Avantajları;
1- I. ve IV. Cilt tipinde maksimal etki. (En koyu cilt tipi Afro-Americana dahil cilt lekelenmesine sebep olmaz.)
2- Bronz tende güvenilir olarak kullanılır.
3- Hedeflediğimiz alan dışına yayılmaz.
4- Soğutma sistemiyle güvenilir ve ağrısızdır.
5- Ortalama +/- 6 seans sonrası %80 kalıcı kılsızlık hedeflenir.
755nm Alexandrite Lazer Cihazı Avantajları;
1- Büyük çalışma alanlarında son derece hızlı olması.
2- Yapısı incelmiş kıllarda etkinliğin sağlanması.
3- Epilasyonun hemen ardından cildin pürüzsüz olarak görünmesi.
4- Seans aralıklarının uzun olmasıdır
5- Ortalama +/- 6 seans sonrası %80 kalıcı kılsızlık hedeflenir.

Photo Epilasyon Avantajları:
1-Maliyeti hasta ve hekim için daha ekonomiktir.
2-İnce tüylerde daha başarılıdır.
3-Seans araları lazerde olduğu gibi uzundur.
4- Çalışma süresi nispeten kısadır.
5-Tekrarlanan seanslar sonrasında kalıcı kılsızlık etkisi gösterir.
6-Başarılı cilt yenileme işlemi yapılır.
Amerikan Lazer kliniklerinde, hem etkin hem ekonomik uygulamalar seçiminize sunulmuştur.


Hiç yorum yok: